Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Dacian Rus. Pasiune si ambitie!

Mesajde dacianrus » 25 Iun 2015, 19:40

Descrierea personala nu este tocmai pe placul meu dar trebuie sa o fac.

Ma numesc Rus Dacian!
Am 22 de ani si sunt din satul Cherelus, judetul Arad. Am descoperit acest forum de aprox un an timp in care am citit postarile dumneavoastra si am furat cate ceva de la cine am putut. Pentru asta va multumesc tuturor.
Revenind la titlul subiectului:
Pasiunea pentru albine am descoperit-o acum 3 ani in primavara cand am fost invitat de vecinul meu (Stirb Gheorghe) poate unii stupari mai batrani din Arad il cunosc, sa il ajut la unele treburi.
Din vorba in vorba un coleg de-al tatalui meu a aflat de dorinta mea de a achizitiona albine si mi-a daruit primul stup Imagine (cel din stanga). Urmatorul (cel din mijloc) l-am primit de la domnul Stirb iar ultimul a fost roi de la primul adus in gradina mea.
Anul acesta am mai achizitionat cativa stupi pe care desi nu intentionam sa ii populez pe toti am facut-o.
Imagine
Trecand mai departe de la pasiune la ambitie!
Treaba cu ambitia a fost astfel: Parintii mei nu au fost de acord cu aceasta pasiune a mea dat fiind ca inainte nu am facut avut grija de nimic al meu(referitor la animale). Incurajarile pe care le-am primit din partea mamei au fost: "-Le dau foc daca ii aduci, Mie nu imi trebuie asa ceva sa nu mai pot intra in gradina, Nu te descurci tu cu ei. etc etc etc.
Si uite ca au trecut aproape 3 ani si nu am abandonat aceasta pasiune desi am fost descurajat de mai multe ori pana acuma. Atat ai mei cat si unii cunoscuti( apicultori) m-au descurajat inca de la inceput. Si in momentul de fata de la cei 3 stupi mai am si inca 3 roiuri acasa si inca 2 primite de la domnul Stirb Gheorghe.
Imagine
Imagine
Cam asta a fost ce am avut de spus despre mine.
Multa sanatate tuturor!
dacianrus

Re: Dacian Rus. Pasiune si ambitie!

Mesajde ves.lucian.zabrani » 25 Iun 2015, 19:42

Bine ai venit printre noi !!! Sanatate maxima tie si familiei tale !!! Baga mare !!! NU te lasa !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde dacianrus » 25 Iun 2015, 19:45

ves.lucian.zabrani scrie:Bine ai venit printre noi !!! Sanatate maxima tie si familiei tale !!! Baga mare !!! NU te lasa !!!
:P :P :P

Mulrumesc domnule Lucian. Oricum va sunt dator cu o vizita. Doar ca serviciul asta nu mai imi da voie sa merg nicaieri!
Multa sanatate!
dacianrus

Mesajde dacianrus » 25 Iun 2015, 20:00

Revin cu inca cateva fotografii cu "mici" copacei plantati de mine care totusi au crescut destul de vine in 2 ani...
Imagine
Imagine
Imagine
dacianrus

Mesajde dacianrus » 25 Iun 2015, 20:08

Cateva rame facute de mine...
Imagine
Imagine
Si niste roi de anul acesta...
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
dacianrus

Mesajde ves.lucian.zabrani » 25 Iun 2015, 20:26

Cu cat faci ramele ??? Poate ma inscriu si eu !!!
:lol: :lol: :lol:
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde dacianrus » 25 Iun 2015, 20:37

Hmmm... Domnule Lucian pe dumneavoastra va ajut gratis. Daca e cazul va mai aduc si eu o legatura cadou si le aduc pe ale mele care mai trebuiesc montate si insarmate si le facem impreuna... Nu de alta dar asa as reusi sa mai "fur meseria" de la dumneavoastra.
dacianrus

Mesajde ves.lucian.zabrani » 25 Iun 2015, 20:50

CU MARE DRAG , PRIETENUL MEU !!!
:lol: :lol: :lol:
ves.lucian.zabrani

Mesajde Augustin78 » 25 Iun 2015, 21:54

Salut
Si bine ai venit la pagini personale,ca vad ca esti pe forum de anul trecut.
Mult succes in continuare.
Numai bine.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde cristian bh » 25 Iun 2015, 22:08

Salut,..
am facut armata in Ineu,
zIc ca te descurci bine cu ramele,curaj ca poate treci la nivelul urmator,....stupi! :)
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde dacianrus » 26 Iun 2015, 15:20

Va multumesc. Intentionez sa achizitionez un abricht si o oberfreza cat de curand. Cu ajutorul lui Dumnezeu voi reusi! Va multumesc tuturor!
dacianrus

Mesajde dacianrus » 26 Iun 2015, 19:10

In aceasta dupa masa am reusit sa fac un control al celor 3 roi pe care ii am deoarece in zona mea a rasarit soarele si s-a mai incalzit putin...
Am constatat deja si o greseala pe care am efectuat-o. Cutiile pe care le-am achizitionat au avut podisoare cu sita de aierisire. Datorita timpului nefavorabil nu am vazut o dezvoltare atat de buna ca si la roiul care are podisor din lemn. Deja unul l-am schimbat acuma foarte rapid. Celalalt sper ca il voi schimba maine. As dori sa aflu cateva pareri. Constatarea mea este buna sau poate exista si o alta cauza?
dacianrus

Mesajde Cipi » 26 Iun 2015, 19:35

Nu stiai ca la roi pui folie peste?
Cipi

Mesajde dacianrus » 26 Iun 2015, 20:02

Din pacate nu. Chiar nu am stiut de folie.
dacianrus

Mesajde Cipi » 26 Iun 2015, 20:14

Cat timp roii sunt slabuti, ii tii cu folie, dupa ce se dezvolta poti scoate folia, iar daca ai fund cu plasa nu o mai scoti niciodata.
Cipi

Mesajde unincepator » 27 Iun 2015, 13:51

dacianrus scrie:Va multumesc. Intentionez sa achizitionez un abricht si o oberfreza cat de curand. Cu ajutorul lui Dumnezeu voi reusi! Va multumesc tuturor!

Buna ziua,vad ca tea-r interesa un abricht,am eu unul rusesc nou nu l-am folosit deloc,pentru ca m-am anbolnavit cu inima si l-as vinde,are si cicular,abrichtul are latime de 22cm cu 3 cutite,la un pret de 1300 lei amsa pun si ceva poze trebuie sa caut pe cineva ca eu nu ma stiu si nu am nici aparat de pozat.
unincepator

Următorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?