salve
alt stupar scrie:Hm... tot patitu-i priceput, asa-i domn Nelu ?![]()
@gabi bee...asa cum zici tu am zis si eu pana a le face.
Si totusi, sunt niste mici-mari neajunsuri !
proapis13 scrie:Daca faci ,,jocul ramelor'' nu o sa ai parte de cuib blocat...doar de miere in caturi![]()
salve
alt stupar scrie:Hm... tot patitu-i priceput, asa-i domn Nelu ?![]()
@gabi bee...asa cum zici tu am zis si eu pana a le face.
Si totusi, sunt niste mici-mari neajunsuri !
alt stupar scrie:stai Proapise ca ce zice Nellu_ar e oligatoriu de aplicat !
ai ceva urme de puiet prin ramele de magazie... poti sa intercalezi si mama izgonitoarelor ca tot nu-ti coboara albina !
gabi bee scrie:pt mine , o varianta buna ar fi ca izgonitorul sa fie folosit ca si podisor tot restul timpului cat nu avem de extras ! nu stiu daca incomodeaza cu ceva izgonitoarele din tabla sau din plastic daca stau si pe timpul iernii pe partea de jos dinspre rame !
proapis13 scrie:Daca faci ,,jocul ramelor'' nu o sa ai parte de cuib blocat...doar de miere in caturi![]()
salve
B-father scrie:proapis13 scrie:Daca faci ,,jocul ramelor'' nu o sa ai parte de cuib blocat...doar de miere in caturi![]()
salve
revin cu rugamintea de a detalia "jocul ramelor"
una dintre cele mai mari probleme in stupina mea e blocarea cuibului in timpul culesurilor puternice si spre toamna cand se raceste putin noaptea.
alt stupar scrie:gabi bee scrie:pt mine , o varianta buna ar fi ca izgonitorul sa fie folosit ca si podisor tot restul timpului cat nu avem de extras ! nu stiu daca incomodeaza cu ceva izgonitoarele din tabla sau din plastic daca stau si pe timpul iernii pe partea de jos dinspre rame !
folosesc izgonitor identic cu cel pus de Janese:
minusuri:
1. spre toamna propolizeaza gaurelele tunelelor metalice de vorbesti singur cand tre` sa le cureti. Alea... multe si marunte, nu cele prin care s retrage albina !
2. Ca sa fie cat de cat eficace, un izgonitor este construit asa fel incat intre tunelele metalice si ramele de cuib ramane oaresce distanta. Rezulta ca intre placa OSB/PFL/lemn pe care sunt montate si aceleasi rame de cuib avem oaresce distanta plus inaltimea tunelului. Mai rezulta ca distantele insumate ofera loc numa bun de fagurasi... daca ai si noroc sa fie plini cu miere e distractie la max
proapi scrie:Izgonitorul cu sicane sau cel panzat (impregnat cu repelenti) nu este un element al stupului.
Se folosesc la recoltarea mierii si atat.
Necesar 3-40% din efectivul stupinei de productie.
cobi scrie:proapi scrie:Izgonitorul cu sicane sau cel panzat (impregnat cu repelenti)
Unii pun izgonitorul intre catul gol si cel plin, si cand ajung a doua zi la noua locatie fac extractia. Daca ar fi mai putine izgonitoare, clar ca nu s-ar putea.)
proapis13 scrie:cobi scrie:proapi scrie:Izgonitorul cu sicane sau cel panzat (impregnat cu repelenti)
Unii pun izgonitorul intre catul gol si cel plin, si cand ajung a doua zi la noua locatie fac extractia. Daca ar fi mai putine izgonitoare, clar ca nu s-ar putea.)
Se referea strict la izgonitorul impregnat cu repelenti
Cind folosesti un asemenea izgonitor in 30 min maxim se ia catul de pe cuib![]()
salve
Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori