Salutare la toata lumea . Din vara am descoperit o noua pasiune , apicultura .
In acest moment mai am 15 familii de albine ( in stupina ) ( stiu ca poate am muscat mai mult decat pot mesteca ), toate roiuri din vara si din cauza transport ,atac viespi si furtisag am avut ceva pierderi . Citesc de ceva vreme acest forum si deoarece am nevoie de sfaturi de la oameni cu experienta am hotarat sa fiu mai activ pe forum .
Multumesc anticipat la toti cei care ma vor ajuta .
As avea si o intrebare , am vazut un post mai jos cam cu aceeasi problema . Azi am fost la stupi si la unul dintre ei a scos multe albine ( aproximativ 150 albine ) care erau moarte dar ude , cand am ridicat capacul putin am observat ziarele ude ( la una din imbinari capac intra apa de la ploaie ) , am schimbat ziarele , schimbat capac cu unul de la alt stup fara albine .
Intrebarea : [b]am facut bine si mai important ce mai pot face ?[/b]
A doua intrebare : albinele erau sus pe rame , mancau din Apifonda ( din cauza secetei si lipsei culesului fiind si roiuri noi le-am hranit cu Apinvert si cand am prins o zi mai calduroasa in Decembrie am pus Apifonda ( probabil am facu ceva greseli )) , ce vreau sa intreb maine se anunta 9 grade si pt ca mai aveau putin Apifonda sa mai completez ?