Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

scandura mucegaita

Mesajde balu » 30 Oct 2011, 10:30

am cumparat in primavara scundura verde de brad, sa nu crape, am pus-o sub o scara la umbra, linga casa, cu sipci intre ele, acum surpriza, cele spre exterior la lumina, alba si frumoasa, cea de la interior, si jos mucigaita, neagra, dar si pe alocuri putrezita, roscata, am rupt una in genunchi, destul de usor, intrbare
- pusa la soare, mucegaiul dispare, putregaiul stagneaza sau se extinde
- mai poate ea fi folosita la construit cutii -stupi? :? :?
balu

Re: scandura mucegaita

Mesajde Ozzy » 30 Oct 2011, 13:10

Cred ca o poti fgolosi
Partile putrezite oricum nu le folosesti ca nu mai au rezistenta iar pentru mucegai cred ca se poate face o dezinfectie
Pentru a se usca, trebuia pusa la distanta de casa ca sa circule aerul din toate directiile
Ozzy

Re: scandura mucegaita

Mesajde genutzu » 30 Oct 2011, 13:49

balu scrie:am cumparat in primavara scundura verde de brad, sa nu crape, am pus-o sub o scara la umbra, linga casa, cu sipci intre ele, acum surpriza, cele spre exterior la lumina, alba si frumoasa, cea de la interior, si jos mucigaita, neagra, dar si pe alocuri putrezita, roscata, am rupt una in genunchi, destul de usor, intrbare
- pusa la soare, mucegaiul dispare, putregaiul stagneaza sau se extinde
- mai poate ea fi folosita la construit cutii -stupi? :? :?

NU POATE FI FOLOSITA SCANDURA ROSCATA. ATI CUMPARAT SCANDURA DEJA IMPREGNATA CU MUCEGAI DEOARECE A FOST TAIAT COPACUL INTR-UN ANOTIMP NEPROPICE(VARA). Atunci cand scandura rtoscat si uscata va fi la umezeala mucegaiul va reincepe sa se dezvolte. in limbajul cunoscatorilor e vorba de aasa numita scandura vantuita. Nu va sfatuiesc sa faceti lazi din ea deoarece durata lor de viata nu va fi mai mare de 3 maxim si cu indulgenta 4 ani.
La soare mucegaiul va stagna dar la prima umezeala miceliul ciupercii care a invadat lemnul la interior si care macroscopic nu poate fi observat va stoca apa si dezvoltarea ciupercii va continua.
genutzu

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE