Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: masina potrivita pentru apicultura

Mesajde MIHAI BALS » 01 Iul 2012, 23:49

tot parca m-as risca!
MIHAI BALS

Mesajde echo » 02 Iul 2012, 09:10

tre' sa luati in considerare ca daca se infunda monstrul asta in noroi veti avea nevoie de 2-3 tractoare sa il scoateti de acolo....
E clar ca asta e o masina strict pentru sosea, o regina a soselelor, sa transporte greutati/volume rapid si la distante mari in bune conditii. pentru apicultura... hmmhmhmm

Daca totusi v-o permiteti, financir vorbind, sunt absolut sigur ca la acciasi bani, poate chiar mai putini, veti gasi ceva mult mai bun pentru apicultura. (vezi camion cu macara pe spate, macara ce poate deservi atat platforma cat si remorca, etc, etc... )

Altminteri... DA,... arata bine in poza... :)
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde jonny_it » 02 Iul 2012, 13:00

pngflorin scrie:Eu am optat pt o Toyota Hilux 4x4, cu bena in spate, plus o remorca de 6 m .
Dpmdv e cea mai buna varianta, plus ca in bena mai intra inca 9 stupi Dadant 10 sau 12.

Cum este cu intretinerea la toyota? Din ce am citit/vazut este destul de fiabila si nu prea sunt probleme cu ea dar. Comsum?

Eu vreau sa imi iau ceva 4x4 ca aici in zona de munte cu seria 3 merg mai mult pe jos decat cu masina din cauza drumurilor neasfaltate. As vrea ceva tot diesel, motor pana in 3000 cmc: bmw x5 sau toyota hilux .. poate chiar mitsubishi L200.
jonny_it

Mesajde echo » 02 Iul 2012, 13:50

jonny_it scrie: As vrea ceva tot diesel, motor pana in 3000 cmc: bmw x5 sau toyota hilux .. poate chiar mitsubishi L200.

Jonny, daca ai de optat intre L200 si Hilux, ia Hilux fara ezitare. Ti-o spun prin prisma folosirii amandorura cativa ani, strict pe off-road.
Daca diferenta de pret este semnificativa intre astea 2 (nu cunosc preturile in Ro) atunci si L200 e OK, eu l-am folosit 168.000 km numai offroad pana a murit si am fost relativ multumit de el (doar ca pe bancheta din spate cam stai cu genunchii la urechi). hilux-ul l-am condus doar ocazional si mi-a placut mai mult decat L200

Inca un sfat, pt offroad, nu il lua cu anvelope 4 sezoane ca dai banii degeaba pe ele. Cumpara-l cu anvelope de noroi (cu crampoane mari) si inca un set de anvelope de iarna. In felul asta treci peste tot, oricand.
La L200, modelul asta nou (2007) are bena mai scurta decat cel vechi, dar la Hilux bena este ok, ceva mai lunga.

mentiune - cand esti pe gol trebuie sa car mereu 2 saci de pamant in bena, altminteri e cam "saltaret" (pe sosea e altceva)

despre .... x5... :lol: sa fim seriosi !! aia e masina de pipitzipoanca sa mearga cu ea la mall ... :lol:

Pajero, iarasi iese din dicsutie, tot din experienta iti spun ca e un vax... , mai ramane ca optiune viabila Landcruiser , care ... ESTE masina de offroad (conduc acum asa ceva) .
Din pacate nu se face cu bena, (eu cel putin nu am vazut) iar la un V8 consumul in conditii de offroad, creste vertiginos dincolo de 25-27 %. Mai sunt modele arabesti cu motoare de 5... 8 litrii !!!

Deci in conditii de "buget redus" eu as opta pentru Hilux fara ezitare daca pretul este mai mult sau mai putin apropiat cu L200

(Luciane, sa nu mori in tine, recunosc ca mi-a dat Florin un fazan ca sa zic ca e masina lui mai smekera decat L200 tau .. :lol: . Lasa ca tu ai pusca mai lunga .. :lol: )
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde jonny_it » 02 Iul 2012, 14:24

Merci de informatii Echo.

Cred ca raman la hilux. :)
Oricum foarte multi km nu fac(anul acesta am mers mai mult cu avionul decat cu masina) dar la anul vreau sa plec cu "utilajele" proprii in pastoral.

Dupa ce o cumpar, o spal/lustruiesc si o parcez in fata casei la Lucian :lol:
jonny_it

Mesajde iosif petru » 02 Iul 2012, 17:50

cat consuma un hilux
iosif petru

Mesajde echo » 02 Iul 2012, 19:25

iosif petru scrie:cat consuma un hilux

depinde de multe chestii - cine, unde si cum o conduce, de incarcare, profilul drumului, anvelope, sezon, tipul de cuplu folosit, etc.
Consumul nu a prezentat important pentru mine, dar din observatii directe variaza intre 12 si 17 %, situatii exceptionale 21%. In reclame se vorbeste ceva de 8.5... 10%... Eu nu am vazut asa ceva... (DAR nici masina nu a vazut asfalt in afara de curtea fabricii)
Daca nu gresesc cumva motorul la L200 era de 2,7 lit (Hilux-ul e similar)

Nu stiu de consumul in oras, nu am condus niciodata in oras masinile astea...
echo

Mesajde LUCIAN AVRAM » 02 Iul 2012, 21:47

jonny_it scrie:Merci de informatii Echo.

Cred ca raman la hilux. :)
Oricum foarte multi km nu fac(anul acesta am mers mai mult cu avionul decat cu masina) dar la anul vreau sa plec cu "utilajele" proprii in pastoral.

Dupa ce o cumpar, o spal/lustruiesc si o parcez in fata casei la Lucian :lol:

Vorbim dupa ce faci 100000 km
sa traiesti
LUCIAN AVRAM

Mesajde Cristian IONITA » 02 Iul 2012, 22:13

iosif petru scrie:cat consuma un hilux

cat ii pui ..... nici un gram in plus sau un minus :lol:

jonny_it scrie: .... As vrea ceva tot diesel, motor pana in 3000 cmc: bmw x5 sau toyota hilux .. poate chiar mitsubishi L200.

:lol: :lol:

as vrea sa te vad carand caturi cu rame pline in X5, bineinteles ca o sa-ti iei varianta cu piele :D

sfatul meu .... daca nu vrei ceva fara bena orienteazate la un Land Rover Discovery, daca vrei bena atuci la o camioneta 4x4 gen VW, Iveco Daily, etc ....

hilux si L200 sunt masini cu performante mult prea ridicate fata de ce e nevoie in apicultura (cu albine mergi pe drum nu direct pe aratura) iar aceste performante costa.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde jiji » 02 Iul 2012, 22:39

mai tineti cont si de cat poti sa tragi cu ea
hilux 2500 sau 2700
l 200 3500
jiji

Mesajde jonny_it » 02 Iul 2012, 23:43

Cristian IONITA scrie:as vrea sa te vad carand caturi cu rame pline in X5, bineinteles ca o sa-ti iei varianta cu piele :D

sfatul meu .... daca nu vrei ceva fara bena orienteazate la un Land Rover Discovery, daca vrei bena atuci la o camioneta 4x4 gen VW, Iveco Daily, etc ....

hilux si L200 sunt masini cu performante mult prea ridicate fata de ce e nevoie in apicultura (cu albine mergi pe drum nu direct pe aratura) iar aceste performante costa.

Vreau o singura masina, adica o singura asigurare, rovineta deci trebuie sa ma descurc si in pastoral insa trebuie sa ma ajute si cand am de mers pana in oras(aprox 100 km).

Am scris de x5 pentru ca acum 2 ani chiar am fost in pastoral cu un x3 ... dupa ce masina care trebuia sa tracteze remorca s-a stricat. :lol:
S-a descurcat acceptabil tinand cont ca drumul pe care trebuie sa mearga pana ajunge la asfalt este plin de bolovani si gropi. Noroi nu este :)
Oricum nu este o masina facuta pentru asa ceva, dar daca de 2 ori pe an as merge 10 km(in total) de drum putin mai prost nu cred ca ar fi o problema.

Nici sa nu aud de iveco(din proprie experienta), intretinerea costa enorm si la fiecare 10 metri trebuie sa repari ceva. Nici nu se compara cu un VW. :lol:

In 1-2 luni va sochez cu decizia luata in materie de masina apicola :lol:
jonny_it

Mesajde Cristian IONITA » 03 Iul 2012, 06:47

jonny_it scrie: ....

Vreau o singura masina, adica o singura asigurare, rovineta deci trebuie sa ma descurc si in pastoral insa trebuie sa ma ajute si cand am de mers pana in oras(aprox 100 km).

...

oricare dintre masinile precizate pot face asta, e drept ca e cam ciudat sa te duci cu camioneta la opera sau la teatru dar ... in extremis merge si asa.

Serios acum ... analizeaza Discovery are cateva puncte forte:
- suficient de capabil in off road (cu mult fata de ceea ce ai nevoie in apicultura);
- suficient de eleganta si dotata pentru a merge si-n coclauri si la teatru si la drum intins pe autostrada;
- incapatoare (majoritatea au 7 locuri);
- capacitatea de tractare 3500 Kg;
- intretinerea ieftina - exista producatori aftermarket pentru piese si consumabile si ai de unde alege;
- mai ieftina la achizitie decat alte concurente.

De asigurare si revizie suplimentara nu prea scapi ca-ti va trebui remorca, dar ITP-ul e pe 3 ani si asigurarea pe un an cat 2-3 pachete de tigari, insa sa ai grija la capacitatea de incarcare a remorcii, daca ansamblu (masina plus remorca) sare de 3500 Kg trebuie sa ai permis de conducere categoria E.
Cristian IONITA

Mesajde echo » 03 Iul 2012, 07:21

Din auzite, cica cea mai rezistenta masina, in toate sensurile, ar fi Land Rover-ul. (ca un fel de ARO mai englezesc :D ). Nu prea are nimic in comun cu comfortul, ba din contra, se lauda cu dotarea spartana la acest capitol, dar este un catar de tractiune...
Modelele 110 si 130 se fac si cu flatbed, open top, hard top, in varianta cu 2 sau 5 locuri...
echo

Mesajde sorin_horezu » 03 Iul 2012, 08:04

Cristian IONITA scrie:De asigurare si revizie suplimentara nu prea scapi ca-ti va trebui remorca, dar ITP-ul e pe 3 ani si asigurarea pe un an cat 2-3 pachete de tigari, insa sa ai grija la capacitatea de incarcare a remorcii, daca ansamblu (masina plus remorca) sare de 3500 Kg trebuie sa ai permis de conducere categoria E.

Nu tine de incarcatura de pe remorca ci de masa maxima autorizata. Daca masa maxima autorizata a ansamblului autovehicul tragator + remorca depaseste 3500 kg ai nevoie de categoria E plus tahograf pe masina.
Apicultura nu e balada populara sa se transmita prin viu grai ... pentru diversitate CITESTE O CARTE!!!
sorin_horezu

Mesajde Cristian IONITA » 03 Iul 2012, 15:05

echo scrie:Din auzite, cica cea mai rezistenta masina, in toate sensurile, ar fi Land Rover-ul. (ca un fel de ARO mai englezesc :D ). Nu prea are nimic in comun cu comfortul, ba din contra, se lauda cu dotarea spartana la acest capitol, dar este un catar de tractiune...
Modelele 110 si 130 se fac si cu flatbed, open top, hard top, in varianta cu 2 sau 5 locuri...

te referi la Land Rover Defender .... ca si Discovery este tot Land Rover :)

Discovery este insa mult mai comod .... si cum Jonny isi doreste ceva all inclusive parerea mea ca acesta i se potriveste mai bine, defenderul este totusi o masina incomoda pentru utilizarea de zi cu zi.

sorin_horezu scrie:
Cristian IONITA scrie:De asigurare si revizie suplimentara nu prea scapi ca-ti va trebui remorca, dar ITP-ul e pe 3 ani si asigurarea pe un an cat 2-3 pachete de tigari, insa sa ai grija la capacitatea de incarcare a remorcii, daca ansamblu (masina plus remorca) sare de 3500 Kg trebuie sa ai permis de conducere categoria E.

Nu tine de incarcatura de pe remorca ci de masa maxima autorizata. Daca masa maxima autorizata a ansamblului autovehicul tragator + remorca depaseste 3500 kg ai nevoie de categoria E plus tahograf pe masina.

mai taie .... sau mai degraba nuanteaza partea cu tahograful ..... daca "tractorul" este un turism nu are tahograf. La suma maselor totale autorizate ma refer si eu cand spun "ansamblu"
Cristian IONITA

Mesajde ANITEI » 04 Iul 2012, 08:38

Daca ansamblul este egal sau depaseste 3500 de kg are nevoie de tahograf chiar daca e mcirobuz cu 8 locuri sau alceva ce in ansamblu poate depasi 3500 kg. Evident ca o masina de 900 de kg nu poate tracta remorca de 2600 ca sa depaseasca 3500.
" Luaţi seama, dar, la felul cum ascultaţi; căci celui ce are, i se va da; dar celui ce n-are, i se va lua şi ce i se pare că are.” Luca " ISUS HRISTOS
ANITEI

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE