Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: masina potrivita pentru apicultura

Mesajde pngflorin » 04 Iul 2012, 08:59

echo scrie:[quote="

(Luciane, sa nu mori in tine, recunosc ca mi-a dat Florin un fazan ca sa zic ca e masina lui mai smekera decat L200 tau .. :lol: . Lasa ca tu ai pusca mai lunga .. :lol: )

daca mai dau ceva.... :lol: ...spune adevarul....te rog...si pusca mea e mai lunga.... :lol:
pngflorin

Mesajde echo » 01 Aug 2012, 15:41

Lucian e chitros, nu a dat el un iepure, o vrabie lovita cu prastia.. nimic...
Ba ca cica nu ii mai ia foc pusca, ba ca s-a inscris in green peace, ba ca l-a convertit CI-ul si daca mai calca pe o furnica are cosmaruri noaptea cu mustrari de constiinta...

Alta era smecheria pt care m-am intors aici: vizavi de masina pentru apicultura, ia vedeti ca au scos rusii o Lada noua, ii spune Lada Largus

Uitati aici: http://avtoport.ua/gallery/Lada_Largus/3818#top
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde alin m » 01 Aug 2012, 16:17

seamana cu o masina dar nu imi dau seama cu care ... :D parca ar fi frantuzeasca, sau or fi ciordit rusii iar vreun proiect auto :lol:. ar fi trebuit sa o cheme indigo
alin m

Mesajde Cristian IONITA » 01 Aug 2012, 16:28

eu zic ca-i spuneau mai bine LADA PONTA .... ca vorba aia e o solemnitate in utilizarea copy / paste
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde echo » 01 Aug 2012, 16:38

alin m scrie: parca ar fi frantuzeasca, sau or fi ciordit rusii iar vreun proiect auto :lol:. ar fi trebuit sa o cheme indigo

gresit!! total gresit !! daca e ceva cu frantuzeasca, vre-o asemanare, e clar ca lumina zilei ca francezii s-au inspirat de la modelul rusesc.... (ca doar lumina, precum si civilizatia, vin dinspre rasarit.... ). E absurd sa te gandesti numai ca ar fi putut concepe ceva francezii inaintea rusilor...

ma rog, ideea era: e buna de apicultura sau nu ?? :lol: kakaya tekhnika, tovarisci... !!
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde Cristian IONITA » 01 Aug 2012, 16:40

buna si nu prea .... e buna ca e incapatoare, are si ceva garda la sol mai inalta dar e rea ca e scumpa (noua, rate, casco obligatoriu, etc), nu are 4x4 si cel puitin teoretic sarcina cu care poate fi incarcata e foarte mica (ceva de genu 4-500 kg).
Cristian IONITA

Mesajde jenica67 » 01 Aug 2012, 18:38

Nu e frantuzeasca, dar nici romaneasca nu este. Intai intrati intr-un Chevrolet Aveo si apoi intr-o Dacie si o sa vedeti o varianta mai promitiva a celeia dintai. Tot copy /paste au facut si romanii.
jenica67

Mesajde CristiTm » 08 Aug 2012, 22:57

roverul e cam scump la intretinere, toyota hilux e o optiune buna cele mai reusite sunt alea de 2.4 si 3.0 L dar arfi dragut sa fie inmatriculate ca autoutilitare ca autoturism te manca taxele.
ca si platforme vw lt e mult peste iveco si mercedes sprinter, si nu e asa de scump intra 40 de stupi
CristiTm

Mesajde Ioan Guist » 08 Aug 2012, 23:46

Trebuie sa privim masina de pastoral si pe interior.Defender , patratzos cume e , se "impacheteaza " orice inauntru.Nu mai zic daca e si cu bena .Fiind ingust e potrivit la stramtoreala.E o masina gandita pentru off road dar spartana.Si land cruiser e off road.Si discavery, si patrol.Insa acestea incerca sa impace si lux-ul.De aici cateva neajunsuri.Ca nu maturi noroiul, ceara sau mierea de pe mocheta usor.Am dat un ex.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde CristiTm » 11 Aug 2012, 14:01

problema e ca s-a renuntat la puntile rigide din cauza disconfortului de pe sosele doar nissan patrol a pastrat puntea rigida dar acum nu se mai face masina deloc acolo erau probleme de motor cel de 3.0 l a fost un fake total de la inceput, cap coada un 4x4 nu e mare smecherie pt a face pastoral
CristiTm

Mesajde echo » 11 Aug 2012, 14:37

CristiTm scrie:problema e ca s-a renuntat la puntile rigide din cauza disconfortului de pe sosele doar nissan patrol a pastrat puntea rigida

Cu alte cuvinte, ceea ce avem azi nu sunt masini de teren ci niste chestii comfortabile pentru oras, cu aspect de.... teren..
Cam asta spuneam si eu despre Pajero care e o masina de fier.. facuta din plastic :)

Totusi punte rigida au pastrat multe masini, nu numai Patrol-ul, poate va referiti la posibilitatea de blocare a diferentialului, dar si ala il au mai toate masinile de teren, macar ca si optiune.
Sau va referiti la puntile pe fata ? Atunci da, mai sunt doar cateva care mai au punte rigida pe fata... Nici macar LandCruiser, modelul nou, nu mai are punte pe fata.
echo

Mesajde CristiTm » 12 Aug 2012, 00:30

echo

da ma refer la puntea de fata sa fie rigida , Toyoda modelul din 1995 a fost singurul 4x4 de serie cu 3 diferentiale blocabile echipata de fabrica motor de 4.2 L . dar... sunt destul de rare nu prea se vand, restul doar diferentiale echipate optional cu blocaj . sunt mecanic auto putin mai mult decat apicultor.
CristiTm

Mesajde Cristian IONITA » 12 Aug 2012, 07:56

CrisiTm - te cam grabesti cu afirmatiile absolute, nu doar Patrolul mai fabrica acum masini cu punte fata rigida si nu doar Toyota 1995 a facut masini cu 3 diferentiale blocabile "de serie". Banuiesc ca inca nu ti-a intrat in atelier un G (Mercedes G), iar Toyota aia din 1995 e singura ca altfel nu-mi explic.

In fine .... pentru apicultura atat puntea fata rigida cat si toate diferentialele blocabile sunt exagerari .... nu ai de ce sa ajungi in situatia ca acestea sa faca diferenta.
Cristian IONITA

Mesajde alt stupar » 12 Aug 2012, 11:15

Cristian IONITA scrie:In fine .... pentru apicultura atat puntea fata rigida cat si toate diferentialele blocabile sunt exagerari .... nu ai de ce sa ajungi in situatia ca acestea sa faca diferenta.

O ! ba daaaa....
doua sezoane de pastoral "la rupere" si sa vezi cum se schima optica :lol:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Cristian IONITA » 12 Aug 2012, 11:35

:)

Adi eu de cativa ani buni plimb remorcuta cu stupi agatata de un Aro (de fapt acum e al doilea dar caracteristicile sunt sensibil aceleasi) .... care are diferential blocabil spate dar nu l-am folosit niciodata (vorbesc la stupi nu in alte aplicatii) si punte independenta fata .... nu am ramas cu stupi nicaieri .... ba mai mult a fost o situatia cand a trebuit sa tractez si o remorca care depasea 4,5 tone (cu mult peste 2,3 cat zice la carte ca e autorizat) .... si tot a facut fata ...

ideea este ca stupii ii plimbi pe unde e cat de cat un drum .... si nu direct prin aratura ....

puntea fixa nu ajuta cu mult in off road (ba dimpotriva in majoritatea cazurilor pierde aderenta pe una din roti) in schimb e adevarat este mult mai fiabila
diferentiale blocabile - ajuta foarte mult in offroad-ul extrem si .... in cazurile unde soferul e mai paralel cu off road-ul .... atat timp cat stii sa alegi traiectoria masinii (si bineinteles ai alternative) nu are de ce sa te ajute (asta macar nu incurca)
Cristian IONITA

Mesajde CristiTm » 12 Aug 2012, 11:46

C.I. mercedesul g te ingroapa cat costa acum sunt pe mobile .de cateva bucati casate de armata germana din "80 costa 5000 de euro unu ca tot sunt pe ganduri sa-mi iau unul pt inima mea :) . astea sunt ieftine alea fabricate pana in anul 2000 sau dupa ai nevoie de multiiii euroi si nu cred ca e necesar pt pastoral
CristiTm

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE