Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: ascutit cutite abricht

Mesajde Adi Hodis » 06 Feb 2014, 18:07

Rise, sa traiesti !.
Incearca sa ascuti ( s-au sa ascuta un meserias ) un cutzit de bucatarie la polizor. Vezi cum iese lucrarea si apoi o sa-ti dai seama ca ... cutzitele de abricht necesita sa fie ascutite pe masina speciala de ascutit.

Alta metoda, nu reda aceeasi calitate.
Si nu te mai du la aia care cere 150 lei ... sint prea lacomi.
Sint altii care sint mai cumpatati.

ps
eu mi-am ascutit cutitele ultima data la mana, cu o cute ( termen popular de-al nostru ) adica o piatra cu care se ascute coasa. Si merge si acum, bine de tot. Dar cate ore am muncit, nu-ti mai zic ... :lol:
semneaza, precumpatatu.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde nepriceputeanu » 06 Feb 2014, 23:13

buna seara
cutitele se pot ascuti pe o foaie de geam, 2 cate 2 prinse intr-o scandurica ce are 2 taieturi facute la circular, de asa maniera ca cele 2 cutite stau pe unghiul de asezare,puse pe geam, ca pe scaun. Ascutirea se face relaativ usor,prin miscare de dute vino manuala.e nevoie de panza,hartie, abraziva de calitate.
Ascutirea este una,reforarea unghiurilor distruse ,e alta
o seara buna
nepriceputeanu

Mesajde slvstanciu » 06 Feb 2014, 23:20

Buna ziua, nu este recomandat sa le ascutiti la polizat pt ca nu iasa perfect, si scandura o sa apara cu denivelari, si eu merg cu ele sau le trimit (dupa caz) la Sebes jud Alba, eu fiind din Zlatna jud Alba
slvstanciu

Mesajde Constantin03 » 07 Feb 2014, 11:32

Te salut Rise;Se poate fa cum zice Adi Hodis si nepriceputeanu.Spor la treaba.
Constantin03

Mesajde cristian bh » 07 Feb 2014, 12:22

Rise scrie:
cristian bh scrie:Ce intelegi tu prin tras la polizor,sper ca nu te gandesti la ala electric

pai am un polizor cu un suport fix si drept in fara pietrei de polizat si ma gandeam sa tin cutitul perpendicular cu piatra polizolului si exact pe unghiul care a fost ascutit(cred ca de 45 de grade si o miscare de stanga-dreapta adica pe toata suprafata cutitului.

Daca faci tu treaba asta,.......si cutitele taie mai bine ca si inainte de-a te apuca de polizat,
iti poti lua linistit o vioara si sa canti la filarmonica. :D ....................ai intrat in randul virtuozilor neamului.
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde jenica67 » 07 Feb 2014, 12:43

Du-le la o masina de rectificat plan. Daca le ascuti la polizor, nu risti numai sa le faci valuri, dar datorita incalzirii locale le si strambi. Singura ascutire ce o poti face este manual. Iei o foaie de jmirglu de 320-500, o pui pe o masa rectificata si le ei manual, dar si atunci le schimbi unghiu putin, ca nu ai CNC in mana. Dar dureaza. :lol:
jenica67

Mesajde CONSTANTIN » 09 Feb 2014, 08:18

In primul rand ca sa ascuti un cutit sau o panza, trebuie sa merite, adica sa fie de calitate. La noi in oras pot fi ascutite profesionist.Eu fac asta primavara si panzele si cutitele daca sunt de calitate pot fi folosite mult timp. Nu cred ca se merita sa facem ascutirea la un polizor ca unui cutit de bucatarie.
Cunosc mai multi tamplari profesionisti care ascut panzele si cutitele la un meserias. Or sti ei ceva?
CONSTANTIN

Mesajde ovidiu_78 » 09 Feb 2014, 10:18

"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Anterior

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE