Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA POZE

Sectiune pentru poze , unde poti incarca diferite poze care au ca subiect apicultura.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: poze de ping pong 2

Mesajde CORNEL V. » 06 Noi 2016, 22:48

janese scrie:ne tinem de lavanda

pusa in noiembrie 2015

Nea Jane,la prima vedere am vrut sa carcotesc...dar nu am ce :lol:
Sa traiesti si mult si bine :D
CORNEL V.

Mesajde janese » 28 Dec 2016, 10:36

prin aprilie ,mai anul acesta, mi-a trimis mp un typ...ca vrea sa creasca matci asa pentru el nu sa vandasi vrea si niste matci de la mine ...daca pot sa-l ajut.
ca sa scap de el,i-am raspuns sa ma mai sune . peste o luna m-a sunat...i-am zis ca sunt plecat in pastoral..sa ma mai sune ......m-a sunat prin iulie...l-am amanat...m-a sunat prin august...am amanat ca nu aveam timp de el...m-a sunat la inceputul lui septembrie...ce era sa mai zic? nu puteam sa-l mai aman ca zicea ca il duc cu presu: si i-am zis fa-ti timp trei zile in care sa stai dupa mine sa vezi pas cu pas ce fac ...sa nu zici ca sunt lucruri care nu ti le spun...si scrii pe un caiet tot ce fac eu si tu,toate etapele.....el zice : si unde dorm noaptea????...cum unde?...in stupina in masina..iti arat unde e market sa-ti iei de mancare....balariile unde te duci la toaleta...fantana de unde iei apa.....ca ma ia nevasta la draci ca la mine nu e hotel!...nu era primul cu care am procedat asa!!!......ma gandeam...daca-i sunt dragi albinele..doarme in masina..ca si eu am dormit destul in masina la viata mea...hai sa-l vad ce face!
vine data stabilita...vinerea dupa masa ma suna...sunt la targoviste...vin la mata!...pai nu puteai ma sa ma suni de la pitesti...sa ma pregatesc si eu? hai vino! si i-am dat adresa de acasa... typul...modern.....navigheaza oe GPS...nu stiam cati ani are..etc...doar ca e din slatina....si-mi zice ca si-a luat camera la hotel in targoviste...zic: m-am drat dracu! puturosu si comodu asta nu poate sa doarma in masina ...si pe deasupra inseamna ca e in bani!...apare omu la mine la poarta...coboara din masina un baietel cam la 27 ani.....subtirel...inalt cu barba..habar nu aveam ca e tanar sau batran..nici nu-l intrebasem!....dau noroc cu el...el da sa se aseza pe canapea in curte...eu..ce faci ma..vrei sa stai jos????hai la stupi...si plec cu el in crescatorie..... simpatic baiatul..ciprian parca il cheama...incepem..stam de vorba ..eu ca sa am timp de fumat... pregatirea crescatorului....pregatim transvazarea...apoi am transvazat un lat de 12 potire si el doua latzuri...apoi a urmarit luarea in crestere,calitatea si cantitatea de laptisor depus in celulele lui,in ale mele..etc.am comentat.. tot in trei zile!!!.asta pe la 5-10 septembrie.......
timpu a trecut.....uitasem de el....ieri m-a sunat sa-mi zica la multi ani.....si i-am zis......ma...pune-te si critica-ma pe ping-pong2...tot ce ai vazut si ti-a placut sau nu ti-a placut la ce ai vazut la mine in stupina(l-am dus si in stupina de productie)...fara sa ma lauzi...fara sa ma supar ca ma critici...si a fost de acord!..acu il astept sa posteze aici..
IMPLICA-TE NEPOATE!!!! ZI CE VREI .......DAR VEZI CE ZICI!!!! :lol: :lol: ..povesteste aventura de trei zile!!!
janese

Mesajde lic3 » 28 Dec 2016, 13:08

Bine te-am regasit Nea Janese,

Impresii dupa participare la cursul intensiv de 3 zile "Cresterea matcilor in Razvad, Dambovita", lector Nea Janese.

Acum spui ca m-ai dus cu presul. :-) Am simtit eu ceva...Sincer in septembrie cand te-am sunat ma gandeam ca si de data aceasta nu o sa ai timp...dar nu a fost asa.
A fost cel mai frumos curs de 3 zile la care am participat! Cele 3 zile le-am traiat la intensitate maxima. Am avut parte de informatie adunat cat in 30 de ani...
Nea Janase, in cele 3 zile mi-ai schimbat starea de spirit si m-ai facut sa cred ca pot sa fac orice in apicultura!!!
Pana sa ne cunoastem, am crezut ca crestearea matcilor nu este pentru oricine!!!
In ce le 3 zile de curs:
- mi-ai insuflat increderea de-a creste proprile matci;
- mi-ai deschis ochii sa vad lucrurile pe care nu le vedeam inainte, desi erau langa mine la vedere;
- m-ai facut sa inteleg informatiile pe care ni le transmit albinele de fiecare data cand venim in contact cu ele si treceau pe langa mine;
- mi-ai prezentat clar si concis cum arata un starter-finisor;
- mi-ai aratat nucleu de imperechere cu care lucrezi si modul de lucru cu el;
- mi-ai arata pas cu pas etapele de creste (pregatirea crescatorului-finisor, transvazarea, am urmarit luarea in crestere,calitatea si cantitatea de laptisor depus in celule);
- m-ai lasat sa ma uit in orice stup din cele doua stupine(de reproductie si productie);
- mi-ai prezentat atelierul de acasa si inventiile pe care le-ai facut de-a lungul anilor;
- m-ai luat peste tot unde ai fost plecat in cele 3 zile;
- mi-ai schimbat parerea pe care o aveam fata de stuparii din Romania si anume: secretomania, incapacitatea de-a lucra in echipa si frica ca celalat poate face mai multi bani decat el;
- mi-ai prezentat-o pe mama soacra, o femeie pe cinste(apropo, sa-i transmiti salutari din partea me si un sincer "La multi ani si multa santate!") care mi-a schimbat perceptia in legatura cu ce poate sa fata un singur om daca isi doreste acel lucru;
- am mers la targul apicol din Bucuresti.

