Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

vartej sau capete de bara?

Mesajde florinjsk » 28 Sep 2011, 21:18

va salut

vreau sa -mi cumpar un pavilion si ma framanta problema care directie e mai buna pe vartej sau pe capete de bara?

va rog frumos cei care detineti mai imipartasiti-mi si mie de ce ar trebui sa tin cont la achizitia unui pavilion!

multumesc
florinjsk

Re: vartej sau capete de bara?

Mesajde Adrian Galofteanu » 01 Oct 2011, 06:17

Eu am pe capete de bara. Este in regula ca are o tinuta buna pe drum, in rest cam complicat.... Cred ca este mai buna solutia cu "a cincea roata" este mai simplu, mai manevrabil!
"Stăpânirea tehnicii de creştere a mătcilor este tot atât de importantă pentru biologul institutului de cercetări ca şi pentru amator şi pentru crescătorul profesionist"

Friedrich Ruttner
Adrian Galofteanu

Re: vartej sau capete de bara?

Mesajde activ » 15 Oct 2011, 00:51

Adrian Galofteanu scrie:Eu am pe capete de bara. Este in regula ca are o tinuta buna pe drum, in rest cam complicat.... Cred ca este mai buna solutia cu "a cincea roata" este mai simplu, mai manevrabil!

Si eu sunt de aceiasi parere ... ca singurul avantaj la remorcile pe capete de bara este faptul ca au rotile mai mici si platforma mai jos fapt ce i-ar conferii o stabilitate mai buna ... in rest numai dezavantaje : merge serpuind dupa tractor , la socuri puternice in teren accidentat , capetele de bara se pot uza considerabil , deforma sau chiar rupe.
In schimb remorcile pe vartej sau cu a cincea roata sunt foarte robuste prin constructie , foarte fiabile in exploatare si mai manevrabile atat pe sosele cat si in teren accidentat. Se intorc in loc mult mai strampt decat cele pe capete de bara, au garda la sol mai mare si au o tinuta de drum buna ... de aceia mai sunt numite si remorci auto (adica sunt destinate si mersului pe sosele la drumuri mai lungi dupa camioane) , fata de remorcile pe capete de bara care sunt numite remorci agricole.
Si eu mi-am achizitionat, vara aceasta, o remorca pe vartej, pentru a o transforma in pavilion. ;)
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE