Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Capac stup

Mesajde redoo » 18 Apr 2013, 11:42

Daca in loc de tabla folosesc carton bituminat care ar fi plusurile si minusurile.stupi sunt pe stationar si se exclude suprapunerea care ar duce la gaurirea cartonului. Astept pareri de la cei care au incercat acest tip de acoperis
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Re: Capac stup

Mesajde janese » 18 Apr 2013, 14:02

eu am avut...pe vremea cand eram sarac rau..si acu sunt sarac dar nu chiar asa rau!!! :P si locuiam langa o sursa de carton la sul!!! :P si era pe degeaba...crapa la indoitura la 90 de grade cu timpul...se incinge rau vara,...de uiti si pui afumatoru...face gaura!(toate astea le-am simtit eu)........doi-trei ani te tine,dar acu ca e scump rau,nu prea se mai foloseste!
janese

Mesajde almasel » 28 Apr 2013, 10:27

Are Janese dreptate... cand esti sarac rau improvizezi cu orice... carton asfaltat, bucati de tabla ramase de la te miri ce. Pana la urma toate astea iti dau numai batai de cap.
Pana una alta capacul acoperit cu tabla e sfant si te tine ani buni.
almasel

Mesajde Gicuta » 28 Apr 2014, 17:15

Eu sunt in cautarea unui model de capac/acoperis pentru stupi cat mai ieftin. De exemplu, ma gandesc sa fac un capac numai din tabla care sa fie telescopic (ca un prezervativ :D).
As putea folosi foi de PFL (obtinut foarte foarte ieftin) vopsite bine??
Multumesc
(..) nu conteaza atat de mult soiul (de albine), ci prostul din spatele soiului. (Kamy)
Gicuta

Mesajde cristi_vidican » 28 Apr 2014, 20:09

Poți folosi și saci menajeri :lol:
Din cei mai ieftini, ca să nu te coste așa de mult.

Acum, vorbind serios, fugi de ce e ieftin. Mai târziu vei plânge.
A găsi însă ceva ce să nu coste așa de mult, e o țintă a fiecăruia.
Sunt căi bătătorire, alege din ele una.
Dacă dai o căutare pe google vei găsi o mulțime de modele.
Probabil capacul doar ca tablă e o variantă.
Sunt unii care folosesc așa ceva. Sub capac merge bine o bucată de polistiren, altfel va încălzi foarte tare stupul.
Dar, nu prea poți pune stupii unii peste alții la transport.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde comi » 28 Apr 2014, 20:37

Sunt prea sarac ca sa ma cirpesc.
Sau ajungem ca olteanul cind nu are ce face .Se dezbraca si I-si pazeste hainele.
Daca lupul ti-a mancat un dusman asta nu inseamna ca lupul este prieten cu tine
comi

Mesajde andy1995 » 28 Apr 2014, 21:27

Salut,

Conteaza mai mult ce este in lada ;) ;)

Eu am de 5-6 luni 11 stupi si sunt cu carton bituminat, asa de bun si practic este cartonul si lazile, incat nu le mai voi folosi(cat de curand) :))

Decat sa ai apa in stup e bun si ala
andy1995

Mesajde Gicuta » 29 Apr 2014, 09:38

Sunt de aceeasi parere: conteaza ce ai in stupi. Sunt deci in continuare in cautarea unor solutii ieftine si bune (continui sa cred ca exista :) ). Multumesc mult pentru raspunsuri. Intr-adevar, tabla trebuie dublata pentru a nu se incinge si, in plus, are nevoie de aerisire pe dedesupt. Cu saci de gunoi n-am incercat :D, dar astept amanunte!!
Toate cele bune!!
(..) nu conteaza atat de mult soiul (de albine), ci prostul din spatele soiului. (Kamy)
Gicuta

Mesajde jenica67 » 29 Apr 2014, 14:36

Mai daca ai scandura, fa acoperisul in doua ape si il acoperi cu tabla obtinuta de la doze de bere, suc. Eu am vazut pe unul, care s-ia acoperit toata casac cu tabla de la doze. Pe vremea aia, dozele erau din aluminiu, tineau o viata.
jenica67

Mesajde Gicuta » 30 Apr 2014, 08:33

:)). O sa ma apuc sa beau sistematic bere la cutie. O sa fac ca ala care a baut 20 de ani, dupa care a vandut sticlele si s-a im bogatit :)
Gicuta

Mesajde CATALIN » 30 Apr 2014, 09:36

comi scrie:Sunt prea sarac ca sa ma cirpesc.
Sau ajungem ca olteanul cind nu are ce face .Se dezbraca si I-si pazeste hainele.

asa fac oltenii??? :D
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde Cristian IONITA » 23 Sep 2014, 10:35

redoo scrie:Daca in loc de tabla folosesc carton bituminat care ar fi plusurile si minusurile.stupi sunt pe stationar si se exclude suprapunerea care ar duce la gaurirea cartonului. Astept pareri de la cei care au incercat acest tip de acoperis

cu carton nu am incercat .... dar sezonul acesta am folosit solutia cu capacul rasinat .... discutat la viewtopic.php?f=18&t=5006&start=112

foarte multumit de comportament pana acum

o alta solutie "low cost" ptr stationar cred ca ar folosirea foliei de solar acoperita cu plasa de umbrire - genu' http://tzuribiogarden.files.wordpress.c ... -04-21.jpg

prinderea se face simplu cu capse sau pioneze .... si ai protectie perfecta atat la apa cat mai ales la soare
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde redoo » 23 Sep 2014, 11:18

Cristian IONITA scrie:
redoo scrie:Daca in loc de tabla folosesc carton bituminat care ar fi plusurile si minusurile.stupi sunt pe stationar si se exclude suprapunerea care ar duce la gaurirea cartonului. Astept pareri de la cei care au incercat acest tip de acoperis

cu carton nu am incercat .... dar sezonul acesta am folosit solutia cu capacul rasinat .... discutat la viewtopic.php?f=18&t=5006&start=112

foarte multumit de comportament pana acum

o alta solutie "low cost" ptr stationar cred ca ar folosirea foliei de solar acoperita cu plasa de umbrire - genu' http://tzuribiogarden.files.wordpress.c ... -04-21.jpg

prinderea se face simplu cu capse sau pioneze .... si ai protectie perfecta atat la apa cat mai ales la soare

Era o idee,aveam in magazie un sul de carton si parca nu a-si dat banii pe tabla. Anul asta am schimbat acoperisul casei si am o remorca de tabla....tre sa mai cumpar cutii :D
merci
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE