cristi_vidican scrie:IGI,
Iti recomand insarmarea verticala cu 6 sarme plus una orizontala, cam la 5-7 cm de speteaza superioara. Fagurii in ramele insarmate vertical au o rezistenta net superioara celor cu sarmele orizontale. La extras vezi cel mai bine, mai ales la fagurii mai noi.
Cei care fac pastoral si a trebuit sa mute stupii plini cu miere stiu ce inseamana sa se rupa cate o sarma ... si nu vreau sa vezi ce e in stup dupa aceea.
Dar, pt insarmarea verticala trebuie speteaza de jos mai lata, ca sa reziste. Ramele din tei sunt mai tari.
Te salut!
Cristi Vidican
ves.lucian.zabrani scrie:frumoase poze . IGI te rog sa-mi spui - scula ta de marcat matcile mi-a placut tare mult .
daca am vazut bine imobilizezi matca cu o sarma dezizolata de cupru . bine am vazut ???
ma gandeam ca in locul sarmei ar putea fi o gumita fixata de capetele sculei si nu prea intinsa !!!
ce zici ??? ce parere ai ???
si eu sunt de parere ca o scula daca merge bine nu o mai modific , dar daca as putea sa o imbunatatesc , de ce nu ???
SANATATE MAXIMA TIE SI FAMILIEI TALE !!!!
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori