Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Gigibecalul

Mesajde gigibecalul » 22 Dec 2012, 23:11

Buna seara! Consider ca am gresit atunci cand am postat prima data pe acest forum, fara a ma prezenta. Iata ca a venit si momentul sa imi repar greseala si sa spun cateva vorbe despre mine. Ma numesc Şuşman Ştefan Cristian, sunt din loc. Teleac, com. Ciugud, jud. Alba. Sunt casatorit, am doua fetite, una de 12 ani - Bianca Ştefana si alta de 3 ani - Alexia Ioana. De fapt am 4 femei acasa: cele doua fete, nevasta - Ionela Carmen si soacra Maria. Sunt instructor - profesor de muzica si am un studio de inregistrari...deci, baieti....muzica va e asigurata! Nick-name-ul l-am ales de la un banc penibil care spunea ca unitatea de masura pentru prostie este "Becalul". Dar asta este o alta poveste. Sunt alergic la polenul aerob, in special la speciile de bostanoase. Datorita acestei alergii mi-a incoltit in minte o idee, aceea ca as putea scapa de aceasta boala cu ajutorul albinelor, pe principiul "cui pe cui se scoate". Parerile sunt impartite. Si asta e o alta poveste. Habar nu aveam pe atunci cu ce se mananca apicultura, (de fapt nici acum nu stiu prea multe, dar incerc sa invat). Am apelat la un prieten - pe care il stiam stupar de mai multa vreme - pentru a-mi vinde doi roi. Acesta m-a cadorisit anul acesta in iunie cu doi roi pe cate 6 rame fiecare, cu cutiile aferente. Intre noi fie vorba, nici eu nu am ramas dator, pentru ca imi place sa ii rasplatesc pe oamenii de omenie. Dar cadoul cel mai mare, a fost, de fapt, dragostea pentru albine, care m-au fascinat foarte puternic inca de la primul contact cu "rama". Bineinteles am primit si botezul albinelor, inca chiar din prima zi, pentru ca mentorul meu a tinut neaparat sa se convinga ca nu sunt alergic si la intepaturi. Nu sunt - spre fericirea mea. Apoi au inceput sa curga intrebarile. Primele la omul cu microbul, mai apoi aici pe forum, unde am stat o vreme cuminte, iar apoi am inceput incet, incet sa scriu. Am gasit pe acest forum o comunitate fantastica, oameni de diferite categorii sociale, unii manati de setea de a invata, altii de dorinta de a expune felul lor de a lucra, altii de a-si etala talentul si realizarile, altii de interese materiale, toti legati de aceeasi simpla ALBINA. Am invatat multe in acest timp, uneori lucruri pe care nici stuparul meu nu le stie, desi are multi ani de experienta. Sunt sigur ca voi invata foarte multe de la voi si de aceea va incredintez ca voi fi pe aici cam mult timp de acum inainte. Va salut pe toti inca o data si sper sa ne cunoastem si fata in fata, cu cat mai multi de aici> Pana una - alta, vreau sa bag si niste poze, unele mai noi, altele mai vechi.
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Re: Gigibecalul

Mesajde proapis13 » 22 Dec 2012, 23:16

Bun venit in marea familie a apicultorilor forumisti :!:
Sa-ti traiasca fetele...toate patru si sa fiti sanatosi
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde gigibecalul » 22 Dec 2012, 23:18

Multumesc, proapis13!!!
Asta e prima poza facuta stupilor mei. Pentru mine sunt cei mai faini stupi care au existat vreodata. Si stiti de ce?...pentru ca sunt ai mei... :lol:
Fişiere ataşate
phpaH3s0eAM.jpg
Prima poza a stupilor mei
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde proapis13 » 22 Dec 2012, 23:22

Dupa foto mi se pare ca nu sunt pozitionati corect,prea la umbra si cu cuibul in stinga;nu-i bine
din ce parte a stupilor rasare soarele??
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde ovidiu_78 » 22 Dec 2012, 23:28

E misto gluma cu masurare prostiei :))))

Bine ai venit pe forum!!!
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde gigibecalul » 22 Dec 2012, 23:38

Stupii sunt pozitionati cu urdinisul spre sud. Cuibul e in dreapta cum stai cu fata spre ei ( si stanga, cand lucrez in spatele lor). Aici ai dreptate, sunt in umbra dimineata, pentru ca soarele rasare din dreapta cum te iuti la poza, si pana la o anumita ora e cam umbra. E panta destul de mare, dar asta e singurul loc in care i-am putut aseza deocamdata. Avem o vie la care am renuntat si acolo doresc sa incropesc o mica livada, dar cere un pic de investitie cu ingraditul si, deocamdata, sunt alte prioritati. Ar mai fi o idee sa ii asez in gradina (pe langa straturi), dar e tot in panta, soarele ajunge acolo doar cu cateva minute mai devreme, insa mi-e frica sa nu ajunga la ei fetita de 3 ani, Alexia, asa ca, deocamdata, i-am asezat acolo. Imi framant mintea sa gasesc un teren asezat cu fata spre sud sau spre est, adica invers decat e cel unde locuim, dar e greu, ar costa mult ingraditul si inca nu se justifica pentru doi stupi. Usurel, insa o sa se aranjeze toate.
(Sergiu Cipariu)

(C.V.)
gigibecalul

Mesajde ves.lucian.zabrani » 22 Dec 2012, 23:38

bine ai venit printre noi !!! sanatate maxima tie si familiei tale !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde gigibecalul » 22 Dec 2012, 23:39

Oricum, vara pe la ora 9 deja e soare pe ei.

ovidiu_78 scrie:E misto gluma cu masurare prostiei :))))

Bine ai venit pe forum!!!

Multzam fain de urari!
(Sergiu Cipariu)

(C.V.)
gigibecalul

Mesajde gigibecalul » 22 Dec 2012, 23:40

ves.lucian.zabrani scrie:bine ai venit printre noi !!! sanatate maxima tie si familiei tale !!! :P :P :P

Multzam fain si dumitale! (mi-ai mai urat o data, da e mai bine de doua ori decat deloc).
(Sergiu Cipariu)

(C.V.)
gigibecalul

Mesajde gigibecalul » 22 Dec 2012, 23:43

(Sergiu Cipariu)

(C.V.)
gigibecalul

Mesajde Razvan HD » 22 Dec 2012, 23:50

Bine ati venit !
Va doresc iernare usoara si tot binele din lume dumneavoastra si familiei !
"Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc.."
Razvan HD

Mesajde jenica67 » 22 Dec 2012, 23:52

Bine ai venit pe forum, sanatate tie si familiei, iernare usoara si sa fi cu toti prezenti in primavara, la apel!
jenica67

Mesajde gigibecalul » 22 Dec 2012, 23:56

Razvan HD scrie:Bine ati venit !
Va doresc iernare usoara si tot binele din lume dumneavoastra si familiei !

Multumesc mult!!!
(Sergiu Cipariu)

(C.V.)
gigibecalul

Mesajde gigibecalul » 22 Dec 2012, 23:56

jenica67 scrie:Bine ai venit pe forum, sanatate tie si familiei, iernare usoara si sa fi cu toti prezenti in primavara, la apel!

Multumesc. Sa va auda Dumnezeu!!!
(Sergiu Cipariu)

(C.V.)
gigibecalul

Mesajde popageorgian » 22 Dec 2012, 23:57

bine ati venit!~ la multi ani si la multi stupi!
http://popageorgian86.sunphoto.ro/

Un om cinstit este cea mai nobila lucrare a Lui Dumnezeu
popageorgian

Mesajde gigibecalul » 22 Dec 2012, 23:58

Cam asa aratau ieri...
Fişiere ataşate
Fotografie0364.jpg
Stupi dec 2012
(Sergiu Cipariu)

(C.V.)
gigibecalul

Următorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?