Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: masina potrivita pentru apicultura

Mesajde Donbazil » 28 Dec 2011, 00:33

Sal'tare!
Prima data n-a vrut sa intre si poza....
In plan indepartat se vede " scula"....
Iaca asa mi-am petrtecut la culesul de Amorpha....
Sarbatori fericite tuturor.....
Donbazil - Faget
Fişiere ataşate
2011 Amorpha.jpg
Donbazil

Mesajde Cristian IONITA » 28 Dec 2011, 01:36

aoleu .... da ce-ti facura bietele albine de le transporti cu duba? ... nu ai probleme cu aerisirea (de fapt lipsa ei)?
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde ANITEI » 28 Dec 2011, 04:49

Ioan Guist scrie:Sunt de acord cu Mishu,
Genul de transport cu motoare sub 3000 cc, este pt cei ce au apicultura ca si a doua sursa de venit.Care iasa in teren cu stupii la ...pescuit.
40-60 de colonii scoase la plimbare , nu duc o familie in "expansiune".Nu pot tine o familie cu doi copii.

Cine vrea sa traiasca din apicultura, sa se gandeasca la transport de peste 7 t si 120 de familii in pastoral, sau transport mic (2500 cc)si 3-4 sute pe stationar cu vetre alese pe spranceana.

Restul sunt vise frumoase si surse de pier't banii in diferite proeiecte neviabile.
Chiar sa ma fac mare si nu as lua o Navara de 9500 euro in care bag 5 stupi si tragi inca 35.Mai bine iau de 8000 un camionas si bag 100 si cu restul am motorina de 2 pastorale.
Ganditi pragmatic.Nu va lasati prada visurilor.Cine nu vrea un Doge Ram cu furgon de tir dupa el?? Dar se potriveste la noi??
Cine nu vrea un camion si un stivuitor? Cat costa achizitia? Cat costa intretinere pe doua motoare si doua perechi de roti,filtre,suspensii, motorina, ale aalea? Cat costa spatiul de transport? Cat costa paletii?? Este potrivit pentru mine astazi? Dar peste trei ani? Dar pentru Romania?

Luati toti factorii, insirati pe hartie totul si rumegati.Indelung.

Florin, daca iei un camion si faci un transport de o noapte si in rest faci regini, roi, ceara ...etc Sti tu mult mai bine, nu esti mai ...profitabil?
De ce sa stai pe sosele cu risc si oboseala 3-4 transpoarte la o mutare cand poti sa faci unul si bun?

Buna! Cand vorbeste Pupemea despre tehnologia diu apicultura ma unge la inima! Ca eram gata gata sa iau camion sa/mi fac pavilion dar m/am tot razgandit si am tot crescut bugetul pana la camion cu macara , cam mic doar de 14 tone (de 18 era bun) dar pe asta nu/l mai schimb 10 ani. In schimb cand vorbeste despre cresterea albinelor propriu zisa mai am cale lunga!
Si eu (adica noi eu si sora mea) vrem sa luam pana in primavara un 4x4 si imi placJeep Cherokee sau mai debraba Grand Cherokee.Am o remorca de 1200 kg cu un singur ax si una de 750 kg.Cred ca e arhisuficient deocamdata.
Ultima oară modificat de ANITEI pe 29 Dec 2011, 02:56, modificat 1 dată în total.
" Luaţi seama, dar, la felul cum ascultaţi; căci celui ce are, i se va da; dar celui ce n-are, i se va lua şi ce i se pare că are.” Luca " ISUS HRISTOS
ANITEI

Mesajde pngflorin » 28 Dec 2011, 09:22

Don bazil ai uitat in duba sau acasa masca..........??? :lol:

Apropo, Beagle au inceput sa se inmulteasca la noi in zona....... :D ....sa traiesti, astazi plec la vanatoare, daca ajung la padurarul caruia i-am dat anul asta doi puii, am sa fac foto si le postez sa iti vezi " nepoteii"
pngflorin

Mesajde vali79 » 28 Dec 2011, 12:00

Cristian IONITA scrie:aoleu .... da ce-ti facura bietele albine de le transporti cu duba? ... nu ai probleme cu aerisirea (de fapt lipsa ei)?

O usa sau doua intredeschise si ai rezolvat problema,la distante mari 2/300 km este o problema la familii puternice+miere+nopti calde.
Sanatosi sa fim ca boala...vine!
vali79

Mesajde robert gua » 28 Dec 2011, 16:50

Pentru dl Dogvet. Tractorul il am inscris in circulatie, ca rutier, este 4x2, U650,Rovigneta costa la tot ansamblul sub 40 lei pe zi, o cumparam in ziua cand mutam stupii, impozitul nu mai stiu exact dar nu e mare.Eu stau in Arges dar am facut Baraganul si Calafatul cu ele fara nici o problema. Nu le-as vinde dar m-am extins mult cu stupii si nu prea ma mai descurc,mi-ar mai trebui inca 2 pavilioane.Oricum ma gandesc cu groaza la cate camioane am scos din noroaie cu tractorul, si urmeaza sa-mi iau camion.
Tractorul vs camion- viteza mica pe asfalt dar se compenseaza pe camp. Camionul unde a ramas, ramas este.
robert gua

Mesajde robert gua » 28 Dec 2011, 19:36

Greutatea nu o stiu, dar de 15 ani mergem cu doua pavilioane dupa el si nu a zis nici un politist nimic.ITP-ul se face normal la 1 an dar cu 50 lei ti-l face pe 2 ani.La pavilioane la 3 ani legal.Am priza de putere dar nu am troliu, are si maneta pt greu, dar n-am folosit-o niciodata ca nu a fost nevoie.Daca ai cauciucuri bune, cu tractorul nu ai cum sa ramai in noroi.
robert gua

Mesajde robert gua » 28 Dec 2011, 19:45

Asta ne-a plimbat prin tot sudul tarii timp de multi ani, fara sa ne lase macar o singura data la greu.Imi pare rau ca nu am poze cu tot ansamblul in linie.
P271011_14.16 (Small).jpg
robert gua

Mesajde Adi Hodis » 28 Dec 2011, 19:48

Masina potrivita pentru apicultura, accesibila dpdvd al costurilor de intretinere si al accesului pe orice drum, ca sa ajungi la locul optim pt. fructificarea culesurilor ar putea fi Raba 6 X 6.
Dar nu este rentabila din cauza taxelor aferente raportat la nr-l de km rulati.

Cu asta si o macara atasata in spate, poti tracta remorca ori pavilion fara sa te apese grijile ca ramai suspendat pe drumurile sparte de tractoarele astea noi, 4 X 4.
Fişiere ataşate
ok_138932.jpg
Poza NU IMI APARTINE.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde robert gua » 28 Dec 2011, 20:01

Foarte corect dl Adi, dar pretul de achizitie e dublu fata de un tractor bun plus ca piese cam putine se mai gasesc pt acest model, pe cand la tractor si la 3 noaptea oriunde ai fi, pe raza de maxim 15 km gasesti un magazin de U650.Si cum ati spus, taxele, ne dau inapoi.
robert gua

Mesajde CristiTm » 28 Dec 2011, 20:04

acum sunt camionete usoare cu platforma si au diferentialele spate blocabile care ajuta aproape ca o tractiune 4x4 :idea:
CristiTm

Mesajde CristiTm » 28 Dec 2011, 20:13

iunicu scrie:Da un troliu electric nu e bun la masina care o are fiecare? Gasesti un suport slid de care sa te legi si iti trage masina si daca ramane suspendata pe punte.

sti cate iti mai trebuie pe langa un troliu , winch, scripete daca tragi din unghi , partea cu suportul merge in padure pe camp deschis.......
CristiTm

Mesajde robert gua » 28 Dec 2011, 20:30

Cati stupi se pot cara cu o camioneta?Iar prin noroaie (ca acolo se face miere) nu treci decat cu 4x4 si cu o remorca micuta, ca daca ramane, masina fiind usoara patineaza cat ar fi ea de 4x4, pe campurile noastre brazdate de tractoare.
robert gua

Mesajde Ioan Guist » 28 Dec 2011, 22:13

De ce sa intrii cu 40 de familii pe noroaie?? Da ...cand ai mai multi cauti sa scapi de concurenta sa pui 5-6 sute pe o locatie sa le ajunga.
Cand ai putini te opresti in orice locatie cu un palc de salcam si ...zbeng ...umplii.Pleci si iei alt salcam usor accesibil.
Am vazut asa o chestie.Stupar cu 50 sau 80 de famili la cules ce cauta 1000 de h pentru el.Doar pentru el.Cheltuie enorm si nu face treaba intodeauna.Si stupar ce pune 2-4 sute la 100 de h si o ...pacaleste an de an.
L atei si Fs e alta poveste.acolo cand ploua ramane toata lumea.dar nici nu e graba sa pleci.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde lucky5strike » 28 Dec 2011, 22:36

Pentru apicultura de performanta, ai nevoie deopotriva de un 4x4 cu remorca pentru recunoastere, carat magazii, etc. etc. cat si de ceva serios, solid, pentru o sutica si ceva familii. Ceva la 12 tone macar. Pick-up-ul lui Florin si camionul lui Pupe vin la fix! :lol: :lol:

Alternativa... dubitele sau sasiurile cu masa totala intre 3-5 tone... or fi ele manevrabile, dar sunt limitate rau si complet fragile pt. terenul accidentat. Si o sarcina utila cel mai adesea jalnica.

Se schimba situatia daca ai rula doar in teren plan, dar... nu prea-i cazul la noi, nu?

:roll:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde robert gua » 29 Dec 2011, 00:29

N-am ramas fara frane pt k nu am avut niciodata frane pe pavilioane, nici eu, nici alti doi prieteni care au fiecare cate un pavilion si le leaga pe ambele dupa un tractor.Frane am doar pe cele 2 roti motrice ale tractorului si n-am avut nevoie niciodata si la pavilioane.De la viteza maxima de deplasare le opresc in cca 50 m.La urcare si coborare ii dau a-3-a si merg fara probleme.Toate au cam tot ce le trebuie pt frane dar trebuiesc bibilite putin.
robert gua

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE