Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Ciprian

Mesajde Ciprian Leancă » 19 Oct 2012, 19:34

Bună ziua. Mă numesc Ciprian şi sunt mai nou pe forumul apicultorilor. Am 27 de ani şi 2 stupi. Exact în ordinea asta :D Povestea cu albinuţele mele începe în ianuarie 2012 când la servici a venit un domn şi a cumpărat nişte balamale şi holzşuruburi pentru că repara ceva la stupi. Şi tot acel domn mi-a vorbit despre albine şi viaţa lor atât de frumos încât l-am rugat să-mi imprumute cartea "Albinele si noi"- Antonescu.Mi-a spus că e manual nu alta. Eram doar curios la început şi am devenit din ce in ce mai curios. Mai avusesem contact cu albinele, la Bacău am un prieten şi mergeam vara la el la extras mierea, dar atunci nu priveam apicultura ca pe o activitate pe care aş putea EU s-o fac. Încurajat de acel domn, în aprilie mi-am cumpărat 2 roi şi i-am transportat cu frică la ţară. toată vara am aplicat pe ei cam tot ce am înţeles eu din "Apicultura pentru toţi" - Warre, "Albinele şi creşterea lor" - Louveaux şi alte articole care mi-au picat prin faţă. Plus că m-am panicat la maxim când astă vară albinuţele făceau barbă la urdiniş şi eu sunam disperat să întreb dacă îmi vor roi. Am reuşit să scot ceva miere de la ei la floarea soarelui şi satisfacţia a fost maximă. Sper să îi pot diviza la primăvară, până atunci citesc, citesc şi încerc să mă educ în domeniul acesta. Mai am foarte multe de învăţat, ţin aproape de forum că e mană cerească pentru cei ca noi, începătorii. M-am lungit cam mult, vă mulţumesc pentru atenţie şi va urez o iernare cât mai uşoară.
Ciprian Leancă

Re: Ciprian

Mesajde FLORINELU » 19 Oct 2012, 19:51

bine ai venit printre noi Cipi,imi place cum vorbesti despre albinele tale.spune-ne cum le-ai organizat pentru iarna,ca la anul sa poti usor sa le dublezi numarul.
incepe si fa rost de inca 2 lazi.mult succes.
FLORINELU

Mesajde Dila Daniel » 19 Oct 2012, 20:20

Bun venit Ciprian!
Sa ne ti la curent cu evolutia ta(ca apicultor) in timp!
o iernare usoara si albinelor tale!
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde stefanmadalin » 19 Oct 2012, 20:42

Bine ai venit printre noi. Frumoasa povestea ta!
Ce model de lada ai?
stefanmadalin

Mesajde ves.lucian.zabrani » 19 Oct 2012, 21:29

bine ai venit printre noi !!! sanatate maxima tie si familiei tale !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Ciprian Leancă » 19 Oct 2012, 22:09

am doi stupi orizontali pentru că din ce am citit în cărţi şi ce s-a mai discutat şi pe forum, orizontalii ar fi mai recomandaţi pentru începători. pentru iarnă le-am lăsat miere cam pe opt rame, am tras la floarea soarelui cu ajutorul a doi apicultori ce erau în zonă la noi, pentru că blocaseră de tot cuibul şi am citit că cel mai grav e să ramân pe toamnă fără puiet. am deblocat câte 3 rame din fiecare, matcile şi-au reluat ponta şi cu câtă albinuţă este acum , sper să ies bine în primăvară. tratamentele cu Varachet le-am făcut şi am vazut pentru prima dată cum arată varoa. cu ochiu liber zău că nu am văzut pe ele. nu prea mă pricep la împachetat stupii pentru iarnă, unul îmi spune cu diafragmă de extrudat, altul îmi spune să fac gaură în rame să poată circula albina, pe forum aţi discutat şi din ce am inţeles nu prea ar fi utilă operaţiiunea asta.. cred că iernare în tip horn dacă am înţeles eu bine am să adopt cu salteluţă pe podişor. sper că procedez bine. dacă ştie cineva că fac vreo prostie, vă rog să mă ajutaţi.
Ciprian Leancă

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?