Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

un sfat pt populare autopavilion

Mesajde florinjsk » 16 Oct 2011, 20:29

mi-am achizitionat un autopavilion cu capacitate de 60 de familii pe 3 raduri dar nu stiu daca si randul de sus este bine si rentabil sa-l populez
care ar fi dezavantajele ?
sunt si avanteje?
am inteles k stupi de sus se depopuleaza este adevarat?
va multumesc?
Fişiere ataşate
1314369607_244119186_4-VAND-AUTOVEHICUL-SPECIAL-APICOL-Vehicole.jpg
florinjsk

Re: un sfat pt populare autopavilion

Mesajde Adrian Galofteanu » 16 Oct 2011, 21:16

In pavilion depopularea si suprapopularea apare ca la orice stupina cu stupii pozitionati in randuri dese si uniforme. In functie de curentii de aer(vanturi) predominanti se depopuleaza stupii din bataia vantului si se suprapopuleaza stupii din capatul celalalt. Ca o masura de prevenire, in special primavara la culesurile timpurii trebuie sa fim atenti la asezarea stupilor, sa ii ferim de curentii reci care de obicei se deplaseaza pe directia N-S.

Treaba cu randul de sus se poate manifesta la culesuri principale cand albina culegatoare vine grea si rateaza aterizarea in favoarea randurilor de dedesupt.

Dar la tine vad ca stupii de sus nu pot primi cat. Asa ca randul ala il tii pentru roi cu coditia sa le dai matci fecundate sau pentru familii ajutatoare.
"Stăpânirea tehnicii de creştere a mătcilor este tot atât de importantă pentru biologul institutului de cercetări ca şi pentru amator şi pentru crescătorul profesionist"

Friedrich Ruttner
Adrian Galofteanu

Mesajde activ » 16 Oct 2011, 22:24

florinjsk scrie:mi-am achizitionat un autopavilion cu capacitate de 60 de familii pe 3 raduri dar nu stiu daca si randul de sus este bine si rentabil sa-l populez
care ar fi dezavantajele ?
sunt si avanteje?
am inteles k stupi de sus se depopuleaza este adevarat?
va multumesc?

Avantaje mai mari ai avea daca ti-ai lua si o remorca pavilion ! ;)

De unde esti? ... ca eu am o remorca pavilion si nu am cu ce sa o trag (deocamdata) si am putea sa mergem in pastoral impreuna. :idea:
Ce zici? ... si in felul asta s-ar impartii costurile. :)
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde florinjsk » 17 Oct 2011, 08:22

era o idee buna dareu am vatra in calarasi

multumesc de sfaturi
florinjsk

Mesajde pngflorin » 17 Oct 2011, 10:55

pune cateva foto cu interiorul sa vedem ce facilitati sunt, sunt un fan al pavilionului ( cred ca din comoditate) si orice detaliu duce la perfectionarea celui pe care il am.
pngflorin

Mesajde Gabysgg » 17 Oct 2011, 11:06

Am si eu o intrebare ,sper sa nu se supere colegul
Vad ca sunt f multi posesori de pavilioane care in buzunarele dintre roti au locasuri pentru roinite roiuri etc
INTERBARE: In acea pozitie lasati reginele sa se imperecheze sau sunt coborate pentru imperechere si urcate pentru transport ulterior
daca da care ar fi procentul de regine imperechiate in acest mod,avand in vedere ca deasupra sunt 3 -4 randuri de stupi ???
Merci
Gabysgg

Mesajde florinjsk » 17 Oct 2011, 11:57

momentan nu am nici o poza cu interiorul dar este construit pt stupi corp 1/1 si cat de 3/4 sa 2 de jumate pe 10 sau 12 rame iar randul de sus nu are loc si pt cat
florinjsk

Mesajde activ » 17 Oct 2011, 12:07

pngflorin scrie:pune cateva foto cu interiorul sa vedem ce facilitati sunt, sunt un fan al pavilionului ( cred ca din comoditate) si orice detaliu duce la perfectionarea celui pe care il am.

Florine. ... te prinde a mai bine cu avatarul cel vechi. Era mai reprezentativ pt tine sau m am obisnuit eu cu el. :)
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde activ » 17 Oct 2011, 12:13

florinjsk scrie:era o idee buna dareu am vatra in calarasi

multumesc de sfaturi

Sa l stapanesti sanatos si sa te ajute Domnul sa ti iei si o remorca apicola!
Toata stima!
activ

Mesajde proapis13 » 17 Oct 2011, 12:22

Gabysgg scrie:Am si eu o intrebare ,sper sa nu se supere colegul
Vad ca sunt f multi posesori de pavilioane care in buzunarele dintre roti au locasuri pentru roinite roiuri etc
INTERBARE: In acea pozitie lasati reginele sa se imperecheze sau sunt coborate pentru imperechere si urcate pentru transport ulterior
daca da care ar fi procentul de regine imperechiate in acest mod,avand in vedere ca deasupra sunt 3 -4 randuri de stupi ???
Merci

Prietenu meu are in buzunarele de sub pavilion roinite in care introduce regine imperecheate
pe care ulterior le introduce in lazile din pavilion cunoscindu-se faptul ca sunt probleme cu
imperecherea.Roinitele primesc la randul lor regine imperecheate in apideea
salve :D
Fişiere ataşate
DSC09496.JPG
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde pngflorin » 17 Oct 2011, 12:30

activ scrie:
pngflorin scrie:pune cateva foto cu interiorul sa vedem ce facilitati sunt, sunt un fan al pavilionului ( cred ca din comoditate) si orice detaliu duce la perfectionarea celui pe care il am.

Florine. ... te prinde a mai bine cu avatarul cel vechi. Era mai reprezentativ pt tine sau m am obisnuit eu cu el. :)

pai nu mai e de actualitate, .....am schimbat pavilionul....iar foto cu asta sunt prea mari.... :lol: ....hai ca bag altul.
pngflorin

Mesajde florinjsk » 17 Oct 2011, 19:29

frumos pavilion si frumoase roinite
eu nu am loc pt roinite jos dar as putea sa pun roiurile sus pe ultimul rand?
florinjsk

Mesajde florinjsk » 17 Oct 2011, 19:58

tizule daca vrei sa vezi un model de pavilion foarte bine sistemat cauta la sectiunea PLANURI PLANURI (stupul ideal pt pavilion) si undeva pe prima pagina este pagina personala a dl Neculai Luca si ai sa vezi ingeniozitate in adaptare

bafta
florinjsk

Mesajde Gabysgg » 18 Oct 2011, 10:57

proapis13 scrie:
Gabysgg scrie:Am si eu o intrebare ........ ???
Merci

Prietenu meu are in buzunarele de sub pavilion roinite in care introduce regine imperecheate
pe care ulterior le introduce in lazile din pavilion cunoscindu-se faptul ca sunt probleme cu
imperecherea.Roinitele primesc la randul lor regine imperecheate in apideea

Merci pentru raspuns ma gandeam ca poate scap de imperechere separat desi era f dificil sau chiar imposibil :D
Gabysgg

Mesajde proapis13 » 19 Oct 2011, 20:18

Sa vrei sa scapi si nu poti
Ai tot timpul in iarna asta sa-ti perfectionezi tehnica
de obtinere a matcilor ;) ;cel putin teoretic
Ultima oară modificat de proapis13 pe 19 Oct 2011, 20:21, modificat 1 dată în total.
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde proapis13 » 19 Oct 2011, 20:19

Colegul de la adresa asta viewtopic.php?f=15&t=824#p16064
are un pavilion asemanator ca si nr de fam cu ceea ce doresti tu sa realizezi;poate facetzi schimb de info
proapis13

Următorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE