Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA PLANURI....PLANURI....PLANURI.....

In aceasta sectiune se pot introduce planuri de constructie a echipamentelor si utilajelor folosite in apicultura.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stupi polistiren extrudat

Mesajde amadeusmbi » 29 Noi 2014, 21:43

Nu gaseam link-ul. Nu e XPS dar cred ca asa sunt facuti si stupii din filmele de la IWF.

http://youtu.be/25_6vpLi9Rs
1< MEA stationar < 1Bals
amadeusmbi

Mesajde vlad » 29 Noi 2014, 23:17

[quote="Radoi Razvan . Fiecare face cum considera de cuviinta.iar legat de pret dintrun bax 17 corpuri cu o cutie de holzuruburi de 7 plus cv stinghii si plasa ajung undeva la 3 milioane. Faceti calculul singuri... numai bune![/quote]

3 milioane = 17 corpuri ! . am citit de cateva ori si tot nu-mi vine-a crede . vorbesti serios !?
vlad

Mesajde Radoi Razvan » 30 Noi 2014, 00:41

Da se poate. Calculeaza tot si o sa iti dea cat am zis eu.... am scris detaliat dar am dato in bara cu netul si nu sa mai salvat. Dar pe bon aveam 317 lei . Nu ami scriu tot detaliat dar atat am dat pe toate. ;)
Munceste ca si cum nu ai muri niciodata , dar ingrijestere de suflet ca si cum ai muri maine.
Radoi Razvan

Mesajde vlad » 30 Noi 2014, 08:42

mi se pare cea mai proasta afacere . cu 300 de lei se pot face 20 si ceva de cutii de cuib pentru rama normala . costuri suplimentare ar fi trasul la grosime si niste cuie , dar ia in calcul durata de exploatare la stupii tai din polistiren comparativ cu stupii clasici din scandura . suntem prea saraci ca sa reinnoim stupina la 2-3 ani ( nu cred ca tine mai mult un astfel de stup )
vlad

Mesajde paul » 30 Noi 2014, 09:47

andrei_calinescu scrie:"la incarcat este mai greu deoarece nu le poti atasa manere;"
La Lyson merge, pereti de 3,5 cm, polisterina de duritatea betonului.

Salut Andrei !
Ti-ai luat cutii de la Lyson ??? Daca da, banuiesc ca esti multumit de ele !
Daca te rog eu frumos, nu-mi dai pe MP o adresa de unde ti-ai cumparat Lyson din Romania, eventual sa-mi spui si ce model sau modele ti-ai luat si bineinteles ... pretul ??? Daca ai facut pastoral cu ei si modul cum se comporta (incarcat-descarcat, rigidizat la transport)... ti-as fi recunoscator ! :P Daca ai idee, cu ce sunt superiori sau inferiori stupilor din poliuretan (avantaje-dezavantaje)? :P
Multumesc frumos !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Radoi Razvan » 30 Noi 2014, 13:32

Fiecare cum considera de cuviinat nu oblig sau zic ca sunt buni ce de polistiren. Dar gandestere la mancarea din primavara ( daca ai 100 de stupi si doar 2 kg de miere sa iti consume in minus fata de cei de lenm p iarna si se adune ceva cantitate) , dezvoltarea in primavara si daca le fac cadru de metal detasabil de remorca nu mai omor atata masinacu greutatea ( piese , benzina etc) daca un stup are 16 kg de lemn asta are undeva la 5,5. Dar fiecare face cum crede el.. o zi faina!!
Munceste ca si cum nu ai muri niciodata , dar ingrijestere de suflet ca si cum ai muri maine.
Radoi Razvan

Mesajde vlad » 30 Noi 2014, 18:53

si tu sa ai o zi faina ! nu vreau sa combat stupul din polistiren , o avea avantajele lui insa consider ca nu e de perspectiva cu atat mai putin de pastoral . cand iti faci stupi te gandesti sa-i ai pentru mai multi ani si sa-i exploatezi la maxim si in orice conditii ',ori eu nu vad polistirenul incarcat -descarcat de cateva ori intr-o vara fara sa nu risti sa-ti plesneasca , sau e ceva ce-mi scapa . si apoi cand trebuie sa salti catul ( sa pui altul , sa umbli in cuib etc ) si e plin cum faci ? , cum il apuci ca sa nu se dezmembreze ?
razvane , iti dau un sfat . nu esti obligat sa-l urmezi , dar cu timpul , cand vei avea 100 de stupi si vei face pastoral imi vei da dreptate . fa-ti stupi pe care sa te bazezi , care sa reziste la socuri ! ( imagineaza-ti unul cu cat si incins cu chinga care sa se rostogoleasca din remorca si sa-l iei intreg de jos) . cand vei avea 100 de stupi si vei face pastoral n-ai sa mai umbli cu ei ca cu oua ( chiar si cu cadru metalic , chiar si pe remorca , incarcare cu paletul, cu macaraua , tot apar socuri , lovituri si cate si mai cate . gandeste-te ca in pastoral umbli cu ei numai noaptea si , de cele mai multe ori , pe drumuri de camp cu gropi si hartoape . dar cum ziceai .... fiecare face cum crede el .
vlad

Mesajde peterneamt » 30 Noi 2014, 20:14

;)
peterneamt

Mesajde Radoi Razvan » 30 Noi 2014, 21:43

Va inteleg perfect dar la lemn imi trebuie mult mai multe scule decat la polistiren. Circular freza ...etc . Asa la polistiren cu un cater ai rezolvat problema . Eu am facut inclusiv falturile cu el. Eu sunt perfect convins dar incerc sa vad. Stiti bancul cu Bula cand pescuia de pe balcon in strada , il vede un vecin se mira de el dar la care Bula "ce nu am voie sa incerc?" :)) asa ii si la mn . Oricum fundurile si sitele de deasupra fiind de lemn oricand pot sa fac corpurile de lemn. Incerc .... vad cum se comporta fam in ele daca nu merge bine ma opresc , nu sunt chiar asa de absurd dar" omul incearca" ;)
Radoi Razvan

Mesajde andrei_calinescu » 01 Dec 2014, 14:39

paul scrie:
andrei_calinescu scrie:"la incarcat este mai greu deoarece nu le poti atasa manere;"
La Lyson merge, pereti de 3,5 cm, polisterina de duritatea betonului.

Salut Andrei !
Ti-ai luat cutii de la Lyson ??? Daca da, banuiesc ca esti multumit de ele !
Daca te rog eu frumos, nu-mi dai pe MP o adresa de unde ti-ai cumparat Lyson din Romania, eventual sa-mi spui si ce model sau modele ti-ai luat si bineinteles ... pretul ??? Daca ai facut pastoral cu ei si modul cum se comporta (incarcat-descarcat, rigidizat la transport)... ti-as fi recunoscator ! :P Daca ai idee, cu ce sunt superiori sau inferiori stupilor din poliuretan (avantaje-dezavantaje)? :P
Multumesc frumos !

Da, sunt f multumit de Lyson.
I-am luat de la unicul distribuitor din Ro - Apis Blaj.
Preturile sunt disponibile online pe site-ul lor.
Despre comportamentul in pastoral, e ireprosabil.
Sub fundul stupului, cei de la Lyson au instalat 4 talpici de plastic durizat, care permit astfel evitarea frecarii/distrugerii podelei stupilor.
Astfel stupii aluneca usor pe supr de incarcare si pot fi stivuitzi fara probleme unul peste altul.
Acesti talpici au o importanta capitala. Ptr cei care isi fac stupi din extrudat "home-made", daca nu prevad astfel de protectii, e nasol.
Cel mai bine este insa o solutie pavilionara , care evita manipulari descarcare-incarcare repetate(e valabil si ptr lemn).
La o astfel de sol containerizata am optat si eu, de la anul va fi utilizabila.
Despre poliuretan nu cunosc, insa cred ca e la fel de bun ca si polisterina.
andrei_calinescu

Mesajde cobi » 01 Dec 2014, 19:09

andrei_calinescu scrie:Da, sunt f multumit de Lyson.

Ai trecut o iarna cu ei? Ai avut probleme cu pitigoii? Am vazut niste imagini din Franta, cu acelasi tip (6 rame) afectati grav de pasari iarna.
cobi

Mesajde andrei_calinescu » 01 Dec 2014, 19:18

cobi scrie:
andrei_calinescu scrie:Da, sunt f multumit de Lyson.

Ai trecut o iarna cu ei? Ai avut probleme cu pitigoii? Am vazut niste imagini din Franta, cu acelasi tip (6 rame) afectati grav de pasari iarna.

Trebuie sa te dezamagesc, desi nu im place sa ma repet, sunt f multumit de Lyson.
Am folosit si in Franta si nu le placea la pitigoi.
andrei_calinescu

Mesajde Trantorul@ » 01 Dec 2014, 19:34

vlad scrie:mi se pare cea mai proasta afacere . cu 300 de lei se pot face 20 si ceva de cutii de cuib pentru rama normala . costuri suplimentare ar fi trasul la grosime si niste cuie , dar ia in calcul durata de exploatare la stupii tai din polistiren comparativ cu stupii clasici din scandura . suntem prea saraci ca sa reinnoim stupina la 2-3 ani ( nu cred ca tine mai mult un astfel de stup )

As vrea si io niste scandura la pretul asta , vreo cativa metri cubi .... ( cautam ceva cherestea de 12 cm latime , am gasit la cineva cu 800 RON/mcub , da nu avea decat trasa la 2 cm si cerea 1200 RON/mcub asta asa ca sa ai habar cat costa trasul scandurii, posibil sa gasesti si ceva mai ieftin da nu mult) si eu ultima cherestea uscata pe care am luat-o de prin zona a fost 950 RON/mcub calitate c,d,e .... o sa fie mai ieftini stupii de poliuretan in cativa ani decat lemnul ...

Si daca tot is pe aici as vrea sa stiu de la un detinator de poliuretan de minim 10 ani (in cazul in care sunt) daca se coc (sfarama /depreciaza... imi scapa alt termen acum ) daca sunt tinuti in soare.
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde cobi » 01 Dec 2014, 19:35

In poza se vede cum atacul pitigoilor a afectat destul de grav polistirenul. Imaginea este de undeva din Franta. Nu cunosc insa detalii legate de tipul de polistiren folosit si nici firma care a facut asa ceva. Ca si solutie s-a folosit o plasa din material sintetic (se vede in dreapta), tocmai pentru a oprii atacul .

andrei_calinescu scrie:Trebuie sa te dezamagesc......

N-am inteles remarca. O iarna uscata!
Fişiere ataşate
stup.jpg
cobi

Mesajde Trantorul@ » 01 Dec 2014, 19:48

cobi scrie:

Erau prea zgarca francezii aia sa le dea si la pasarele ceva de haleala ... :lol: :lol: :lol:

La noi pe la sate mai gasesc un grau , porumb , orz , secara , seminte pe la gaini , rate , gaste .... mai nasol de cei de pe campuri probabil si cu toate astea tot risti sa-i gaureasca , pentru ca nu tre sa le placa stupii stiu ele la ce vreau sa ajunga ....

P.S. Nu doar pitigoi ciocanesc si distrug stupii , daca se apuca ciocanitorile din cauza iernilor grele cu zapezi mari si ger si hrana spre inexistenta risti sa-ti faca varza si stupii de lemn , la mine se apucasera si de niste magazii tinute afara acu vreo 2 ani pe langa vreo 6-7 stupi in care erau albine, e drept ca nu io gaurit de tot cel mai mult o gaurit 1 cm ....
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde andrei_calinescu » 01 Dec 2014, 20:59

cobi scrie:In poza se vede cum atacul pitigoilor a afectat destul de grav polistirenul. Imaginea este de undeva din Franta. Nu cunosc insa detalii legate de tipul de polistiren folosit si nici firma care a facut asa ceva. Ca si solutie s-a folosit o plasa din material sintetic (se vede in dreapta), tocmai pentru a oprii atacul .

Da, cel din poza e cee ce se cheama in Franta : roinita de transport.
In zonele de nord nu iernam in asa ceva, la Mediterana , da.
Polisterina e subtire, si de o densitate mult mai mica decat cele de la Lyson, implicit duritatea este alta, grosimea la fel.
sunt similari cu cei facuti de italienii de la Lega.
Acolo cred ca a fost un accident, am folosit ani de zile astfel de cutii,pentru roi, n-am avut incidente.
Deci iar discutabil.
andrei_calinescu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PLANURI....PLANURI....PLANURI.....