Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: masina potrivita pentru apicultura

Mesajde gabi bee » 15 Oct 2012, 08:53

vreau sa imi iau pt primii ani de pastoral un vw transporter [turism] la care sa-i pun o remorca si va cer parerea pt ca vreau sa stiu daca o sa faca fata sa duca o remorca cu 25 stupi , la un motor de 1,9 diesel sau 2 benzina ! nu ma intereseaza o viteza mare de deplasare dar transportul sa fie facut in siguranta ! toate cele bune ! :P
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde cristi_vidican » 15 Oct 2012, 08:58

Gabi,
Daca-ți iei transporter, ia-ți cu motor de 2.5 diesel. Cel de 1.9 e slăbuț.
Am un prieten care are un transporter și trage, din câte știu, peste 30 de stupi cu el.
Vezi că sunt și Trasporter cu 3 sau 5 locuri plus o benă în spate, care mi se par foarte bune pentru un nr oarecare de stupi.
Dar, întrebarea e dacă se merită să dai atâția bani, când ai putea cu banii aceia să te dezvolți să să-ți plătești trasportul.
Asta dacă nu cumva Transporterul devine singura mașină.
După mine, se merită să-ți cumperi ceva pentru transportul albinelor doar dacă ai un nr mai mare de stupi.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Cristian IONITA » 15 Oct 2012, 09:07

gabi bee scrie:vreau sa imi iau pt primii ani de pastoral un vw transporter [turism] la care sa-i pun o remorca si va cer parerea pt ca vreau sa stiu daca o sa faca fata sa duca o remorca cu 25 stupi , la un motor de 1,9 diesel sau 2 benzina ! nu ma intereseaza o viteza mare de deplasare dar transportul sa fie facut in siguranta ! toate cele bune ! :P

daca tot vrei sa investesti la acest capitol parerea mea ca trebuie musai 4x4 (si daca-l folosesti o data la 3 ani si tot face diferenta) .... din cate stiu exista de la vw transporter si varianta 4x4.
motorizarea in acest domeniu e pe principiu cu cat mai mare cu atat mai bine, dar utilizat rational cred ca te vei descurca si cu un motor mai mic (mai incet, mai cu atentie, fara liniute la semafor, etc), 25 de stupi nu e prea mult .... si-n cele mai fericite cazuri vei avea sub 2000 Kg incarcatura "utila".
Dubita ofera multe avantaje, o poti foilosi si-n extrasezon, se poate dormi relativ bine in ea, ai unde transporta si depozita catrafusele in extrasezon, etc.

Dar repet .... cauta sa fie 4x4 .....

Spor
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde gabi bee » 15 Oct 2012, 09:57

transporterul o sa fie singura masina si ma gandesc la motor de maxim 2000 cm din cauza taxelor ! stiu ca este si varianta 4*4 dar nu stiu daca pe varianta turisme , cele cu 8+1, ca la autoutilitara iarasi se schimba povestea cu taxele ! cunosc pe cineva care are unul diesel de 1,6 si toata vara cara stupii cu el , al face full si duce insa incarcatura doar in masina ca remorca nu poate duce , fiind si mai obosit ! de aia ma intrebam daca unul de 1,9 poate duce cam 25 stupi si neextrasi ca doar cuibul n-ar fi o problema ! mai studiem ! :D
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde panshe85 » 15 Oct 2012, 10:26

eu de 4 ani imi fac treaba cu un vw caddy 1,9 tdi, 75 cp si trag dupa el o remorca cu 40 de stupi, se comporta bine m am descurcat cu el de minune (mentionez k masina a fost noua) insa trebuie sa o vand .....si gandul ma duce tot catre un vw transporter 1,9 dar peste 100 cp... sau mercedes vito
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce. (nea' Gica)
panshe85

Mesajde jonny_it » 15 Oct 2012, 13:58

Cristian IONITA scrie:cred ca e o confuzie .... nu e vorba de suspendarea aplicarii taxei pentru auto aduse acum din UE ... ci pentru cea a aplicarii taxei pentru auto inscrise pana in 2007 si pentru care nu a fost aplicata taxa.

http://www.gandul.info/auto/taxa-auto-p ... i-10184548
jonny_it

Mesajde stefeug » 16 Oct 2012, 02:58

Cristian IONITA scrie:
daca tot vrei sa investesti la acest capitol parerea mea ca trebuie musai 4x4 (si daca-l folosesti o data la 3 ani si tot face diferenta) ....

perfect adevarat! face diferenta ...
stefeug

Mesajde echo » 16 Oct 2012, 07:44

Vorbind de masini aduse de afara, concret, ce acte trebuiesc cerute la cumpararea masinii de "acolo", ce pasi trebuiesc urmati ?/ Stie cineva ?
Trebuiesc scoase numere galbene de acolo sau este adusa cu numerele fostului proprietar ??

La inscrierea aici ce anume trebuie ?
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde lucky5strike » 16 Oct 2012, 17:10

Din aduceri aminte, cel putin din Germania, vii cu numere provizorii.

Sa aiba, brief-urile (Cartea de identitate si certif de inmatriculare), actul de vanzare cumparare, asigurare, numere provizorii (de la cateva zile la cateva luni), revizia valabila (TUV). Nu mai stiu daca trebuie si certificat euro1 sau cel de atestare a platii taxelor.

Dar cel mai bine te lamureste unul care face asta des, gasesti cred pe anunturi...

Eu l-am citit candva si pe nenea asta, sunt chestiuni de invatat - http://www.buhnici.ro/category/cum-aduc ... -germania/

Scutesti bani, timp, nervi, spate...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde echo » 16 Oct 2012, 21:26

mersi, interesante articolele...
sa vedem ce iese aplicat din ce scrie el.. :)
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde jenica67 » 16 Oct 2012, 21:50

Cand vi cu masina din Germania, nu iti trebuie nici un act de vanzare cumparare, la ei nu se practica asa ceva si nu te intreaba nimeni, daca proprietaru si-a platit impozitele. La ei este o legislatie mult mai simpla si ei beneficiaza de prezumtie de vinovatie, noi prin actele ce mi le cere statul, nu beneficiem de aceasta calitate. In Germania daca ai briful masinii, sau briful mare (cartea de identitate la noi) considera ca esti proprietarul masinii, si daca te duci la primarie cu el, iti face toate actele pe numele tau, fara sa te intrebe nimic despre proprietar. La ei daca nu iti platesti impozitele, vine executorul si iti ia daca nu ai bani, lucrurile din casa, pana la acoperirea sumei si incepe cu televizorul, frigiderul, patul adica de ce ai tu mai mult nevoie. La primarie iti face briful mic sau talonul si in fata acesteia, gasesti firme mici, care iti fac numerele si asigurarea pe loc. Toate actele, se fac pe numele tau, si fiind proprietar, nu ai nici o problema in tara, cu inmatricularea, din punct de vedere al actelor.
jenica67

Mesajde echo » 16 Oct 2012, 22:12

Inca odata multumesc pentru raspunsul detaliat, sper sa fie de ajutor si altora.

Am inteles cu Germania si e de asteptat sa fie mult mai usor, pana la urma este sursa cea mai mare de masini SH pentru Europa de Est, Ukraina, Rusia chiar si Asia Centrala.

Despre Ungaria, stiti ceva ?? Pe mine acolo ma intereseaza concret, am gasit o masina care pare .. promitatoare si ezit ca nu stiu la ce sa fiu atent
echo

Mesajde lucky5strike » 16 Oct 2012, 22:16

Ungaria e parca o varianta de Bulgaria mai costisitoare... in rest, am vazut drumuri mai bune ca noi si posibil masini mai bine intretinute.

In functie de dimensiunea discutiei, poate va mut pe alt subiect, vedem...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde ANITEI » 17 Oct 2012, 05:50

[quote="jenica67"]Cand vi cu masina din Germania, nu iti trebuie nici un act de vanzare cumparare, la ei nu se practica asa ceva si nu te intreaba nimeni,
Vedeti sa nu induceti lumea in eroare , in Germania iti trebuie contract de vanzare cumparare daca faci numere de "tzol" cum se zice (cred ca inseamna vama) iar daca iei numere galbene poti si fara contract. Pt numere rosii masina are nevoie de tuv valabil.
" Luaţi seama, dar, la felul cum ascultaţi; căci celui ce are, i se va da; dar celui ce n-are, i se va lua şi ce i se pare că are.” Luca " ISUS HRISTOS
ANITEI

Mesajde jenica67 » 17 Oct 2012, 07:04

Eu am cumparat mai multe masini (ultima data acum 3 ani si ceva) si nu mi-a cerut nimeni, contract de vanzare cumparare. Tuf-ul inseamna verificarea tehnica si este normal ca daca vrei sa circuli, ai nevoie de ea.
jenica67

Mesajde Avram Sorin » 17 Oct 2012, 10:58

Dupa mine este mai simplu sa vorbesti cu cineva care sa ocupa de masini sa o aduca in tara pentru tine. Procedura este asa :

Tu vezi masina pe net sau "comanzi" un model. Ei merg in germania, cumpara masina la pretul fara TVA pe o firma din romania, si apoi ti-o vinde tie. Firma dispare cand are de dat TVA-ul. Asa se procedeaza la noi. In felul asta tu cumperi o masina mai iefetin ca din germania de la autohouse, TVA-ul se imparte intre samsarul care aduce masina si "proprietarul" firmei ( care de obicei este un om al strazii ). Grija ca la cumparare de la firma sa primesti si certificatul fiscal ca nu are datorii, altfel masina e buna pt piese de schimb
Telefon : 0732.406.209
www.dapis.ro Stupina Avram
Avram Sorin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE