Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: abricht

Mesajde amd » 24 Dec 2011, 20:19

Iarna timplarie ...Vara stuparie si de sarbatori Vorbarie.Cu toate ca nu aci este locul potrivit o poza cu un vinclu aproape perfect. Stima domnilor
Fişiere ataşate
rsz_2imagine005.jpg
amd

Mesajde namzeb » 12 Ian 2012, 19:27

Foarte interesant acest filmulet din punt de vedere universal multifunctional si la putere consumata mica care este favorita fata de consumul mare de energie si functionalitate mica.Aici este profitul calculind consumul cu eficienta facem ca sa avem o productie mare la la un consum mic deci nu va aventurati la masinarii de kw cind puteti folosi motorase de zeci de vati care sa faca acelasi lucru. In curind voi realiza astfel de aparate care sa ma satisfaca si la puteri mai mici.Asa ca daca va realizati ceva ,abric,freza sau slefuitor realizati-l cu motorase tip masina de spalat la 15-30 mii turatii pina in 500 wati sau din masinile de spalat mai vechi cu un consum intre 150-300 wati consumul de ordinul kw nu mai este rentabil. Cu respect
Toate fiintele au un rol in viata pe pamint.http://bismark.sunphoto.ro/
namzeb

Mesajde jenica67 » 12 Ian 2012, 20:35

:D ce "motorase tip masina de spalat la 15-30 mii turatii " ca eu nu am auzit. In plus discurile de circular nu rezista peste 7-9000 de rotatii. Numai motorasele de oberfreza, are turatie asa de mare.
jenica67

Mesajde jiji » 12 Ian 2012, 22:54

masinile de spalat cu 1000 de turatii la centrifugare au cam peste 15000 turatii la motor
am facut si eu un circular dintr unul si merge brici, dar am redus cu fulii
jiji

Mesajde valentin27 » 19 Ian 2012, 03:48

am si eu un abricht avand axul cu 2 cutite si cutitele reglandu`se manual in 4 suruburi fiecare si nu prea le dau de cap e romanesc cu motor de 1,1 kw trifazic si cu mandrina cu masa pt morteza daca ma poate ajuta cineva cum pot sa reglez cutitele
valentin27

Mesajde jiji » 19 Ian 2012, 13:30

salut
io as face asa:daca blatul al doi lea este fix (cel din spatele cutitelor )as pune o bucata de cornier sau un fier foarte drept pe blat apoi prinzi cutitul in suruburi dar nu prea tare ca sa il poti misca cu un ciocanel ceva , si ridici cutitul pana atinge ff. putin fierul , dar la ambele capete ale cutitului(cel din stanga si cel din dreapta )apoi il strangi si il faci si pe celalalt la felsi astfel cutitele o sa fie lafel in functie de blatul din spate iar cel din fata il reglezi tu la cat vrei sa iei din scandura.
jiji

Mesajde jiji » 19 Ian 2012, 19:16

nu e vorba de cear comparator sau alte aparate de masura este vorba ca cornierul sa fie ma lung sa stea pe blatul mesei si cand ridici cutitul iti dai sema ca dc ridici putin cornierul cu cutitul ai dpasit inaltimea mesei
jiji

Mesajde m@rius82 » 21 Ian 2012, 21:28

are cineva de vanzare si la ce pret
m@rius82

Mesajde jiji » 21 Ian 2012, 21:54

am trimis de 2 ori din ccauza netului
toata lumea stie ca fara grosime la abricht ai viata grea cu tamplaria
Ultima oară modificat de jiji pe 21 Ian 2012, 22:00, modificat 1 dată în total.
jiji

Mesajde jiji » 21 Ian 2012, 21:57

30 bulioane cugrosimemotor de 3 kw la trifazat sau obtional 220 tot 3 kw 40 cm latimea axului
nu am poze deocamdata deoarece scula este la tara, cand ma duc o sai fac poze
jiji

Mesajde popescu eugen » 12 Mar 2012, 11:10

Salutare domnilor!Am lipsit o vreme.In parte cu folos.Am baiatul in Italia si am facut iarna in Toscana.Am stat numai cu ochii pe strategia italianului.Asociatiile apicole regionale nu tip mamut cum este ACA la noi au cel mai bun randament.(Stia-ti ca ACA era sau chiar mai este cea mai mare asociatie mondiala?)Au sectii de productie proprii pt aproape tot inventarul apicol,ofertele sunt avantajoase incat nu iti mai da prin cap sa te apuci de abrice si alte hasmatzucherii decat daca nu-ti poti stapani talentul de tamplar si vrei bataie de cap inutila.Un consiliu de administratie format din apicultori sadea nu de birocrati gestioneaza eficient si reciproc avantajos.Am tot respectul pt ACA dar poti fi membru in cate llocuri vrei ca nu e bigamie.ORGANIZAREA domnilor e cheia si nu fiecare albina cu atelierul ei de tamplarie.Este si italian care are 3000 de stupi si are tamplaria lui dar nu toti soldatii sunt colonei.
popescu eugen

Mesajde cypryx » 12 Mar 2012, 12:00

popescu eugen scrie:Salutare domnilor!Am lipsit o vreme.In parte cu folos.Am baiatul in Italia si am facut iarna in Toscana.Am stat numai cu ochii pe strategia italianului.Asociatiile apicole regionale nu tip mamut cum este ACA la noi au cel mai bun randament.(Stia-ti ca ACA era sau chiar mai este cea mai mare asociatie mondiala?)Au sectii de productie proprii pt aproape tot inventarul apicol,ofertele sunt avantajoase incat nu iti mai da prin cap sa te apuci de abrice si alte hasmatzucherii decat daca nu-ti poti stapani talentul de tamplar si vrei bataie de cap inutila.Un consiliu de administratie format din apicultori sadea nu de birocrati gestioneaza eficient si reciproc avantajos.Am tot respectul pt ACA dar poti fi membru in cate llocuri vrei ca nu e bigamie.ORGANIZAREA domnilor e cheia si nu fiecare albina cu atelierul ei de tamplarie.Este si italian care are 3000 de stupi si are tamplaria lui dar nu toti soldatii sunt colonei.

salutare

te asteptam cu mai multe informatii din "Cizma".
zilele acestea am participat la o discutie tot despre experiente externe ,la francezi,se pare ca sunt cam la fel.
va rog ,dom "Popescu Eugen "
deschideti un topic si eliberati informatia catre ceilalti setosi de cunoastere.va asteptam cu experientele dumneavoastra,poate ne molipsim si noi.
scuze pt. off topic.

are dreptare ,hai sa facem apicultura nu tamplarie,feronerie, aviatie ,meteorologie ,etc,,,,,etc.

salutare
festina lente,pământul e rotund si ajungi sigur in același punct.
cypryx

Mesajde janese » 12 Mar 2012, 17:11

popescu eugen scrie:Salutare domnilor!Am lipsit o vreme.In parte cu folos.Am baiatul in Italia si am facut iarna in Toscana.Am stat numai cu ochii pe strategia italianului.Asociatiile apicole regionale nu tip mamut cum este ACA la noi au cel mai bun randament.(Stia-ti ca ACA era sau chiar mai este cea mai mare asociatie mondiala?)Au sectii de productie proprii pt aproape tot inventarul apicol,ofertele sunt avantajoase incat nu iti mai da prin cap sa te apuci de abrice si alte hasmatzucherii decat daca nu-ti poti stapani talentul de tamplar si vrei bataie de cap inutila.Un consiliu de administratie format din apicultori sadea nu de birocrati gestioneaza eficient si reciproc avantajos.Am tot respectul pt ACA dar poti fi membru in cate llocuri vrei ca nu e bigamie.ORGANIZAREA domnilor e cheia si nu fiecare albina cu atelierul ei de tamplarie.Este si italian care are 3000 de stupi si are tamplaria lui dar nu toti soldatii sunt colonei.

am citit ,,dintr-o sorbire"..sa mai aflu ceva ...din cizma...cand, ce sa vad???oful e ACA!!!!trei cuvinte de cizma si o suta de randuri despre a noastra...tot cizma!!!
janese

Mesajde genessys_r » 13 Mar 2012, 09:06

Va salut
Avand in vedere ca ideea de baza de la care s-a plecat este "abricht", cum este normal in majoritatea topic-urilor se se abata de la subiect trebe sa se revina si la subiectul de baza. Dar asta nu tine de noi, este treaba moderatorilor.
O sa cuprind mai multe idei care s-au discutat referitor la abricht si la cum sa iti faci unul.
-26 de cm pt axul unu abrict este mic ca sa il folosesti pentru tamplaria-stupului, dar si aici conteaza foarte mult modelul de stupi pe care vrei sa mergi. Ideal ar fi un ax de 40-45cm chiar 50cm. S-ar putea face si blaturi mai mari cu un ax de 26 facand piese mai mici si lipindule intre ele dar trebe sa ai mese foarte drepte pe care lipesti si greutati ca sa pui peste ele ca sa nu iasa piesa ondulata.
-am vazut mai sus ideea de a se folosii motorase de putere mica si turatie mare. Ce dezavantaje vad eu acolo unu la mana sa ne gandim la uzura curelei pe fulia mica de la motor (ondulatia), daca vrei sa il folosesti la abrict ax mai mare de 10 cm nu pui si pana faci o scandura pe latimea aia 1 m/min mai mult nu vad cum ar putea duce motorul, daca il folosesti la circular tot asa viteza de taiere o sa fie "grozav de mare".

NU sunt expert zic si eu cum ar fi bine
genessys_r

Mesajde mariusvs » 13 Mar 2012, 23:07

eu am un abrig fara grosime, artizanal. dar pot sal folosesc si k grosime
.o sa revin k niste poze sa vedeti cum se face. MENTIONEZ ca, al folosesc si freza si circular.
mariusvs

Mesajde mariusvs » 13 Mar 2012, 23:25

nuti trebuie neaparat grosime sa faci stupi , usi geamuri etc,daca ai abright.
mariusvs

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE