Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Nituri dalta apicola

Mesajde dacianu11 » 01 Ian 2015, 19:06

Vreau sa imi fac o dalta apicola si nu stiu ce nituri as putea sa pun la manere. Are cineva idee ce ar merge pus pentru nituri? Ma gandeam la cuie, dar nu stiu cum se poate aplatiza partea unde vine taiat cuiul, fara sa bat cu ciocanul. Imi este frica sa nu crape manerul.
Daca aveti idei cum se poate prinde manerul va rog sa postati.
Cu respect Dacian!
dacianu11

Re: Nituri dalta apicola

Mesajde rihmond » 01 Ian 2015, 19:24

Foloseste cablu electri de CU sauAL,gros de 3-4mm se lucreaza mai usor.Iei si tai o bucata de conductor cu 6mm mai lung decit grosimea minerului,introduci bucata de conductor,pui minerul pe o suprafata dura metalica (nivovala)si bati cu un ciocanel cind pe o parte cin pe celalta a minerului si astfel formezi capete nituite pe ambele parti.
rihmond

Mesajde iunicu » 01 Ian 2015, 19:29

Cel mai la indemana nit pe care il folosesc este negresa. Dai prin dalta gauri cat diametrul exterior al filetului de la negresa si in prasele o gaura de 2 mm. Prinzi manerele pe dalta cu o presa si infiletezi negresele pana le ies varfurile pe partea cealalta dar fara sa ingropi capul negresei in maner. La sfarsit razi cu polizorul capetele si varfurile negreselor. O sa ai nituri frumoase.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde Mircea_63 » 01 Ian 2015, 19:41

Aluminiu. Ca la discurile de ambreiaj, ferodouri... sau o sarma groasa de aluminiu, apoi prelucrata la capete cu ciocanul.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde dacianu11 » 01 Ian 2015, 19:41

Va multumesc! Bune idei, cred ca o sa folosesc varianta cu nituri din conductor de aluminiu.
dacianu11

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE