Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Problema Dimnitop pentru tratament antivarroa

Mesajde ivancic » 01 Mai 2014, 13:16

Buna ziua, am o problema cu masinaria pentru facut tratament antivaroa,ieri cand am facut prima oara functiona dar nu cum am vazut pe youtube cu abur maxim,a mea parca baga mai putin abur iar azi baga si mai putin,ma gandesc ca e ceva defectiune la pompita care face presiunea sa iasa aburul.daca cineva a avut aceasta problema as dori sa-mi scrie ca nu le pot face tratamentul albinelor.Multumesc frumos
ivancic

Re: Problema Dimnitop pentru tratament antivarroa

Mesajde TDI » 01 Mai 2014, 13:26

Până una alta 1 ml substanţă activă (A. Scabatox sau Tactick B. Mavrik 2 F sau Klartran) la 500 ml apă, se dozează soluţia obţinută la 1 ml pe intervalul de albină cu seringa. Spor! [Cu aparatul poţi încerca să apelezi la producător sau comerciant]
TDI

Mesajde jenica67 » 01 Mai 2014, 17:53

TDI, stiu ca Kamy sustinea ca se poate folosi apa la furreto, dar sa sti ca am citit pe siturile poloneze si pe wikipedia, ca takticul, varachetul, etc nu se dizolva in apa face numai o suspensie. La suspensi este o problema, nu au in toata masa aceiasi concentratie. De acceia este mai indicat uleiul de parafina. Si eu am cautat si nu am gasit la litru, dar am luat de la farmacie cu 2,45 lei/40 ml.
ivancic, daca ai folosit ''masinaria'' si nu ai scos compozitia din pompita, am inteles ca arde garniturile din cauciuc si o distrug. Asa ca, desfa pompita de la masinarie si verific-o.
jenica67

Mesajde ivancic » 02 Mai 2014, 12:17

Eu folosesc ulei de parafina.Nu folosesc apa.Asa am primit indicatii de la producatorul acelei pompite.A mea e sarbeasca si nu prea erau stranse surubaraiele pe ea.am desfacuto am intins arcul acela de la pompa si merge perfect acuma.Multumesc de sfaturi si de ajutor!
ivancic

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE