@proapis
e ambiguu textul referitor la Fumidil. asadar e egal cu zero ce spun procesatorii.
"Salut Dane. Care sunt rezultatele in urma administrarii de sirop cu fumidil? Adica la acest moment de exemplu cata albina ai in cuib?
Ziceai ceva de biter. Ce fel de biter folosesti si care e rolul lui?
Ce fel de sirop folosesti? Din comert sau apa cu zahar simpla?
Multumesc anticipat"Cata albina am la momentul asta? Pai am stupi mai slabi dar si mai buni, cei buni sunt pe 8 rame, am si pe 5 si pe 6 si pe 7.
Inmportant e ca nu am pierderi pana acum. Verific sa vad ce a murit saptamanal. Pana acum de cand au intrat in ghem nu au murit multe, foarte putine comparativ cu anul trecut. Oricum e prea devreme sa ma pronunt. Cred ca un rezultat iti pot da in primavara. Abia de acum incolo incep pierderile. Sper sa nu am asa ceva.
Biterul e in loc de protofil. (asta folosesc
http://www.daciaplant.ro/bitter-50-plan ... -1042.html )
Sirop folosesc de la Fileomera, din cate stiu eu e F40 hungrasweet. Unii zic ca ar fi F42 - Daca ar fi F40 as lua din alta parte mai ieftin.
Anul acesta pentru 50 de stupi si 30 de roi am cumparat 4 butoaie. aproape 1,2 tone.
Anul trecut am folosit si zahar si nu prea le-a priit (am avut pierderi si am iesit cu ele foarte slabite), pe de alta parte nici nu le-am facut tratament de varoa in noiembrie. (pe rame aveam pete de diaree)
am folosit si anul trecut fumidil dar am dat foarte putin, cum am auzit de la altii (a fost mai putin de jumatate din cat e scris pe instructiuni)
Anul acesta am facut de toate: tratamente, hraniri, etc. Zic eu ca nu am ratat nimic.
Vedem ce aduce primavara .