Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Dispozitive de insarmat ramele

Mesajde proapis13 » 21 Oct 2013, 21:27

Capsatorul de mai sus este unul profesional si costa in jur de 150 euro :o
Eu am unul de la.....cu 23 ron iar capsele pt cateva sute de rame le poti lua de la orice papetarie cu 2 ron,
daca ar fi sa cumperi acelasi nr de cuie te-ar costa mai mult plus cateva ciocanele peste deshte :lol:
sa nu mai vb de timp;cu pistolul dai um click si a intrat capsa iar la ciocanel chiar daca centrezi cuitul si tot dai de doua ori ;)
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde kamy » 21 Oct 2013, 22:57

Cat sant de lungi capsele mie-mi plac corzile de vioara!
kamy

Mesajde kamy » 22 Oct 2013, 06:29

Am 2 capsatoare pe aer comprimtat da nu strica si manual!
kamy

Mesajde proapis13 » 22 Oct 2013, 19:52

kamy scrie:Am 2 capsatoare pe aer comprimtat da nu strica si manual!

Cu capsatorul manual prind capatul sirmei pe speteaza ramei,intind capsez si in partea cealalta si tai ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde kamy » 23 Oct 2013, 07:10

Apoi daca nu sinalesti aparatu nu ne pui si noua un chip cu capsatorul tau?
kamy

Mesajde delorin I » 23 Oct 2013, 09:33

Cam ce dimensiuni de capse? Am folosit si eu unul manual...dar nu va merge la rame...abia dau capse pt plasa cu el! Bine intre timp mi am luat un aparat de la Lidl dar nu am compresor inca! Si dilema cu cele mai potrivite capse ramane!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde samuellazea » 23 Oct 2013, 14:51

As avea si eu niste curiozitati. Vreau sa imi cumpar un capsator manual ( sau poate electric) si as avea nevoie sa stiu ce tip trebuie sa iau. Ma refer fel de capse se folosesc pentru rame? Cam ce dimensiuni trebuie sa aibe? La capsatoarele astea trebuie sa tin cont si de forta cu care lovesc capsa ca sa intre in lemn?

Multumesc anticipat.
Toate cele bune,
Sami
samuellazea

Mesajde proapis13 » 23 Oct 2013, 15:00

samuellazea scrie:As avea si eu niste curiozitati. Vreau sa imi cumpar un capsator manual ( sau poate electric)

Nu e niciunul pentru asamblat ramele daca vrei sa iei ceva bun incearca un pneumatic,intra la adresa de mai jos pt mai multa info
viewtopic.php?f=18&t=2677&hilit=capsator+pneumatic#p74599
proapis13

Mesajde samuellazea » 23 Oct 2013, 15:20

Sincer? Mi-as lua unul pneumatic dar nu am unde sa il mai tin in casa ( la compresor ma refer ). Si altundeva nu am unde sa-l tin. Deci, nu banii sunt problema in cazul asta. De aia ziceam de unul manual sau cel mult electric ;)

Recomandari ceva?

Toate cele bune,
Sami
samuellazea

Mesajde kamy » 23 Oct 2013, 23:36

samuellazea scrie:Sincer? Mi-as lua unul pneumatic dar nu am unde sa il mai tin in casa ( la compresor ma refer ). Si altundeva nu am unde sa-l tin. Deci, nu banii sunt problema in cazul asta. De aia ziceam de unul manual sau cel mult electric ;)

Recomandari ceva?

Toate cele bune,
Sami

nici manual si nici buletric,ai nevoie de un capsator pana la 17 mm si unul de 25-30 sau chiar 40mm pentru rame,de batut bat bine doar cele pe aer!
kamy

Mesajde duma » 01 Noi 2013, 00:56

proapis13 scrie:Si pe bancul de lucru rama mare

Salutare! Înainte de a mă pune să imit dispozitivul de insarmare al tău " SALUT topicul deschis de tine referitor la insarmare " Ma făcut să renunț la menghina si la alte improvizații complexe! După ce am s-al termin de confecționat am sa Îți prezint ce a ieșit!
Salutare!
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde B.K » 01 Noi 2013, 10:49

Eu am un capsator luat din comert de la noi. Are mai multe functii : merg mai multe tipuri de capse la el , mai scurte sau mai lungi , mai groase sau mai subtiri. Se poate regla sa nu bage capsa total sau se mai poate regla sa taie partea superioara a capsei cand o introduce , adica raman ce de picioruse ale capsei.
Fişiere ataşate
IMG_0149.JPG
IMG_0148.JPG
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde samuellazea » 01 Noi 2013, 12:19

Salutare Beeek,

Poti te rog sa dai mai multe detalii despre capsator? De unde l-ai luat? Cat a costat? Ce marca e? Si dupa ce sa ma uit sa aibe cand il cumpar?

Mersi
Toate cele bune,
Sami
samuellazea

Mesajde duma » 01 Noi 2013, 13:10

BeeeK scrie:Eu am un capsator luat din comert de la noi. Are mai multe functii : merg mai multe tipuri de capse la el , mai scurte sau mai lungi , mai groase sau mai subtiri. Se poate regla sa nu bage capsa total sau se mai poate regla sa taie partea superioara a capsei cand o introduce , adica raman ce de picioruse ale capsei.

Salutare ! care este cel mai mare nr. de capse ce poti sa le bagi in el ?
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde proapis13 » 01 Noi 2013, 18:30

Detaliile despre capsatorul din foto sunt la adresa de mai jos
http://www.eco-iluminat.ro/scule-si-acc ... -0390_4089
proapis13

Mesajde samuellazea » 01 Noi 2013, 19:55

Salutare proapis13,

Multumesc mult pentru linkul de la tine. Ma bate gandul sa il cumpar pentru rame dar as vrea inainte sa stiu si ce parere ai tu despre el. Crezi ca isi face treaba? Am vazut acolo diferite marimi de capse si cuie. Crezi ca sunt indeajuns de mari pentru rame? Intreb fiindca nu am mai folosit asa ceva si tare vreau sa incep. Mersi anticipat de ajutor

Toate cele bune,
Sami
samuellazea

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE