Ma numesc Dana T.Prescurtarea Ted contine initialele tuturor membrilor familiei.Acum,dupa aproape 3ani,suntem toti, mai mult sau mai putin, implicati,dar l-am ales,de ce sa nu recunosc,si pentru a-mi ascunde identitatea pe un forum care este ,cred,in proportie de 80%,al barbatilor.M-am desconspirat prin vara si acum incerc sa-mi relizez o pagina personala(fara ajutotul membrilor mai tineri din familie care sunt prinsi cu diferite activitati).
Sunt din orasul ,pardon,municipiul Rm-Sarat,jud.Buzau.
Sunt casatorita de 30 de ani ,impliniti anul acesta in iunie.Avem doua fete:Elena, necasatorita,locuieste si munceste in Bucuresti,si Elisa,necasatorita, locuieste cu noi si munceste in orasul nostru.
Am mai scris prin vara,nu mai stiu pe ce topic,eu mi-am dorit albine mai demult.Am un unchi care s-a mutat la Bucuresti si cand eram copil el avea albine.Eram cea mai fericita cand aducea centrifuga de la un vecin de-al lui,urma cea mai dulce parte a indeletnicirii.Sotul,Emil,imi spunea ca daca vreau albine, treaba mea,pot sa-mi iau dar el nu se amesteca,nu vrea sa fie intepat.
Au trecut anii si un var cu care am crescut ca fratii,prin 2006-2007,nu mai stiu exact,si-a luat primii stupi.Incet,incet,sotul ,fiind pensionar a inceput sa indrageasca ideea de a avea stupi.
Intai septembrie 2011,varul meu moare intr-un accident de circulatie.Lasa sotiei peste 60 de stupi.Am cumparat de la ea primii 10 stupi,atunci in septembrie,2011.
La inceput nu m-am implicat in ingrijirea lor,se ocupa sotul de ei si-l indruma vecinul,stupar cu multi ani de experienta.In 2012 au mers binisor ,am scos si ceva miere.In toamna i-a hranit de cateva ori prin septembrie,dupa indemnurile,lasa ca au,nu le invata lenese.Tratamente anti-varooa si cam atat.In primavara lui 2013 au iesit vai de ei!Aveam in casa un manual de apicultura cumparat cam cu un an inainte de a lua albine , am inceput sa-l citesc, apoi am descoperit forumul.Ce aflam,citeam,ii spuneam sotului si am inceput sa stau pe langa el cand umbla la ele.Tot in 2013 a cumparat Elena 10 stupi de care ne ocupam tot noi.Am scos ceva miere din ai Elenei si din vreo 5 ai nostrii ,in rest ne-am bucurat ca au supravietuit! Dar la intai august,asa cum citisem pe forum,am inceput cu sirop din 2in 2 zile.La jumatatea lunii februarie anul acesta le-am facut cate o turta proteica(dupa reteta lui nea Gica Romanescu,D-zeu sa-l ierte),si la rapita am umplut curtea de roi.Am scos si ceva miere in conditiile in care am fost la rapita mai ceva ca la Academia de Politie,9\loc