Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA PLANURI....PLANURI....PLANURI.....

In aceasta sectiune se pot introduce planuri de constructie a echipamentelor si utilajelor folosite in apicultura.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: PAVILION PARERI

Mesajde Cristian IONITA » 06 Dec 2011, 10:16

l-ati cantarit? cate kg are gol?
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde calin dragos » 06 Dec 2011, 10:20

1300 kg
calin dragos

Mesajde Gabysgg » 06 Dec 2011, 11:26

calin dragos scrie:1300 kg

Cam greu ,necesita vehicul tragator puternic,viteza de rulare o sa fie relativ mica,trebuie evitat pe cat posibil drumurile cu plan inclinat ,din poze nu se poate deduce exact latumea intervalului dar ar trebui sa fie macar o lungime de stup ~~800 si oricum o sa fie un pic cam incomod mai ales pe capete;
Dar oricum Bafta multa si spor la treaba , :D
Gabysgg

Mesajde Gabysgg » 06 Dec 2011, 11:31

pt ce sunt rafturile acele de pe interval??? :roll:
daca sunt pentru a sustine stupi cad lucrezi la ei o sa fie destul de incomode era mai bun un suport indivdual
Gabysgg

Mesajde calin dragos » 06 Dec 2011, 13:14

LATIMEA TOTALA A CONFECTIEI ESTE DE 2400 ,LUNGIMEA UNUI STUP ARE 730 ,CRED,RESTUL E SPATIUL DE PE MIJLOC ,SUFICIENT, ZIC EU,PT BIZGUBEALA
POLITELE SUNT PT A TRAGE STUPII PE HOL SA LUCREZI IN EI SI SUNT PE ROLE;POLITELE DE JOS (PRIMELE)SE POT CUPLA INTRE ELE SI POT FORMA UN PLAFON PE CARE STAI SA POTI LUCRA USOR LA RANDUL 3 :roll: :roll: ;)
calin dragos

Mesajde Cristian IONITA » 06 Dec 2011, 13:33

oau .... ai 42 de stupi ... la un minim de 50 kg bucata itie iese toata povestea la 4 tone .... enorm pentru coclauri, pe asfalt te descurci fara pbe

Cu ce intentionezi sa-l tractezi? pregatestete anual de-un schimb de ambreiaj

Imi place ca ai facut totul bibilit, te-ai gandit la amanunte, la usurarea muncii .... dar sincer si finaciar si functional nu e o alternativa viabila nici daca ai primi pavilionul cadou.

Multa bafta va doresc
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde calin dragos » 06 Dec 2011, 14:11

MULTUMESCDE APRECIERI,
ma inebuneste incarcatu si descarcatu,nu prea am voie la efort exagerat,cam asta a fost motivul,sper sa-si scoata banii....
o sa-l trag cu o duba ww t3 cu motor de 2.4 ;sunt constient c-o sa gafaie ,dar plec cu prieteni ce sunt sigur ca nu ma lasa pe coclauri....si apoi zonele in care mergem sunt cuminti dpdv al pantelor.mai e in viata si dupa inima omului ;) :lol:
calin dragos

Mesajde Gabysgg » 07 Dec 2011, 09:27

Gabysgg scrie:pt ce sunt rafturile acele de pe interval??? :roll:
daca sunt pentru a sustine stupi cad lucrezi la ei o sa fie destul de incomode era mai bun un suport indivdual

Ranan la aceiasi idee ,intentia este buna dar o sa ai nevoie de tot spatiul de pe interval sa te poti invarti pe langa stup nu lucrezi doar din spate-lateral,
Este foarte bun nu mai incarci-descarci(foarte des) nu tu capace stupi ,inchizi vagonul si iti vezi de treaba ai o oarecare siguranta,ETC
Bafta multa
Gabysgg

Mesajde mierea » 13 Dec 2011, 16:29

felicitari...
pozele interesante
cum ai facut acoperisul?
pare policarbonat...interesant ...e cu sistem de ridicare pe mijloc?
te rog.... detalii..
astept cu nerabdare...si alte poze....asta daca mai ai...
mierea

Mesajde calin dragos » 14 Dec 2011, 08:11

acoperisul e mobil ,se ridica vreo 400 mm pe mijloc ,din tv rectangulara de 20 cu policarbonat.partile laterale sunt din placaj sau pfl(nu stiu exact denumirea)peste care e pusa spuma izolanta( de se pune sub parchet),peste care am aplicattabla zincata de 1mm
calin dragos

Mesajde mierea » 14 Dec 2011, 15:11

pune, te rog, cateva poze cu sistemul de ridicare....pare interesant.....
se ridica tot acoperisul sau numai dintr o parte, capat?
suruburi si piulite sau altceva ridica acoperisul?
mijlocul calca peste laterale...ai facut o buza sau ceva care sa impiedice prelingerea apei in interior?
sunt la capitolul acoperis.....o idee un sfat mi ar prinde bine...
mierea

Mesajde Avram Sorin » 14 Dec 2011, 15:51

Calin felicitari pentru pavilion. Arata superb si se vede ca e facut cu atentie la detalii. Cam asa vreau si eu sa imi fac unul intr-un an sau doi. Momentan studiez sa vad cum ies financiar si avantaje dezavantaje . Cat are remorca in lungime ? Si ce marca de remorca sau platforma ai folosit ?
Telefon : 0732.406.209
www.dapis.ro Stupina Avram
Avram Sorin

Mesajde Ioan Guist » 14 Dec 2011, 16:51

Ionita are dreptate.
teoretic ajungi la 4500
Am un coleg ce a rupt de doua ori axele cu 3500 kg trase de Patrol.La acest pavilion trebuie motor de peste 3500 cm cubi.
As fi mersa pe un nr de 15 colonii p eo parte.Atentie, un stup ajunge usor in 5 zile la peste 70 kg.Chiar daca scoti mierea, tot cu tine e.Si mai sunt si cuiburile blocate.

In rest...bibilit si aranjat.Bravo.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde mierea » 14 Dec 2011, 18:12

mierea scrie:pune, te rog, cateva poze cu sistemul de ridicare....pare interesant.....
mijlocul calca peste laterale...ai facut o buza sau ceva care sa impiedice prelingerea apei in interior?
mierea

Mesajde calin dragos » 15 Dec 2011, 08:32

mierea scrie:pune, te rog, cateva poze cu sistemul de ridicare....pare interesant.....

o sa pun cateva foto dar pe seara ,le fac si le pun.acoperisul se ridica tot sau numai pe capete ,cum vreau ;)
sistemul de ridicat e pe surub cu piulita ,in carcasa de rulment de presiune
mijlocul calca peste laterale ,155mm pt a evita scurgerea apei in interior
calin dragos

Mesajde calin dragos » 15 Dec 2011, 09:26

Avram Sorin scrie:Calin felicitari pentru pavilion. Arata superb si se vede ca e facut cu atentie la detalii. Cam asa vreau si eu sa imi fac unul intr-un an sau doi. Momentan studiez sa vad cum ies financiar si avantaje dezavantaje . Cat are remorca in lungime ? Si ce marca de remorca sau platforma ai folosit ?

lungimea totala a remorcii este de 6300mm,nu am folosit remorca ,ci ca sa pot sa o inscriu in circulatie am urmat conditiile :
-axe noi(factura cu certificat conformitate),KNOTT
-sistem inertial de franare nou(factura cu certificat conformitate ),KNOTT
cat ce tine de latura financiara costul intr-o varianta ff fericita a fost de 12500,all inclusive,
ca avantaje,cel mai important dintre ele,este ca nu mai incarci si descarci asa de des si ai o oarecare mobilitate crescuta..dezavantaje sunt pret,uzura mai mare la masina tractoare,(as vrea sa ramana doar astea)
sa auzim de bine ;)
calin dragos

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PLANURI....PLANURI....PLANURI.....