Prima pagină APICULTURA GENERALA JURNAL DE APICULTOR - JURNALE PERSONALE

Jurnal de Apicultor este sectiunea forumului in care fiecare membru isi poate nota zi de zi , tot ce este legat de stupina personala .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: ApiMer - Stupina lui Dan Mirea

Mesajde proapis13 » 24 Dec 2015, 16:16

danmirea scrie:....Daca nu stii legea, banuiesc ca si tu mergi dupa turma. ca asa ai auzit..

Daca esti...cioban, mergi dupa turma...eu sunt apicultor si ...pastoresc albinele... :lol:
In Nomenclatorul produselor de uz veterinar folosite in tratamentul nosemei
si aprobat anual de catre I.C.B.V.M. BUCURESTI,produsul Fumidil B
nu se mai regaseste de prin 2010,cu toate ca producerea si comercializarea lui era oprita de ceva timp :!:
CE cauta produsul pe piata nu este grija mea...si nici utilizarea lui nu ma intereseaza...
LEGAL,este trecut in grupa antibioticelor si se recomanda folosirea lui cu moderatie...
Uite ce declara procesatorii...
https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q= ... S2khgsISqQ
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde danmirea » 24 Dec 2015, 17:15

@proapis

e ambiguu textul referitor la Fumidil. asadar e egal cu zero ce spun procesatorii.

"Salut Dane. Care sunt rezultatele in urma administrarii de sirop cu fumidil? Adica la acest moment de exemplu cata albina ai in cuib?
Ziceai ceva de biter. Ce fel de biter folosesti si care e rolul lui?
Ce fel de sirop folosesti? Din comert sau apa cu zahar simpla?
Multumesc anticipat"

Cata albina am la momentul asta? Pai am stupi mai slabi dar si mai buni, cei buni sunt pe 8 rame, am si pe 5 si pe 6 si pe 7.
Inmportant e ca nu am pierderi pana acum. Verific sa vad ce a murit saptamanal. Pana acum de cand au intrat in ghem nu au murit multe, foarte putine comparativ cu anul trecut. Oricum e prea devreme sa ma pronunt. Cred ca un rezultat iti pot da in primavara. Abia de acum incolo incep pierderile. Sper sa nu am asa ceva.
Biterul e in loc de protofil. (asta folosesc http://www.daciaplant.ro/bitter-50-plan ... -1042.html )
Sirop folosesc de la Fileomera, din cate stiu eu e F40 hungrasweet. Unii zic ca ar fi F42 - Daca ar fi F40 as lua din alta parte mai ieftin.
Anul acesta pentru 50 de stupi si 30 de roi am cumparat 4 butoaie. aproape 1,2 tone.

Anul trecut am folosit si zahar si nu prea le-a priit (am avut pierderi si am iesit cu ele foarte slabite), pe de alta parte nici nu le-am facut tratament de varoa in noiembrie. (pe rame aveam pete de diaree)
am folosit si anul trecut fumidil dar am dat foarte putin, cum am auzit de la altii (a fost mai putin de jumatate din cat e scris pe instructiuni)

Anul acesta am facut de toate: tratamente, hraniri, etc. Zic eu ca nu am ratat nimic.
Vedem ce aduce primavara .
danmirea

Mesajde lucian36b » 24 Dec 2015, 17:51

danmirea scrie:@proapis

e ambiguu textul referitor la Fumidil. asadar e egal cu zero ce spun procesatorii.

"Salut Dane. Care sunt rezultatele in urma administrarii de sirop cu fumidil? Adica la acest moment de exemplu cata albina ai in cuib?
Ziceai ceva de biter. Ce fel de biter folosesti si care e rolul lui?
Ce fel de sirop folosesti? Din comert sau apa cu zahar simpla?
Multumesc anticipat"

Cata albina am la momentul asta? Pai am stupi mai slabi dar si mai buni, cei buni sunt pe 8 rame, am si pe 5 si pe 6 si pe 7.
Inmportant e ca nu am pierderi pana acum. Verific sa vad ce a murit saptamanal. Pana acum de cand au intrat in ghem nu au murit multe, foarte putine comparativ cu anul trecut. Oricum e prea devreme sa ma pronunt. Cred ca un rezultat iti pot da in primavara. Abia de acum incolo incep pierderile. Sper sa nu am asa ceva.

Vis a vis de acest biter.... ce te face sa crezi ca este mai bun decat protofilul sau decat nosestat-ul de exemplu? In plus e de doua ori mai scump aproape. (de fapt depinde cat pui la litru de sirop).BAnuiesc ca ti l-a recomandat cineva sau....faci tu experimente?
Biterul e in loc de protofil. (asta folosesc http://www.daciaplant.ro/bitter-50-plan ... -1042.html )
Sirop folosesc de la Fileomera, din cate stiu eu e F40 hungrasweet. Unii zic ca ar fi F42 - Daca ar fi F40 as lua din alta parte mai ieftin.
Anul acesta pentru 50 de stupi si 30 de roi am cumparat 4 butoaie. aproape 1,2 tone.

Anul trecut am folosit si zahar si nu prea le-a priit (am avut pierderi si am iesit cu ele foarte slabite), pe de alta parte nici nu le-am facut tratament de varoa in noiembrie. (pe rame aveam pete de diaree)
am folosit si anul trecut fumidil dar am dat foarte putin, cum am auzit de la altii (a fost mai putin de jumatate din cat e scris pe instructiuni)

Anul acesta am facut de toate: tratamente, hraniri, etc. Zic eu ca nu am ratat nimic.
Vedem ce aduce primavara .

Am inteles. Multumesc pentru raspunsuri.
Pai...iernare pe 6-8 rame nu e ceva spectaculos. MA gandeam ca macar te apropii de ce arata Dorian in Canada:). Pe 6-8 rame se ierneaza si fara antibiotic. Ramane intrebarea daca merita riscul de a aparea in miere acest fumidil si sa compromiti toata productia, mai ales la ce iures a fost anul asta.
lucian36b

Mesajde danmirea » 24 Dec 2015, 18:20

Important pentru mine e sa nu ramana 2 rame pana in primavara.
Dupa hraniri eu zic ca s-a cunoscut cum au mers stupii, ca eu am iesit cu ei praf in primavara asta. Conteaza si ce am avut in lazi inainte.

REPET vedem rezultatele in primavara.
danmirea

Mesajde lucian36b » 28 Dec 2015, 21:41

Dane, cand faci unificarile in martie, albina din corpul de sus cum iese afara? Ai urdinis superior sau trece prin gratia haneman si foloseste acelasi urdinisi ca si familia de jos?
lucian36b

Mesajde danmirea » 28 Dec 2015, 23:40

folosesc acelasi urdinis de jos.
danmirea

Mesajde lucian36b » 29 Dec 2015, 00:20

Si hranirile cand le faci primavara? Din momentul in care unifici si pana cand? Sau nu faci hraniri? Ma intereseaza mai ales cu cat timp inainte de culesul de rapita de exemplu opresti hranirile?
lucian36b

Mesajde danmirea » 29 Dec 2015, 13:31

hranirile pana acum au constat doar in descapacirea ramelor din stup. Cand am stupi mai slabi de un cat atunci cand largesc cuibul le dau sirop pe rama respectiva, o umple imediat de oua.
danmirea

Mesajde danmirea » 29 Dec 2015, 15:05

Astazi am lucrat la rame.

Poze:
Fişiere ataşate
IMG_1098.JPG
IMG_1095.JPG
danmirea

Mesajde danmirea » 29 Dec 2015, 15:06

Dispozitivele folosite:
Fişiere ataşate
IMG_1099 (1).JPG
IMG_1097.JPG
danmirea

Mesajde cristi_vidican » 29 Dec 2015, 16:46

Ești mulțumit de dispozitivul de găurit?
Eu am unul care a fost primul sau al doilea în țară (la găurirea pentru însârmarea verticală) și are probleme.
L-am pensionat (definitiv).
Mi-a mâncat zilele, așa că nu mai vreau.
Acum am 3 mașini de găurit puse una lângă alta și treaba merge ca unsă.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde danmirea » 29 Dec 2015, 19:53

Pai am facut 200 si ceva de rame in 1h30'.
Eu Sunt mulțumit. Dar e al doilea model. Primul nu a funcționat.
danmirea

Mesajde danmirea » 31 Dec 2015, 16:59

La multi Ani! Sa ne dea Domnul sanatate si forta de munca in noul an!
danmirea

Mesajde danmirea » 18 Ian 2016, 23:36

Astazi am vizitat stupina sa vad ce mai e pe acolo.

Dar sa vezi si ce intamplare. Tata imi zice ca i-a zis cineva ca atunci cand albina nu e in ghem nu are matca. Parca asa auzisem si eu si zic sa verificam. Deschid stupul cu pricina si vad ca e cam intinsa si cam agitata albina acolo. Am mai deschis cativa stupii unde a fost pace si liniste, ghemuri lok, mancare destula. Ma intorc la asta si vazand ca e treaba suspecta ma decid sa umblu la el. Am inceputsa scot rame, mancare destustula, dar dupa vreo 3 rame scoase, surpriza - gasesc matca si puiet, o palma mare de puiet capacit si pe urmatoarea rama....am inchis de urgenta stupul, mancare avea arhisuficienta.

Stupul e unul dintre cei grupati cate 4.
Oare din cauza caldurilor din decembrie s-a apucat de ouat matca ???

Stupul respectiv era pe vreo 7 intervale.
Fişiere ataşate
IMG_1163.JPG
IMG_1161.JPG
danmirea

Mesajde danmirea » 18 Ian 2016, 23:37

inca doua poze
Fişiere ataşate
IMG_1164.JPG
IMG_1165.JPG
IMG_1165.JPG (25.56 KiB) Vizualizat de 13520 ori
danmirea

Mesajde cristi_bees » 31 Ian 2016, 19:06

Salut Dan, frumoase realizari, felicitarile mele.

Am vazut ca transportati stupii cu camion(7.5t) si remorca(3500kg). Banuiesc ca , cu permis categoria CE se conduce ansamblul camion +remorca mai mare de 750kg,
si aveti tahograf? Pt ca pe un forum la politiei romane stiu ca discutau unii ca ar trebui tahograf, chiar si pentru persoane fizice.

Si eu intentionez sa imi cumpar intr-un an camion si vreau sa iau permisul anul asta si de aici curiozitatea.
cristi_bees

AnteriorUrmătorul

Înapoi la JURNAL DE APICULTOR - JURNALE PERSONALE