Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: abricht

Mesajde rocco76 » 19 Feb 2013, 18:39

pentru 4-5 cutii pe an chiar nu se renteaza sa cumperi un abricht care ajuta mult dar nu este indispensabil
eu am luat acum 2 sapt un circular einhel RTTS 1725 si deja am facut 15 cutii 1/1 plus 15 caturi de 3/4 fara a avea scandura trasa la abricht. Binenteles ca nu a iesit totul perfect dar eu sunt super multumit. daca te ajuta maine pot face cateva poze asa ca idee
rocco76

Mesajde aliuta2000 » 19 Feb 2013, 19:47

daca vrei ceva hobby uite aici facut de firma Holzman , dar stric pentru hobby http://www.seta.ro/description.php?idms=228&key=1&sdm=328&cat=93, si cel cu axul de 305 mm la 2200 cred ca este ok ca si pret si ii ofera si grosime si indreptare .sau cel cu ax de 210 dar seamana cu cel rusesc pus de tine
A.D.
aliuta2000

Mesajde lache » 24 Feb 2013, 21:57

_razvan_ scrie:salut!
Foloseste cineva utilajul asta multifunctional?

ABRIC RUSESC
55KG,
MOTOR DE 1.5KW
3500ROT/MIN, 220V
DIVERSE ANEXE (FREZA, PANZA PENTRU CIRCULAR, DISPOZITIV PT POLIZOR, TAIETOR UNGHIULAR, STRUNG PENTRU LEMN, AX ABRIC PE 3 CUTITE DE 200MM, BLATURI REGLABILE,DISPOZITIV PT MANDRINA

multumesc!

Eu folosesc aceasta scula si am facut pina acum 25 de lazi si caturile aferente. Este multumitor pentru pretul lui. I-am mai facut ceva adaptari:
- pentru a folosi pinze cu vidia care taie mult mai usor ( ( o flansa care sa prinda sa prinda pinza de circular cu diametru la ax de 20 mm),
- am luat o freza adevarata cu cutit de 10 mm ( i-am largit fanta la suprafata de lucru cu freza ).
Pentru rame, iau scindura groasa de 50 mm, merg la un atelier, o rindeluiesc si apoi mi-o taie fisii de 8-10 mm (pe grosime), restul cu scule proprii ( din astea de mina le cam am pe toate).
O precizare : pentru lazi, intii debitez materialul si apoi il rindeluiesc la abric !Va pot oferi si alte detalii daca sunteti interesat. Intrebati-ma punctual 1
lache

Mesajde dacianu11 » 13 Ian 2014, 22:25

Eu mi-am construit un circular, iar acum vreau sa imi fac si un abrict. Problema e ca la abrict am intampinat cateva probleme in proiectarea lui. Vreau sa ii fac si grosime si nu stiu care cum se pozitioneaza rolele care trag, fata de cutite. Trebuie sa fie la acelasi nivel cu cutitele sau mai sus cu cativa mm? Pun si o poza, ca la explicatii nu ma prea stiu.
Fişiere ataşate
POZA.png
dacianu11

Mesajde jenica67 » 13 Ian 2014, 23:36

Uite aici cel mai simplu mod de a face grosimea, nu stiu si eficienta ca nu este poza mea si eu am memorat-o pentru cand am sa imi fac un abricht, dar momentan imi lipseste locul in garaj, ca sa ma apuc.
Fişiere ataşate
Imagine0198_resize.jpg
jenica67

Mesajde dacianu11 » 14 Ian 2014, 00:33

Ce-i drept, nu sunt chiar de meserie, dar acela nu este un sistem pentru grosime. Este un sistem pentru e tine scandura "lipita" de masa, ca sa nu trebuiasca sa apesi cu mana scandura. M-am gandit si eu sa fac acest sistem, dar repet, nu este pentru grosime.
dacianu11

Mesajde ovidiu_78 » 14 Ian 2014, 00:45

dacianu11 scrie:Eu mi-am construit un circular, iar acum vreau sa imi fac si un abrict. Problema e ca la abrict am intampinat cateva probleme in proiectarea lui. Vreau sa ii fac si grosime si nu stiu care cum se pozitioneaza rolele care trag, fata de cutite. Trebuie sa fie la acelasi nivel cu cutitele sau mai sus cu cativa mm? Pun si o poza, ca la explicatii nu ma prea stiu.

Acele role trebuie sa fie mai jos un pic, pt a apasa materialul, cu arc trebuie sa fie
baga in engleza pe google....making thicness planer...si vei gasi si schite
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde dacianu11 » 14 Ian 2014, 00:55

Da, stiu ca trebuie cu arc, cunosc bine principiul. Cam cu cat ar trebui mai jos rolele fata de cutit, 5mm ar fi suficient? O sa caut si in engleza sa vad daca gasesc ceva, mersi.
dacianu11

Mesajde dicu.ion57 » 14 Ian 2014, 06:48

Domnule Dacianu urmatiti zilele acestea sectiunea poze Dispozitive apicole poate chiar astazi daca am timp ca o sa pun eu fotografii cu abrichtul meu facut si pentru grosime poate va ajuta la ceva.+
dicu.ion57

Mesajde dacianu11 » 14 Ian 2014, 08:54

Va multumesc! Astept poze in sectiunea propusa de dvs.
dacianu11

Mesajde RazvanTi » 14 Ian 2014, 15:27

ambele role trebuiesc sa fie mai jos fata de raza data de varful cutitelor.
conditie : AMBELE role trebuie sa culiseze sus jos cu arc.
grosimea de aschiere ti-o da inaltimea mesei (cea de grosime nu cea de lucru) nu pozitia rolelor.
SPOR!!!!
RazvanTi

Mesajde almasel » 14 Ian 2014, 20:17

dacianu11 scrie:Eu mi-am construit un circular, iar acum vreau sa imi fac si un abrict. Problema e ca la abrict am intampinat cateva probleme in proiectarea lui. Vreau sa ii fac si grosime si nu stiu care cum se pozitioneaza rolele care trag, fata de cutite. Trebuie sa fie la acelasi nivel cu cutitele sau mai sus cu cativa mm? Pun si o poza, ca la explicatii nu ma prea stiu.

Am studiat si eu problema deoarece doresc sa imi confectionez un abrich. Am studiat cateva home made-uri si un profesiona si concluzia mea este urmatoarea: ai nevoie de 4 role, nu doar de doua, asa cum ai tu in schita.
Cele doua role puse de tine pe schita nu au nici o noima. Ce am vazut eu:
-2 role sunt montate pe masa de jos (cea din care reglezi grosimea). Ies cu aprox 1 mm peste masa, dar au sub ele cate un arc (la fiecare capat) si cate un surub din care poti tensiona/ detensiona arcurile. Ambele role sunt lise (drepte).
-doua role montate sub blatul de lucru;prima rola este dintata (cea din fara cutitelor- rola asta impinge) si o rola lisa dupa cutite, dar asta e lisa. Rolele astea sunt legate intre ele printr-un lant si sunt antrenate de un motor cu reductor. Teoretic rola lisa trage materialul, dar practic are doar rol de ghidaj pentru material. Si rolele astea au system de lagare cu arc sub lagar si surub pentru reglare a tensiunii exercitate pe material. Fata de varful cutitelor rolele sunt cam cu 1,5 mm mai in afara, avand in vedere ca sub lagar sunt arcuri si materialul daca este mai gros va comprima arcurile si asfel isi face loc.
Am verificat toate astea personal cu cu un amic la propriul lui abrich, facand diverse reglaje din suruburile de sub lagare; daca nu reglezi bine, materialul va patina si va trebui tras/ impins... Din pacate nu am facut poze... meseriasul care o sa-mi faca abrichul a bagat la tartacuta, a facut un hmmm prelung si inca mai gandeste... Asta se intampla acum vreo 3-4 luni si inca nu s-a apucat de treaba...
almasel

Mesajde dacianu11 » 14 Ian 2014, 20:35

Va multumesc tuturor pentru sfaturi, acum am prins idea.
dacianu11

Mesajde dicu.ion57 » 15 Ian 2014, 06:26

Domnule Almasel este salutara ideia dv .de-a va construi un abricht.O sa aveti ceva de lucru dar merita sa detineti o asemenea scula ca va ajuta foarte mult.Este posibil ca meseriasul sa nu reuseasca din prima ,dar nu renuntati ,ca da bataie de cap mai ales la reglaje,si daca reusiti sa faceti si tragator ,multumirea va fi deplina.Cind terminati postati o foto sint curios de realizare.Va doresc succes.
dicu.ion57

Mesajde almasel » 16 Ian 2014, 19:00

dicu.ion57 scrie:Domnule Almasel este salutara ideia dv .de-a va construi un abricht.O sa aveti ceva de lucru dar merita sa detineti o asemenea scula ca va ajuta foarte mult.Este posibil ca meseriasul sa nu reuseasca din prima ,dar nu renuntati ,ca da bataie de cap mai ales la reglaje,si daca reusiti sa faceti si tragator ,multumirea va fi deplina.Cind terminati postati o foto sint curios de realizare.Va doresc succes.

Asa cum spuneam si in postarea anterioara, realizarea propriu zisa a abricht-ului va fi meritul meseriasului, in colaborare cu un alt prieten strungar; sunt aceeasi oameni care mi-au facut si un circular cu masa mobila si reglaj pe inaltime a panzei. Eu personal nu ma pot ocupa de treaba asta deoarece nu ma pricep la partea de lacatuserie- mecanica. Ma limitez la a explica ceea ce imi doresc sa iasa, sa aduc idei, sa ii duc pe acesti oameni sa vada scule pe care eu le-am testat si mi-au placut cum functioneaza.
Avand in spate experienta cu realizarea circularului, stiu ce inseamna reglajele de finite. Totul trebuie facut pas cu pas, verificari peste verificari. Iar in final, daca pot prelucra lemnul asa cum imi doresc eu, multumirea e pe masura.
O sa mai dureze ceva timp pana o sa finalizez proiectul asta, dar o sa postez la final fotografii, ca si in cazul circularului. Sunt de principiul conform caruia ca daca am gasit niste solutii tehnice pentru o anumita problema, sunt gata sa le impartasesc cu ceilalti. Asa fac si in stuparit si in viata. E mai bine asa decat sa fii n secretos...
almasel

Mesajde BogdanU » 07 Feb 2014, 17:13

Va salut !

Am un circular ce il folosesc la taiat lemne pentru foc. Acest circular are ax de abricht comun cu panza de taiat.
Problema este ca nu are decat doua cutite pe acel ax de abricht orientate diametral opus unul fata de altul.
Marea majoritate a acestor masin au trei cutite pe ax.

Intrebarea mea este : cum s-ar comporta acest utilaj daca i-as mai pune doua cutite, la 90 de grade fata de celelalte doua, adica sa fie un ax de abricht cu patru cutite la 90 grade unul fata de altul pe cerc ?
Cand e prea mult lapte in stup nu e miere deloc!!!
http://bogdanungureanu.sunphoto.ro
BogdanU

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE