adriann scrie:Din weis ar merge facuti, nu costa f. mult o placa si rezista si la soare( placa de weis este aluminiu-polistiren-aluminiu), nu cred ca propolizeaza
lambriul de pvc in mod sigur rezista la soare (UV) daca este pt. exterior, nu trebuie umplut neaparat tot canalul cu spuma poliuretanica ci doar sus si jos ( sa nu circule aerul din afara inauntru (cate 1 fas in fiecare capat), aerul este un bun izolator termic.
daca ai panourile alea poti sa faci o incercare, umerasii de la rame poti sa ii faci din niste profile de lemn de 10/10 sau mai mari.
Din sticla termopan......numai daca o vopsesti in negru, placata cu osb.... sa asiguri intuneric in familie....sticla o poti lipii cu silicon de acvarii....durabilitate...pana la prima loveala de ceva dur dupa care alergi cat te tin picioarele.
stupii poti sa ii faci si din caramida si beton(tencuiala)...daca faci stationar... ca nu i mai misti de pe postament si rezista 100 de ani.
cel mai ieftin cred ca ies din extrudat...sa mai treaca zapezile si ma apuc sa fac cativa.
eu am facut dupa ideea cuiva de pe forum vre-o 120 de lazi din polistiren albastru cu cateve am facut pastoral dar le-am pus pe camioneta peste lazi de scandura,iarnez a doua iarna in polistiren,prostia mea am facot doar la o singura lada aerisire pe fund .4 gauri cu burghiu de doze la rigips si am lipit sita,la mine lada de 12 rame este impartita in 4 cu canale taiate in peretii fata spate,dar musai sa puneti la faltul pt reme coltar de aluminiu pt glet altfel ramele propolizate la desprindere rup din polistiren.
mi se pare ca am socotit pretul pe lada fara capac si fara manopera iese pe la 23 lei/bucata,unele albine mai rod polistirenul la urdinis,si zilele trecute s-au cam dat pitigusii dar i-am trimis la loc cu verdeata cu pusca.
eu intentionez sa ajung la 150 de lazi de polistiren pt nuclee,chiar daca rezista doar 3 ani face banii.