Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: masina potrivita pentru apicultura

Mesajde peterneamt » 23 Ian 2019, 11:51

peterneamt

Mesajde peterneamt » 23 Ian 2019, 12:36

peterneamt

Mesajde Cristian IONITA » 23 Ian 2019, 13:34

csaa scrie:Nu are legatura cu apicultura, dar .....as vrea sa schimb masina si ma uitam la niste modele de hybrid. Cum dreaq la o
Toyota C-HR consumul declarat e de 5,9 iar la Peugeotul meu diesel consumul verificat (vara) e de 5,1????? Cum se reduc emisiile de carbon? Incerc sa vad ce emisii de carbon are si, surpriza, nu merge butonul!!!!
Sa-i foot!
Am aflat, dar din alt site, si vin cu o editare: C-HR are 135 g/km iar 207 are ......117 g/km
Sa-i mai foot odata!

Nu stiu ce Peugeot ai .... dar totusi ca sa-ti faci cat de cat o idee pertinenta este bine sa compari clase de masini apropiate .... normal ca un SUV sa consume mult (mai ales ca fiind hibrid cara 100% si partea de motorizare electrica)... o data ptr masa mai mare si mai ales ptr forma mai "caramida" decat un turism mai usurel dar mai ales mai "aerodinamic"

Vrei sa cumperi hibrid? (forma hybrid o folosesc pseudointelectualii) de ce?

pe forumul asta am citit despre "pinguini" ... imi place sa cred ca tu nu te incadrezi in aceasta categorie

Masinile hibrid disponibile acum pe piata nu sunt in nici un caz mai economice, si nici mai putin poluante (poate doar din persepectiva ca nu nu le folosesti la fel de mult) poate doar in pliantele ptr imbarligat "pinguinii".
Orice masinia echivalenta condusa asa cum sunt condusele hibridele la teste (fara accelerare brusca, fara viteze mari, pe drumuri fara panta, pe vreme frumoasa, etc) scoate consumuri comparabile .... dar in viata reala normal ca nu conduci doar "la consum", si mergi si iarna (cand trebuie incalzire) si vara (cand trebuie climatizare) si mai mergi si pe serpentine si mai musti si din cascaval la viteza, etc.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde peterneamt » 23 Ian 2019, 23:25

peterneamt

Mesajde jonny_it » 30 Ian 2019, 22:26

Acum expertii in masini sa-mi sara in cap :lol: .. vreti nu vreti eu m-am indragostit de nissan pathfinder si o sa-mi iau unul in caz ca nu gasesc altceva care sa-mi placa la fel de mult.
Am citit ca are unele probleme(se schimba discul de ambreiaj des, si etc) dar tot o vreau. :)
Este spatioasa, mai pun o remorca in spate si am dus lejer 20 de familii si o buna parte din nuclee. Din ce am citit trage pana la 3 tone. Pe teren accidentat zic toti ca este ok chiar daca eu nu o sa am nevoie neaprat.

Singurul loc unde am nevoie de 4x4 este iarna prin zapada. O vatra este destul de urat pozitionata si pe timp de iarna(zapada in special) m-am cam saturat sa merg pe jos pana acolo.

Ma tot gandeam si la duster in ideea ca poate este mai ieftina intretinerea, masina mai mica dar din ce am discutat cu padurarii din zona nu se compara cu un L200 de exemplu. Nu vreau L200 sau toyota hilux pentru ca nu vrea sa o conduca sotia, poate sa fie orice masina, numai sa nu aiba lada. :lol:

Ce ziceti?

jonny_it

Mesajde cristi_vidican » 31 Ian 2019, 10:15

cu siguranță că e o mașină capabilă.
Nu se compară cu Dusterul, sunt din alte clase.
Un 4x4 îți trebuie nu numai pe zăpadă.
Dacă ai o pantă cu pietriș care sare ușor și ai doar 4x2, fără demaraj, acolo poți să rămâi.
Te-ai interesat cât e impozitul și asigurarea la motorul lui? :lol:
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde mausica » 31 Ian 2019, 14:59

cristi_vidican scrie:Te-ai interesat cât e impozitul și asigurarea la motorul lui? :lol:

La n motor de 3000cmc sare de 2000 ron impozitul
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde jonny_it » 31 Ian 2019, 15:17

mausica scrie:
cristi_vidican scrie:Te-ai interesat cât e impozitul și asigurarea la motorul lui? :lol:

La n motor de 3000cmc sare de 2000 ron impozitul

La dacia papuc platesc impozit 280 lei pe an. Motor de 1900.
Pathfinderul are motor de 2500. Vad ca impozitul pentru 2019 este de 936 de lei cu o reducere de 40-50 lei daca as plati pana la 31 martie.
Se mai adauga asigurarea si rovinieta. Undeva la 2000 lei/an totul, plus minus.

Nu ma ajuta nimic un motor de 1,6 benzina daca stau si dau la lopata sau ma uit la ea ca am ramas impotmolit. :lol:
jonny_it

Mesajde jonny_it » 31 Ian 2019, 15:19

cristi_vidican scrie:cu siguranță că e o mașină capabilă.
Nu se compară cu Dusterul, sunt din alte clase.
Un 4x4 îți trebuie nu numai pe zăpadă.
Dacă ai o pantă cu pietriș care sare ușor și ai doar 4x2, fără demaraj, acolo poți să rămâi.
Te-ai interesat cât e impozitul și asigurarea la motorul lui? :lol:

La munte drumurile sunt pietruite de natura.
Ai testat duster-ul pe zapada?

Ma gandesc la pathfinder vs duster .. disterul are motor mai mic, dar este si mai usor. Oare nu merge mai ok prin zapada? Intreb si eu, nu ma pricep.
jonny_it

Mesajde Cristian IONITA » 31 Ian 2019, 15:48

mersul "pe zapada" depinde in mica masura de motor .... mai ales la un 4x4 care chiar daca nu are reductor are prima treapa "mai lunga" (adica permite abordarea drumurilor mai dificile cu viteza redusa)

Pentru zapada foarte important este tipul de anvelopa (sa aiba aderenta pe zapada dar sa nu "sape") si garda la sol (sa nu ramana masina suspendata) .... ca motorul are cilindree mai mare sau mai mica aproape ca nu conteaza.

Capacitatea motorului contraza la "tractare" .... o masina cu motorizare mica nu se va simti deloc confortabila daca are tone de tras ... pe cand una cu motor generos va tracta fara sa simta.
Cristian IONITA

Mesajde jonny_it » 31 Ian 2019, 18:07

Cristian IONITA scrie:mersul "pe zapada" depinde in mica masura de motor .... mai ales la un 4x4 care chiar daca nu are reductor are prima treapa "mai lunga" (adica permite abordarea drumurilor mai dificile cu viteza redusa)

Pentru zapada foarte important este tipul de anvelopa (sa aiba aderenta pe zapada dar sa nu "sape") si garda la sol (sa nu ramana masina suspendata) .... ca motorul are cilindree mai mare sau mai mica aproape ca nu conteaza.

Capacitatea motorului contraza la "tractare" .... o masina cu motorizare mica nu se va simti deloc confortabila daca are tone de tras ... pe cand una cu motor generos va tracta fara sa simta.

Deci vrei sa zici un duster cu anvelope bune pe zapada merge cam la fel ca un pathfinder cu anvelope bune? Daca este asa iar inclin catre un duster.

Eu anul acesta am ramas impotmolit in fata casei de cel putin 5 ori cu un mitsubishi lancer cu anvelope de iarna. Cu un vw polo am reusit sa ies din curte fara sa dau zapada(imi ia 1 zi sa dau toata zapada). La intrare a fost mai greu dar din a 2-a incercare am intrat. Anvelope debica ??? plus, sau ceva de genu. Nu am vazut niciodata anvelope mai bune pe zapada(am avut si pirelli, michelin si alte balarii). Acum nu stiu cat sapa in zapada dar cam sarea zapada pe langa oglinda laterala cand mergeam eu :lol:
jonny_it

Mesajde Cristian IONITA » 31 Ian 2019, 18:47

situatiile sunt mult prea complexe ca sa dam "verdicte" din fata calculatorului

pe zapada masinile mici si turate la modul "turbat" se descurca mai bine decat "balenele"

poate ca in polo ai dat mai fara mila decat in lancer .... Lancer-ul sigur are garda mai joasa decat polo, plus spoilare&co care nu ajuta la zapada
Cristian IONITA

Mesajde jonny_it » 31 Ian 2019, 18:50

Cristian IONITA scrie:situatiile sunt mult prea complexe ca sa dam "verdicte" din fata calculatorului

pe zapada masinile mici si turate la modul "turbat" se descurca mai bine decat "balenele"

poate ca in polo ai dat mai fara mila decat in lancer .... Lancer-ul sigur are garda mai joasa decat polo, plus spoilare&co care nu ajuta la zapada

Tu daca ai avea de ales intre duster si pathfinder ce ai lua? :)
(Fara sa calculezi constul masinii, intretinere, taxe)
jonny_it

Mesajde Closcutz » 31 Ian 2019, 18:55

Cea mai importantă chestie de trestie este daca vrei sa tractezi remorcă după auto sau nu. Daca da atunci Pathfinder, nu - clar Duster!
Closcutz

Mesajde jonny_it » 31 Ian 2019, 19:10

Closcutz scrie:Cea mai importantă chestie de trestie este daca vrei sa tractezi remorcă după auto sau nu. Daca da atunci Pathfinder, nu - clar Duster!

Remorca este optionala. Acum am una din aia mica de 2,2 x 1,2 metru. O tractez si cu vw polo fara probleme.
Incap 6 lazi pe un singur nivel, 12 pe 2 daca am cu cine sa le ridic + nuclee deasupra daca las doar 6 lazi. Este suficient pentru mine, nu fac pastoral, doar mut intre vetre + pe vatra pt imperecheri + transport caturi. :)
jonny_it

Mesajde Cristian IONITA » 31 Ian 2019, 19:44

jonny_it scrie:
Cristian IONITA scrie:situatiile sunt mult prea complexe ca sa dam "verdicte" din fata calculatorului

Tu daca ai avea de ales intre duster si pathfinder ce ai lua? :)
(Fara sa calculezi constul masinii, intretinere, taxe)

te rog sa nu te superi si sa nu o iei personal, dar eu consider ca Pathfinder este o mizerie sinistra ... un BMW al offroadului .... folosita cu precadere de catre cocalari.
Cristian IONITA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE