Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

SergiuBee

Mesajde sergiubee » 30 Dec 2012, 00:00

Buna seara!Ma numesc Tamas Sergiu ,sunt din Oradea ,jud Bihor ,sunt sudent la Facultatea de Arhitectura si Constructii. Inca de cand eram mic copil eram pasionat de aceasta minunata insecta pe care o iubesc foarte mult .Cum am inceput eu apicultura ,prin simplu fapt ca prindeam cateva albinute dupa flori in fel si fel de borcane , care bineinteles mureau dupa o perioada.Imi aduc aminte ca mergeam la fotbal pe strada si daca era un vecin apicultor la albine fugeam la el la pavilion sa ma invete si pe mine meserie ,abia atunci am aflat si eu ca albinele au matca(regina ii ziceam atunci) si trantori si cum traiesc pe faguri in colonie ... asta pana cand ma intepa una doua si fugeam acasa la mama tot unflat la ochi deoarece eram alergic :)).Marea bucurie a fost cand am vazut in gradina la un vecin un roi de albine pe un visin.m-am echipat tot cu geaca manusi din cap pana in picioare si am stat jumate de zi langa el si tot mia fost frica sa ma apropii sa il prind..intre timp auzise un apicultor din zona de el si a venit sa-l prinda el .Au mai trecut 2 ani si am gasit iarasi un roi de albine intr-o vale .De data asta am mers la vecinu cu albinele sa mil prinda .L-a adus acasa la mine cu creanga mi-a dat cateva rame ,lada aveam eu si mi la scuturat .Era un roi slabut dar totusi a trecut iarna .In urmatorul an nu prea am stiut eu ca sa fac cu el ,nu i-am facut tratamentu cu varachet toamna si a murit in iarna .Am plans cand am deschis lada primavara si le-am gasit moarte.Nu m-am dat batut deoarece am acest microb in sange si am inceput sa ma pun la punct si sa invat secretele cresterii acestor minunate fiinte ,am inceput sa citesc carti ,si pe net.Acum 2 ani mi-a venit la lada in care urau 3 4 faguri vechi si negri un roi mare si frumos. Deja stiam in mare parte ce trebe sa fac la albine .Am mers la vecinu si mi-a dat 2 foite de ceara .I le-am bagat si pana in toamna s-a dezvoltat frumos i-am facut tratamentu si a intrat in iarna pe 5 rame.In urmatoru an dupa salcam si-a tras botci si l-am divizat in doua.Familia de baza si un roi cam slabut.Mi-am mai cumparat 2 roi pe 4 rame cu puiet dar cam tarziu si nu au mai apucat sa se dezvolte bine pana sa intre la iernat.Marea tragedie a fost iarna trecuta ,care stiti si voi ce iarna dificila a fost ,slabute fiind ,fara hrana de prea buna calitate,si cu niste lazi varza ,neavand un zbor de curatenie calumea au facut nosemoza si diaree .Toate 4 au duso pana prin martie ,2 mai aveau un pumn de albina nu mai aveau nici o sansa sa se dezvolte si au dat ortu popii. Celelalte 2 le-am unit,am omorat matca la una .Cu tristete in suflet am iesit din iarna trecuta cu o familie si aia pe 2 intervale.Am inceput sa o hranesc calumea cu sirop cat putea ea duce ,asa a ajuns la salcam pe 6 rame. Lui Dumnezeu parca i s-a facut mila de mine si in locul roilor decedati in iarna pt care m-am rugat mult mi-a daruit anu asta 2 roi timpurii prin mai,frumosi. Unul mi-a venit la lada in garaj si unul l-am scuturat dintr-un mar, care au prins teiul si floarea soarelui si s-au dezvoltat foarte bine. Acuma sunt pe 6 rame la iernat.Intre timp mi-am mai achizitionat 1 familie de albine si 6 roi.In total am acuma 10 familii care se afla la iernat si asteptam primavara,cand vreau daca ma ajuta Dumnezeu sa imi mai iau 10 familii si sa ma dezvolt cu apicultura.
sergiubee

Re: SergiuBee

Mesajde sergiubee » 30 Dec 2012, 00:11

roiul care a venit la lada in garaj
Fişiere ataşate
P200512_11.45.JPG
P200512_11.45.JPG (43.16 KiB) Vizualizat de 7542 ori
sergiubee

Mesajde sergiubee » 30 Dec 2012, 00:12

Alt roi
Fişiere ataşate
P210512_20.54.JPG
P210512_20.54.JPG (49.92 KiB) Vizualizat de 7540 ori
sergiubee

Mesajde sergiubee » 30 Dec 2012, 00:13

si
Fişiere ataşate
P210512_20.54[01].JPG
P210512_20.54[01].JPG (43.11 KiB) Vizualizat de 7539 ori
sergiubee

Mesajde Razvan HD » 30 Dec 2012, 00:28

Salut ! Bine ai venit printre noi !
Iti doresc un an nou plin de bucuri si de inpliniri , si o iernare cat mai usoara !
"Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc.."
Razvan HD

Mesajde proapis13 » 30 Dec 2012, 00:48

Bun venit in marea familie a apicultorilor forumisti :!:
Ma nana,tu chiar ca esti baftos;roiul ala nu a avut unde sa se aseze decat pe stupul tau :lol:
Esti ales sa devii apicultor
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde sergiubee » 30 Dec 2012, 01:01

proapis13 scrie:Bun venit in marea familie a apicultorilor forumisti :!:
Ma nana,tu chiar ca esti baftos;roiul ala nu a avut unde sa se aseze decat pe stupul tau :lol:
Esti ales sa devii apicultor
salve :D
Multumesc. roiul ala ii o parte ,mai mult de jumate ii sub masa la "umbra" si nu se vede:))
sergiubee

Mesajde dorindafi » 30 Dec 2012, 01:04

salutare norocosule
dorindafi

Mesajde sergiubee » 30 Dec 2012, 01:09

dorindafi scrie:salutare norocosule
Salutare!
sergiubee

Mesajde jenica67 » 30 Dec 2012, 01:25

Bine ai venit pe forum, bafta in continuare la roi, sa ai familii pregatite sa treaca toate iarna ! Termina scoala, ca este mai importanta, mai ales ca faci o meserie frumoasa si cautata.
jenica67

Mesajde sergiubee » 30 Dec 2012, 01:55

jenica67 scrie:Bine ai venit pe forum, bafta in continuare la roi, sa ai familii pregatite sa treaca toate iarna ! Termina scoala, ca este mai importanta, mai ales ca faci o meserie frumoasa si cautata.

Multumesc! Scoala o termin am renuntat la lucru in strainatate pt ea si pt albine, familiile is pregatite bine :le-am asigurat hrana de calitate,toata mierea de floarea soarelui se afla in stupi iar completarile le-am facut in perioada 15 august si 20 septembie cu sirop invertit +protofil,cuiburile sunt stranse .acum 3 zile am mers pe la ele si am dat un ochi prin sita sa nu le deranjez prea tare la 2 sa vad cum se prezinta ,pe celelalte nu le-am mai deranjat.Erau ok, Ghemul era jos abia de vedeau,fara pic de condens sau umezeala.ce m-a nelinistit este ca la o familie bazaiau cam tare OARE de ce ?
sergiubee

Mesajde FLORINELU » 30 Dec 2012, 09:04

te salut Sergiule din vecini ,pai asta e dreptate mai Sergiule ,? eu am stupi de 15 ani si nu-mi intra niciun roi in lada ?,iar tu nici nu ai albine si iti vine roiul la botul calului? pai asta e un semn de sus ca trebuie sa te ocupi de albine.
sper ca nu le tii in oras in Oradea.
FLORINELU

Mesajde sergiubee » 30 Dec 2012, 14:12

FLORINELU scrie:te salut Sergiule din vecini ,pai asta e dreptate mai Sergiule ,? eu am stupi de 15 ani si nu-mi intra niciun roi in lada ?,iar tu nici nu ai albine si iti vine roiul la botul calului? pai asta e un semn de sus ca trebuie sa te ocupi de albine.
sper ca nu le tii in oras in Oradea.
Sa traiti! Nu le tin in Oradea.albinele sunt la periferie la 1 km de Oradea ,in Osorhei poate stiti!
sergiubee

Mesajde Mircea_63 » 30 Dec 2012, 14:45

Te salut si eu Sergiule! Te cheama la fel ca pe fiul meu si asta imi trezeste o anumita simpatie.
Am prieteni arhitecti...stiu ca nu oricine intra la o astfel de scoala, asa ca sigur esti doxat.
Norocos esti! :D Felicitari si ...dai bataie!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Dila Daniel » 30 Dec 2012, 14:52

Bun venit!
zici in prima postare ca erai alergic.Acum mai esti?
Ca nu prea este de joaca cu alergia...
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde sergiubee » 30 Dec 2012, 14:55

Mircea_63 scrie:Te salut si eu Sergiule! Te cheama la fel ca pe fiul meu si asta imi trezeste o anumita simpatie.
Am prieteni arhitecti...stiu ca nu oricine intra la o astfel de scoala, asa ca sigur esti doxat.
Norocos esti! :D Felicitari si ...dai bataie!
Multumesc!
sergiubee

Următorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?