Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Transformator 220 la 110

Mesajde mausica » 01 Noi 2014, 23:17

Problema este ca daca iti aduci mai multe scule din SUA, ori vei avea o scula destul de puternica, care sa reziste sa alimenteze cel mai mare consumator, ori vei avea mai multe probleme.

Doar 1 singur aparat va fi pe acel transformator si anume - grosimea.
Si mai nou am inteles ca si la englezi se lucreaza pe santiere cu 110/120V deci si ei folosesc transf ;)
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde jenica67 » 01 Noi 2014, 23:21

Problema sculelor la 110 V, este ca curentul fata de 220 V este dublu si ca urmare, toate sarmele de alimentare, trebuie sa fie de sectiune mai mare, sa faca fata acestuia. La fel prizele si stecherele, trebuie sa fie adecvate curentului consumat.
jenica67

Mesajde ionut vlv » 01 Noi 2014, 23:31

am vizionat un filmulet si..s-au sters orice dubii.motorul e unul cu perii.electronica nu are(nici macar soft start) asa ca frecventa nu te va influenta f.mult.ramane tensiunea pe care o rezolvi cu un traf.cu cat e mai mare puterea cu atat mai bine,oricum macar dublul puterii absorbite.o parte din puterea motorului e transferata catre angrenajul de avans si din cauza asta va dadea cu virgula la calculul puterilor(la inceputul topicului)ce ma uimeste acum e viteza avansului 8m/s.e vorba probabil de viteza periferica a tamburului de tractare si nu a materialului de degrosat.
mausica,sa faci un lucru bun de la inceput pentru ca apoi poate vei mai vrea sa-ti mai iei si alte scule la 110v.
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
ionut vlv

Mesajde jenica67 » 01 Noi 2014, 23:51

8 m/s este viteza tamburului portcotite. Ca daca ar tracta-o cu viteza asta, ar fi ca un tun pe partea de scoatere. :lol:
jenica67

Mesajde mausica » 02 Noi 2014, 00:04

motorul e unul cu perii.electronica nu are(nici macar soft start) asa ca frecventa nu te va influenta f.mult.ramane tensiunea pe care o rezolvi cu un traf.cu cat e mai mare puterea cu atat mai bine

BINGO ;)
Sincer si eu ma gandeam la un transf mai mare pt orice eventualitate

mausica,sa faci un lucru bun de la inceput pentru ca apoi poate vei mai vrea sa-ti mai iei si alte scule la 110v.

fi mai explicit te rog ?
mausica

Mesajde petru71 » 02 Noi 2014, 00:41

mausica scrie:Sincer si eu ma gandeam la un transf mai mare pt orice eventualitate...

Omule, supradimensionarea sursei de alimentare pentru un consumator dat e ok.
Da' tu faci diferenta intre un transformator banal - coborator de tensiune (CA 220V/110V) si un convertizor ?
Diferenta de frecventa (50Hz/60Hz), dupa cum spunea un coleg mai devreme, probabil ca nu este semnificativa (doar o mica modificare a turatiei, tinand cont de diferenta frecventelor).
Adica, daca tot esti in asteptarea coletului, ai comandat ceea ce-ti trebuie ?
Ca sa fi edificat, n-ar fi rau sa postezi caracteristicile exacte ale consumatorului si ale sursei 220V/110 V.
Cantemir si Ionut chiar se pricep si te pot ajuta !
Daca ai dubii, postarea asta este tot in ajutorul tau.
petru71

Mesajde mausica » 02 Noi 2014, 09:18

Da' tu faci diferenta intre un transformator banal - coborator de tensiune (CA 220V/110V) si un convertizor ?quote]

De cand am deschis acest topic m-am informat f bine asa ca.......da stiu f bine despre ce vb

[quoteCa sa fi edificat, n-ar fi rau sa postezi caracteristicile exacte ale consumatorului

Daca erai atent mai sus au fost postate si repostate.Si apropo am zis si ma repet pt tine din nou: sunt edificat.
Oricum multumesc celor care au postat si pt sfaturile lor.
Am rezolvat problema mea asa ca eu ma opresc aici.
mausica

Mesajde mausica » 02 Noi 2014, 11:49

Pt cei care mai sunt interesati de model,pun o poza cu eticheta produsului:
Fişiere ataşate
IMG_2368.jpg
mausica

Anterior

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE