Prima pagină APICULTURA GENERALA JURNAL DE APICULTOR - JURNALE PERSONALE

Jurnal de Apicultor este sectiunea forumului in care fiecare membru isi poate nota zi de zi , tot ce este legat de stupina personala .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: ApiMer - Stupina lui Dan Mirea

Mesajde wineto77 » 23 Dec 2015, 01:02

In acel an am comandat si avut 30 de cutii cu cate caturi....mare teapa am luat cu ele. Mai le folosesc si acum, o sa atasez cateva poze cu ele.(luate din Nehoiu, Prahova) .

Salut,Neohiu se afla in jud Buzau.
Sanatate.
Crezi ca pokerul e un joc de noroc?...joaca la 6/49 ai mai multe sanse.Eu(din experienta)
wineto77

Mesajde danmirea » 23 Dec 2015, 01:10

Scuzati,

Nu stiu de ce am ramas cu impresia ca e in Prahova, acum ca m-am uitat pe harta mi-am adus aminte ca chiar pe Buzau am fost.

Scuze...in mintea mea parea aproape de Valenii de Munte...
danmirea

Mesajde wineto77 » 23 Dec 2015, 22:16

Daca mai ajungi la Nehoiu te invit la o cafea.
Seara buna.
Crezi ca pokerul e un joc de noroc?...joaca la 6/49 ai mai multe sanse.Eu(din experienta)
wineto77

Mesajde State » 24 Dec 2015, 00:43

De la Nehoiu sa mai iei doar lemne de foc.Nu esti singurul patit.
Cand ai timp, pune poze sa ne zgaim si noi ochii in batatura ta. Am vazut ca ai imbracat stupii in polistiren? Ai observat vreo diferenta intre cei imbracati si cei fara? Dezavantaje posibil primavara, zbor tarziu dar iarna cum se comporta?
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde danmirea » 24 Dec 2015, 06:26

e prima data cand ii imbrac in polistiren.
Nu pot sa fac inca comparatie intre ei si cei fara.
d
Singurul lucru' care nu imi place e pozitia lor. Fiind asezati cate 4 nu ii pot pune cu urdinisul catre soare.asadar cea mai mare parte a zilei soarele bate din ilateral .
Am observat ca cei caare stau cu urdinisul in bataia soarelui ies mult mai repede la zbor.

Cum eu le dau fumidil sper sa nu existe probleme. Pana acum totul ok, dar nici iarna nu a fost iarna.

Ce poze sa mai pun din stupina? Din alte unghiuri?
danmirea

Mesajde alin75 » 24 Dec 2015, 07:22

danmirea scrie:e prima data cand ii imbrac in polistiren.
Nu pot sa fac inca comparatie intre ei si cei fara.
d
Singurul lucru' care nu imi place e pozitia lor. Fiind asezati cate 4 nu ii pot pune cu urdinisul catre soare.asadar cea mai mare parte a zilei soarele bate din ilateral .
Am observat ca cei caare stau cu urdinisul in bataia soarelui ies mult mai repede la zbor.

Cum eu le dau fumidil sper sa nu existe probleme. Pana acum totul ok, dar nici iarna nu a fost iarna.

Ce poze sa mai pun din stupina? Din alte unghiuri?

Deci......recunosti oficial! Pai care este rolul fumidil-ului?
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde danmirea » 24 Dec 2015, 11:12

Cum adica daca recunosc oficial?????

Nu stiu cum e treaba cu voi pe aici pe forum, dar majoritatea apiculturilor pe care ii cunosc le da fumidil. Daca cautam sa cumparam fumidil...abia gasim, e bataie pe el, deci sunt destui care dau. Majoritatea probabil nu recunosc si nu spun altora.

Cand ai vreun stup care parca nu vrea sa plece din loc sa ii dai putintel sirop cu fumidil sa vezi ce se intampla. Eu am facut si am fost impresionat de rezultate.

Cum adica care e rolul fumidilului? Hai sa iti raspund cu o intrebare: De ce ne bucuram de zborurile de curatire?

E interzis sa le dau fumidil? daca da, dati-mi si mie legea care interzice. (nu sunt sarcastic, chiar sunt curios)

Daca te gandesti ca e o problema cu mierea....pana acum nu a fost. Am dat si eu la procesatori miere, unde au facut analiza si nu a iesit nimic.

Am grija sa nu mai ramana sirop cu fumidil in rame pana la rapita.

Ceva care iese la analize e oxitetraciclina, chiar daca mananca toata mierea, ramane prin fagurii aia pe acolo si cica iese... Cam nasoala treaba cu oxi. De evitat.
danmirea

Mesajde proapis13 » 24 Dec 2015, 11:45

danmirea scrie:E interzis sa le dau fumidil? daca da, dati-mi si mie legea care interzice
(nu sunt sarcastic, chiar sunt curios)

Substanta activa din fumidil face parte din categoria antibioticelor
Asta inseamna ca la un tratament facut dupa recomandarile celor de la DSVSA,
EXISTA RISCUL DE A CONTAMINA MIEREA...inainte se recomanda precautie,si la BIO si in traditional
...in urma cu ceva ani Coana UE a dat o directiva prin care daca apicultorul este descoperit ca
a tratat fam de albine cu antibiotice,mierea acestuia v-a fi retrasa si interzisa de la comercializare si consum uman... :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde alin75 » 24 Dec 2015, 12:02

alin75 scrie:
danmirea scrie:........
Am observat ca cei caare stau cu urdinisul in bataia soarelui ies mult mai repede la zbor. Cum eu le dau fumidil sper sa nu existe probleme. Pana acum totul ok, dar nici iarna nu a fost iarna.......

Deci......recunosti oficial! Pai care este rolul fumidil-ului?

Cu riscul de a te ....... supara de sarbatori, impresia mea este ca ...... mergi dupa spiritul de turma! "ce nu sti....... nu te... afecteaza" :D :D :D
alin75

Mesajde danmirea » 24 Dec 2015, 12:13

nu ma supar chiar deloc.
Asta cu spiritul de turma....e haioasa. Pai voi ce cautati pe forum?
Crezi ca as da atatia bani pe fumidil doar de dragul turmei?

Sa nu imi spui ca daca ai vreo boala in stupi nu ii tratezi cu antibiotice....ii lasi sa moara?

Din punctul meu de vedere atata timp cat nu iese in miere....sa fim toti sanatosi.
Daca le dau un antibiotic, fumagilin nu e antibiotic, e antifungic - nu ma gandesc sa mai vand mierea aia.

Chiar daca vreau sa o vand nu mi-o primeste nimeni. Eu dau mierea la o firma unde se fac analize.
danmirea

Mesajde alin75 » 24 Dec 2015, 12:15

Revin cu intrebarea? Care este rolul fumidilului?
alin75

Mesajde danmirea » 24 Dec 2015, 13:12

Nosemoza. Intreaba si tu la canadieni :p

Si acum sa revin la directive europene. Daca s-a dat o directiva europeana asa cum zici mai sus, aia pe mine nu ma obliga la nimic, acea directiva obliga statele membre sa dea legi/acte normative conforme cu directiva respectiva.

Deci spune-mi legea care e la noi in tara.

Multumesc.

Daca nu stii legea, banuiesc ca si tu mergi dupa turma. ca asa ai auzit.

Eu daca aud ceva si imi pare o idee buna, o aplic, o verific. Daca se dovedeste ca ideea a fost buna merg cu ea mai departe, altfel renunt la ea.

Nu vreau sa inventez apa calda si nici roata. Asta nu inseamna ca nu caut solutii de imbunatatire a apiculturii, macar la mine in ograda. DAR nici nu ar avea sens sa incep sa cresc albine in cos....

Daca am sa fac vreo stupina bio, evident nu am sa folosesc nici un tratament. Dar pana la apicultura bio mai am multe de invatat.

Cu stima!

Sarbatori Fericite.

PS : sa nu fie cu suparare, discutam si noi si ne spunem parerile pe aici cu scopul de a invata unii de la altii.
danmirea

Mesajde Avram » 24 Dec 2015, 14:07

danmirea scrie:Crezi ca as da atatia bani pe fumidil doar de dragul turmei?

Despre fumidil se vorbeste in ultimul timp (aici pe forum ) destul de mult ....

Intr-adevar are un pret cam piperat ... dar daca are rezultate !

In ce perioada a anului si de cate ori administrati Fumidilul ?
Sa gandesti e dificil.De aceea majoritatea oamenilor judeca.
Avram

Mesajde danmirea » 24 Dec 2015, 14:50

Administrez doar la hranirile pentru iarna, eu fac hranirile in august. Scot toata mierea din stupi si fac hraniri cu sirop, biter, fumidil. Dau cate 5-9 litri de sirop cu fumidil in functie de puterea familiei la inceput, apoi restul fara fumidil.

Unii dau la prima si ultima hranire cu fumidil. Eu incerc sa am maxim 3 hraniri, anul ce vine am sa fac doar din doua.
danmirea

Mesajde cristian bh » 24 Dec 2015, 15:10

Asa,....fratilor,de acum putem asorta si o miere in loc de ketchup dulce,cu un mcchicken ,cartofi prajiti si cola,...binenteles ,,,,la mc donalds!
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde lucian36b » 24 Dec 2015, 15:49

danmirea scrie:Administrez doar la hranirile pentru iarna, eu fac hranirile in august. Scot toata mierea din stupi si fac hraniri cu sirop, biter, fumidil. Dau cate 5-9 litri de sirop cu fumidil in functie de puterea familiei la inceput, apoi restul fara fumidil.

Unii dau la prima si ultima hranire cu fumidil. Eu incerc sa am maxim 3 hraniri, anul ce vine am sa fac doar din doua.

Salut Dane. Care sunt rezultatele in urma administrarii de sirop cu fumidil? Adica la acest moment de exemplu cata albina ai in cuib?
Ziceai ceva de biter. Ce fel de biter folosesti si care e rolul lui?
Ce fel de sirop folosesti? Din comert sau apa cu zahar simpla?
Multumesc anticipat
lucian36b

AnteriorUrmătorul

Înapoi la JURNAL DE APICULTOR - JURNALE PERSONALE