Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Abricht grosime

Mesajde cocos » 15 Mar 2013, 15:57

Buna ziua,
Doresc sa imi cumpar un abricht cu grosime si dupa ce am cautat pe net am gasit urmatoarele 2 produse care par a fi identice, cel putin din punct de vedere constructiv:
1 de la bernardo http://ebernardo.ro/masini-pentru-grosi ... 230-v.html
2 de la stern austria http://sculestern.ro/rindele-electrice/ ... 114a843812

Diferenta de pret este destul de mare intre cele 2. Mie imi trebuie doar pentru uz casnic, nu fac sa vand.
In principiu ma gandeam sa cumpar un abricht cu grosime dar m-am gandit ca daca iau o bucata de scandura de 25mm care dupa uscare are 23 de mm si o trag pe ambele fete cu o asemenea scula doar la grosime pot sa o aduc cat de cat plana si la grosime de 20mm.
Eu vreau sa imi fac doar stupi MER , sau poate corpul de jos Dadant si sus 2 magazii MER.
Va rog sa imi ziceti daca ati cumparat cumva sau ati folosit pana acum aceste scule de grosime si ce rezultate aveti.
Multumesc
cocos

Re: Abricht grosime

Mesajde kamy » 15 Mar 2013, 17:24

Io am cam avut scule stern si-s cam multumit de ele,reparatii ieftine la ele ca degeaba iei scula cu 300 si te costa reparatu 600,motoru e de 2 kw si e oleaca mai puternic da ai grija sa nu-l prajesti ca io am de 3 si ceva si uneori poti face papara pe el.
kamy

Mesajde cocos » 16 Mar 2013, 08:12

Ati avut cumva chiar modelul asta de grosime sau alte scule de la stern,,multumesc
cocos

Mesajde kamy » 17 Mar 2013, 20:00

N-am folosit abrict de la stern am avut in rest marea majoritate a sculelor de la ei si sant peste einheil,si ieftin la reparat.
kamy

Mesajde bogdan 83 » 19 Mar 2013, 00:42

sunt o mizerie ambele scule. ca sa iei 2 mm. trebuie bagata blana de 10/15 ori. dai banii degeaba. verifica la cineva care are si o sa vezi. de tras se trage coala de hartie dar ffffff greu....... iti trebuie timp si nervi tari...
bogdan 83

Mesajde lucky5strike » 19 Mar 2013, 00:49

Orice scula de stern e mizerabila, foarte proasta calitate.

Le-am vazut la lucru la cineva care si-a incropit un mic atelier din scule d'astea...

Vai!
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde aliuta2000 » 19 Mar 2013, 10:05

lucky5strike scrie:Orice scula de stern e mizerabila, foarte proasta calitate.

Le-am vazut la lucru la cineva care si-a incropit un mic atelier din scule d'astea...

Vai!

intelg ca e vorba si de banuti la mijloc .
ca sa isi cumpere ceva de calitate trebuiesc cam 1500 euro pe putin si la latime de 250 mm nu mai mult .... sculele profesionale urca sus ... sus de tot , dar si ofera .
daca isi respecta calitatea de-a lungul timpului , poate fi o solutie de compromis pentru un hobyy , in care trebuie sa admiti aceste neajunsuri .
A.D.
aliuta2000

Mesajde cocos » 20 Mar 2013, 07:56

Inainte de a cumpara am zis sa ma informez pe la colegii pasionati de apicultura si nu numai.
Eu asa cum v-am zis am nevoie pentru a trage niste scanduri late de 165-170mm, precum si niste sipci pentru gard late de 30mm
Peste inconvenientul de a trage de 10 ori as putea sa trec..
Cu banii nu stau stralucit, am gasit destule scule profi dar am o retineri finaciara...
Totusi daca exista cineva care si-a cumparat pana acum masina de grosime de la stern si ar fi interesat sa ne spuna o impresie.
Cat priveste masina de grosime de la bernardo am vazut pe net niste filmulete, asa la prima vedere pare ok.
Mai este un coleg de forum orban, parca, care are o scula de la bernardo si o vinde dupa un an de utilizare dar el face stupi industrial, ii vinde, deci presupun ca a utilizat ceva masina aia...
In rest nu am gasit alte informatii
multumesc
cocos

Mesajde kamy » 20 Mar 2013, 08:04

Daca ai doar cateva de tras dute la unu care are o scula buna mere mai repede si te costa mai putin.
Profesore io n-am spus casculele stern chiar daca au culoarea albastra ar fi bosch sau makita,dar dintre neamurile chinezesti sant destul de bunicele si se repara ieftin fata de restul,am avut toate soiurile de stifturi luate din germania,cand s-a stricat mai cumperi unul de piese,dar la stern se repara si ieftin de tot.
kamy

Mesajde jenica67 » 20 Mar 2013, 10:48

Parerea mea este cam asa :
Decat sa iti iei un abricht profesional, pentru care dai peste 1500 E, mai bine cumperi scandura direct trasa, ca de banii aia tragi peste 30 de mc, din care faci peste 600 de stupi.
Si a doua parere ca daca esti putin priceput (si mai lucri si la o fabrica mai dotata, unde mai poti modifica una alta), un abricht de la Bernardo, sau de la Stern, este destul pentru un amator, care va face maxim 100-150 de stupi.
Si daca o masinarie dinaia tine la John Heisz, care este meserias, tine si la un amator. Uitati-va ce face tipul asta, si majoritatea sunt scule facute de el.
http://www.youtube.com/watch?v=nKDjRM3W ... Q&index=13
jenica67

Mesajde aliuta2000 » 20 Mar 2013, 14:41

jenica ... esti tare optimist ... 100-150 lazi .... daca face 100 lazi e mare meserias .... poate daca procedeaza cum ai zis .. trage in prealabil scandura la cineva cand o cumpara , si apoi o mai finiseaza si el cate un pic . Eu zic sa zica saru'mana de 100 ori daca face mai mult de 70 -80 lazi cu ea ... totusi e o scula ieftina chinezeasca facuta pe vapor cat face din china pana la noi .
A.D.
aliuta2000

Mesajde _razvan_ » 20 Mar 2013, 17:44

Salutare!
M-am gandit si yo mult timp sa-mi iau un abric/grosime.
Un sfat:
Cumperi scandura la aceiasi grosime si dreapta (yo am gasit super dreapta)
Cumperi una bucata slefuitor cu banda( yo am stern care ma costat 170 lei)
O lasi la uscat si sincer iti spun daca ai pus-o cum trebuie la uscat(cu distantieri in cumpana) nu ai nevoie de grosime....doar o slefuiesti putin.
De banii care ii ai cumperi un mc3 de scandura si slefuitor.
Revin cu poze in weekend.
_razvan_

Mesajde cavaleriu » 20 Mar 2013, 22:00

razvane gindeste numai cite benzi trebuie sa cumperi pentru slefuit 100 de cutii
trase la grosime nu mai zic ne trasa caci este imposibil sa gasesti 10 scinduri de aceias grosime la un m cub.
am facut 250 de caturi de 1/2 si am consumat 20 de benzi asta asa ca pentru mine ca nus pretentios iar scindura a fost trasa
va salut pe toti viitori timplari :)
cavaleriu

Mesajde aliuta2000 » 21 Mar 2013, 12:20

entuziasmul .....
se gaseste de cumparat blana gata trasa la grosime .... nu foarte scumpa .. Uscata si trasa la grosime .
Daca dai banuti , cum se vede si din videoclip sculele acelea de 1000 ron isi fac treab , dar nu vei putea face sub nici o forma cele 100 cutii cum ganditi .
Mai repede cumpara materialul gata pregatit si foloseste un circular pentru diverse operatii .
A.D.
aliuta2000

Mesajde cocos » 21 Mar 2013, 15:27

aliuta2000 scrie:entuziasmul .....
se gaseste de cumparat blana gata trasa la grosime .... nu foarte scumpa .. Uscata si trasa la grosime .
Daca dai banuti , cum se vede si din videoclip sculele acelea de 1000 ron isi fac treab , dar nu vei putea face sub nici o forma cele 100 cutii cum ganditi .
Mai repede cumpara materialul gata pregatit si foloseste un circular pentru diverse operatii .

o rugaminte mare:
Unde se gaseste aceasta scandura si la ce pret?
Multumesc foarte mult pentru ajutor si idee
PS eventual zona Bucuresti si Prahova
cocos

Mesajde aliuta2000 » 22 Mar 2013, 10:18

cocos scrie:
aliuta2000 scrie:entuziasmul .....

o rugaminte mare:
Unde se gaseste aceasta scandura si la ce pret?
Multumesc foarte mult pentru ajutor si idee
PS eventual zona Bucuresti si Prahova

dai si tu cautare /anunt pe net sau daca vezi sectii care debiteaza lemn si uscator plus depozite mai mici sau mai mari . Imi este imposibil sa cred ca pe ruta aleasa de tine nu gasesti ceea ce cauti .

de ex eu am oprit INTAMPLATOR la un depozit mic de la intreare in pitesti si am intrebat de scandura 500 Ron /mc verde + 200 uscatul si trasul deci undeva la 700 ron mc gata de folosit .(mi-au trebuit la 2-2.5 m lungime unde am folosit cheresteaua trasa ).
A.D.
aliuta2000

Următorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE