Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Utilaje tamplarie lemn

Mesajde cristi_vidican » 29 Iun 2013, 09:11

față de Makita, Metabo cred că e mai lată și poți băga și un perete de stup 1/1, pe când la Makita nu. vorbesc de mașina de grosime.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde ninel » 30 Iun 2013, 11:32

tocmai de asta am vizat si latimea asta la metabo sa pot scapa de slefuit si fiind de 33 latime merge sa trec o data cu o laterala de cuib, la stupii cu fundul fix.
ninel

Mesajde echo » 01 Iul 2013, 13:36

Vedeti ca faceti confuzie...

aia nu e masina cu 2 axe care sa traga pe 2 fete (si in general nu prea exista asa ceva in categoria hobby).

Masina respectiva are un singur ax, superior, ce culiseaza pe 4 picioare metalice. Pe ax sunt montate 2 cutite (de obicei), uneori 3 la sculele mai de calitate sau chiar 4 (extrem - vezi DeWalt, doar la ultimile modele).

Pentru a avea o debitare de calitate, nu prea aveti cum scapa de abric
Masina de sus are:
Avantaje:
- ieftina (raportata la ceea ce face, bineinteles, ca nici 3 lei nu costa)
- latime mare de taiere
- nu ocupa loc
- foarte buna pentru lucrari pe langa casa, hobby, etc.
Dezavantaje:
- reglaje ale grosimii de proasta calitate (cotele nu tin in timp, uneori nici de la o trecere la alta)
- scandurile trecute prin aceasta masina, neavand mese de alimentare si iesire lungi, au afectate capetele, in ceea ce priveste grosimea, acolo unde intra si iese cutitul in lemn.
- avand doar 2 cutite, nu are totusi o finete ridicata, mai ales dupa o oarecare folosire.
- in nici un caz nu se preteaza daca aveti de gand sa faceti mai mult de 20 stupi...

Avea cineva o vorba (cred ca Adi Hodis sau Bunka) - cum ca primul mc e mai greu, pe urma te uiti dupa o masina mai acatarii...
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde echo » 01 Iul 2013, 15:01

ovidiu_78 scrie:
csaa scrie:Vreau sa-mi iau o freza de mana dar nu stiu daca poate face santuri asa mici.
De ce sunt interzise in Europa panzele alea?

Din cauza accidentarilor,nu vei gasi nici un magazin,nici online care sa iti vanda,dar daca le ai nimeni nu iti interzice sa lucri cu ele

Bineinteles ca facem fiecare ce vrem la noi in casa, de aia este .. libertate :) , dar depinde de ce unde anume le folosesti. Daca e vorba de garajul propriu.. faci ce vrei.. cum am zis, dar daca ai atelier cu angajati se schimba treaba, in nici un caz nu iti da voie nimeni sa le folosesti, iar la folosirea p.n.v., in caz de accident.. fereasca Dumnezeu, e caz penal...

Pentru acasa, folositi o ober-freza, s-a discutat mult pe tema asta, cea mai simpla - montata sub tablie mesei. Ca si detaliu la alegerea frezelor (cutitelor taietoare sau "bit"-uri), sa tineti cont de o freza cu taiere in sus (evacuare a aschiilor), pentru taierea canalelor, pentru a nu crea o presiune in canalul debitat.
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde cristi_vidican » 01 Iul 2013, 18:39

echo scrie:Vedeti ca faceti confuzie...
aia nu e masina cu 2 axe care sa traga pe 2 fete (si in general nu prea exista asa ceva in categoria hobby).

Pentru a avea o debitare de calitate, nu prea aveti cum scapa de abric

Eu mă refeream la faptul că o astfel de mașină de grosime poate juca și rolul clasic al abricului. Eu am folosit și merge fără probleme. Doar că trebuie să bagi scândura de mai multe ori.
cristi_vidican

Mesajde stefeug » 02 Iul 2013, 17:39

echo scrie:Pentru acasa, folositi o ober-freza, s-a discutat mult pe tema asta, cea mai simpla - montata sub tablie mesei. Ca si detaliu la alegerea frezelor (cutitelor taietoare sau "bit"-uri), sa tineti cont de o freza cu taiere in sus (evacuare a aschiilor), pentru taierea canalelor, pentru a nu crea o presiune in canalul debitat.

de exemplu? ceva linkuri ...
stefeug

Mesajde echo » 02 Iul 2013, 22:22

In ordinea preferintelor, din RO, eu iau de la astia:

- http://www.sculelemn.ro/ sau http://www.technowood.ro/

- http://www.sculelemn.com/

Dar oferta este mult mai larga, o simpla cautare pe net, va lamureste.
echo

Mesajde cristi_vidican » 03 Iul 2013, 21:46

Iată cum se fac ramele în sistem industrial

cristi_vidican

Mesajde cocos » 12 Aug 2013, 16:19

Salut, eu mi-am luat masina de grosime de la stern de 330 m latime, pot sa va spun ca pana acum am folosit-o doar cam la 1 mc de cherestea, si sunt multumit.
Evident ca nu este profi, dar scooate scandura curata, dupa 3-4 treceri.
Una peste alta sunt f multumit, la mine si-a facut treaba, sa vedem cum o sa fie din iarna cand o sa mai fac vro 200 de cutii MER.
O zi buna
cocos

Mesajde echo » 16 Oct 2013, 09:45

Recent (ieri ) am cumparat o masina de degrosat DeWalt:

DeWalt.jpg
DeWalt.jpg (25.63 KiB) Vizualizat de 16027 ori

2979 ron cu TVA, de aici : http://www.nordex.ro/debitoare-stationare/masina-pentru-degrosat-si-rindeluit-dewalt-dw733.html.
Livrata acasa gratuit.

Urmeaza sa o folosesc si sa vad care cum sta treaba...

Urmaream de mult masina asta, de la reprezentatul local DeWalt mi se propusese odata 4500 ron + TVA.. :lol: :lol:

Acum, ca pret este comparabila cu cea pusa mai sus ninel, ca si calitate eu cred ca e mai sus.. DeWalt-ul este cosniderat varful sculelor...

Deci daca se uita cineva dupa acel Metabo, eu recomand DeWalt-ul, la acelasi pret, calitate (teoretica) mai ridicata...
echo

Mesajde ovidiu_78 » 16 Oct 2013, 22:48

am fost pe 5 oct la cea mai mare expo de scule din anglia...toate marcile importante...super preturi...am vazut si metabo la lucru(la cea de grosime ma refer)...nu m-a dat pe spate...am vazut si dewalt-ul...e mult mai ok...nu lasa urme la intrare si iesire a materialului...are acei suporti mai mare de sustinere a lemnului....doar nu imi placea ca de fiecare data cand vrei sa reglezi adancimea trebuie blocat si deblocat cu acel maner lung de fier...in rest...e super ok..are doar 2 cutite dar e ok

sa-l folosesti sanatos si cu spor :)
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde BUNKA » 24 Oct 2013, 02:03

Meserie
BUNKA

Mesajde lucky5strike » 24 Oct 2013, 23:04

echo scrie:Recent (ieri ) am cumparat o masina de degrosat DeWalt:

Echo, uite si in tara, 644 E... dar nu stiu daca cu TVA - http://www.protools.ro/subcategoria/mas ... it_61.html
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 24 Oct 2013, 23:10

DW733 are 10000 rpm , scoate finisaj ireprosabil, dar dupa ce treci 2-3 mc o sa cam vrei cutite de rezerva. La noi sunt 3-400 lei. In State, - http://www.amazon.com/POWERTEC-128090-2 ... ves+dw+733
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde echo » 26 Oct 2013, 21:55

mersi, sa ajung eu acolo... (la nevoia de cutite :) )
echo

Mesajde lucky5strike » 27 Oct 2013, 12:27

Asa ziceam si eu, si m-a ajuns nevoia exact cand nu prevedeam. :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE