Si cum ai vrea sa le pui? daca nu are sistem de prindere pentru 4 cutite nu ai cum sa le pui.
Grija mare ca daca sare un cutit, ai 50% sanse sa scapi teafar, poate mai putin.
BogdanU scrie:Va salut !
Am un circular ce il folosesc la taiat lemne pentru foc. Acest circular are ax de abricht comun cu panza de taiat.
Problema este ca nu are decat doua cutite pe acel ax de abricht orientate diametral opus unul fata de altul.
Marea majoritate a acestor masin au trei cutite pe ax.
Intrebarea mea este : cum s-ar comporta acest utilaj daca i-as mai pune doua cutite, la 90 de grade fata de celelalte doua, adica sa fie un ax de abricht cu patru cutite la 90 grade unul fata de altul pe cerc ?
cristian bh scrie:Am mai spus-o,
merge f bine si cu doua cutite,scrie in postul de mai sus,
Acuma depinde de lungimea cutitelor ,la 300mm merge cu minim motor de 1,8kw mono ,la 400 mm ar fi necesar 2,2kw mono ,..........trifazatul ar fi ideal,turatia de 6ooo ,daca ii centrat si nu bate poti urca usor la 6500,span mic intotdeauna,
aaaa,vreti sa faceti hofmanul,la rame,dintr-o data ..............spuneti ce vreti....
BogdanU scrie:
Nu trebuie sa iasa hoffmanul din prima dar sa iasa lucru bun cel putin !
Am un motor de 2,2 kW monofazat dar problema este ca are 1500 rpm trebuie sa modific si fuliile.
Ideea este ca utilajul e facut de taica-miu, nu este cumparat deci nu este stas din toate punctele de vedere. Pentru a putea face ceea ce vreau eu cu el mai trebuiesc aduse unele modificari.
Acum sa gasesc un mester calumea si sa tocmesc cu el .
Multumesc !
cristian bh scrie:
4.De obicei ,la motoare ,astea cu 1500 rot am impresia ca-i trifazat ,si legat la mono cu condensator, si atunci ii mai scade din putere,.............incearca intai sa vezi cum merge,...bun ar fi unul cu 2800 rot.
BogdanU scrie:cristian bh scrie:
4.De obicei ,la motoare ,astea cu 1500 rot am impresia ca-i trifazat ,si legat la mono cu condensator, si atunci ii mai scade din putere,.............incearca intai sa vezi cum merge,...bun ar fi unul cu 2800 rot.
Este un motor monofazat de 2,2 kW pe care asa l-am cumparat.
Acum daca as jongla din fulii si as aduce axul la 3000 rpm nu ar fi de ajuns la 4 cutite ?
almasel scrie:Am nevoie de urmatoarea informatie: la ce turatie ar trebui sa functioneze rolele de la grosierul unui abrich? Ce putere ar fi recomandata pt motorul grosierului?
Am inceput construirea unui home made cu ax de 380 mm, motor mono de 2.2 kw si 3000 ture (urmeaza sa fac o alta fulie pt motor pt turatie mai mare- vedem ce iasa din calcule; motorul este nou nout si a venit cu o fulie mica).
Acum ma lovesc de gasirea unui motor separat + reductor, pt grosier si as dori informatia asta daca ma poate ajuta careva.
Multumesc.
Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori