de comi » 13 Apr 2013, 13:18
Nascut la 1960 August ziua 18 unde se intoarce trenul cu lemnul ca sa nu cada in Dunare,orasul unui ,,sfint,,in viata despre ale carui minuni cred ca a-ti auzit cu totii in august la referendum ca a inviat mortii ,a vindecat paralizatii si bolnavii incurabili,a teleportat soldatii din Afganistan pt a merge cu totii la vot,si acum ne impoziteaza saracele noastre albine si cainii pe care ii avem legati la stupi din cauza noului trend national ,,hai sa te las fara stupi,,.Momentan sunt stationat de ceva ani buni in perfidul Albion unde ma simt ca acasa dupa anul 2000.Am crescut de cind ma stiu intre stupi bunicului care avea pe atunci niste albine extraordinar de rele ca daca puneai un stup in fata usii numai intra nimeni in casa in afara bunicului care cred ca avea un pact ceva cu ele de nu prea in intepau ca pe mine,dar asta a durat pina prin ani 80 cind intr-o primavara din cauza fagurilor cu ceara contaminata cred ca cu loca europeana sau dus toti 20- 30 pe apa Dunarii.Dupa nenumarate incercari de repopulare inclusiv cu roiuri si familii prinse in padurile de la Dunare familii pe care astazi le aduceam acasa le instalam in stupi si in maxim o saptamina o ,,roiau,,de tot de mai gaseam un pumn de albine in stupi cred ca fetele aveau Mari probleme de adaptare la medium urban am decis sa iau o pauza mai lunga.Dar aici in Londra intr-o seara acum 2-3ani ma pomenesc cu un ditamai roi de carnica in gradina si de aici incepe nebunia cauta lada , nu am gasit si le-am pus in noptiera sotiei alt circ,comanda de stup rame,incearca apoi sa le muti, nu voiau si am aplicat cu success metoda ,,aspiratorul,,copiata de la un american de pe youtube foarte ingenioasa chair mi-a placut metoda si cred ca am s-o aplic in ROmania pt roiuri sau famili din scorbiri .Acum am sa incercari si un nucleu de buckfast prin Luna mai in conditiile apiculturii urbane ,,urban beekeeping,, ca sa pot face ocomparatie intre carnica si buckfast dar mai am in imprejurimi albine negre galeze sau englezi care ma exaspereaza in august si septembrie cind incep hranire cu furtisagul .rezultate experimentui le voi comunica mai tirziu .Sa auzim numai de bine.
Daca lupul ti-a mancat un dusman asta nu inseamna ca lupul este prieten cu tine