Oppsss...cate am facut in 3 zile, asta imi spune ca daca vrei sa faci ceva...poti sa faci.
Nea Janese, multumesc pentru cele 3 zile!!

In stupina de Reproductie mi-a placut:
- pozitionarea si accesul usor;
- modelul de nuclee de imperechere si modul de lucru cu ele.(la finalul anulul ramaneai cu cea mai eficienta matca)
- cei 3 crescatori(modul de constructie, modul in care se facea alimentarea cu );
- metoda de creste a matcilor;
- un model de cutie introducere/acceptare matca.

In stupina de Reproducere ce nu mi-a placut:
- lipsa copacilor;
- indolenta si nesimtirea vecinilor.

In stupina de Productie mi-a placut:
- pozitionarea si accesul usor;
- si cel mai importat ce am vazut in cutii la data respectiva.

In stupina de Productie nu mi-a placut:
- din punctul meu de vedere, nu am vazut nimic rau sa-mi sara in ochi. :-))

Cu stima,
Ciprian
28.12.2016
lic3

Mesajde janese » 28 Dec 2016, 13:18

ma ,,povestitorule"...se vede ca ai inclinatie spre stiintele exacte...IT de exemplu! :lol: ..comenteaza cum erau potirasele transvazate de tine,,,cate erau luate in crestere la tine si la mine pe aceeasi rama portbotci!!!...cum erau hranite?...calitatea hranei in ale tale si ale mele !?...de cate ori te-am dat dracu in trei zile??? poze???
ce concluzii am tras referitor la diferentele de cantitate si calitate hrana in latzurile tale si in latzul meu???poze? :lol: puturosule!!!!
lipsa copacilor...pai nu ai vazut ca i-am taiat pe toti si am lasat decat tulpinile inalte de doi metri ca in padurea spanzuratilor?? :P ...umbra te-a interesat pentru tine sa nu stai in soare!..nu pentru albine!!! :lol:
janese

Mesajde lic3 » 28 Dec 2016, 14:24

Bine Nea Janese,

Eu am transvazat 24 de potirerase, tu 12 potirase.
Mi-a mi-au luat in crestere peste 15 parca iar tie 12, corecteaza-ma daca gresesc!
La mine majoritatea nu aveau asa de multa laptisor in comparatie cu ale tale care "balteau in laptisor. :-)
Concluzia: mi-a spus ca am tranzvazat larvea mai batrane de > 24 de ore si posibil ca le-am ranit cand le-am transvazat. Corecteaza-ma daca gresesc!

Mi-ai arat si un potiras in care s-a dezvoltat o matcuta care a primit mancare din belsug si am constatat ca pe fundul potirasului era un un fel de jel, si anume laptisor ramas si inchegat.
Ce concluziam am tras? avem un prim criteriu de evaluare a viitoarei matci. corect Nea Janese?

Prin urmare ce concluzii am tras eu, tu ma corectezi
- larve pana in > 24 ore;
- sa nu le ranim cand le transzvazam;
- sa nu tinem prea multa afara din stup rama de un facem transzvazarea;

Nea Janese, chestia cu "de cate ori m-ai dat dracu in 3 zile" nu se mai pune, am luat-o ca un indemn! In prima faza mi s-a parut putin ciudat, dar dupa ce te-am cunoscut mai bine, mi-am dat seama ca face parte din felul tau de-a fi!

Am cam fost batut soare, sincer...dar nu putea sa ridic pretentii, cred ca data viitoare cand ajung la tine, copacii o sa aiba mai multa frunza.:-)

O sa revin si cu pozele facute in acea perioada si cu alte completari!

Numai bine,
Ciprian
lic3

Mesajde janese » 28 Dec 2016, 16:08

lic3 scrie:Bine Nea Janese,

1. La mine majoritatea nu aveau asa de multa laptisor in comparatie cu ale tale care "balteau in laptisor. :-)
Concluzia: mi-a spus ca am tranzvazat larvea mai batrane de > 24 de ore si posibil ca le-am ranit cand le-am transvazat. Corecteaza-ma daca gresesc!

Prin urmare ce concluzii am tras eu, tu ma corectezi
- larve pana in > 24 ore;
2. - sa nu le ranim cand le transzvazam;
- sa nu tinem prea multa afara din stup rama de un facem transzvazarea;

4 Am cam fost batut soare, sincer...dar nu putea sa ridic pretentii, cred ca data viitoare cand ajung la tine, copacii o sa aiba mai multa frunza.:-)

Numai bine,
Ciprian

1.eu tot te bat :lol: larva ranita e larva moarta sigur!!!toate potirasele goale dupa 24 ore , au avut larva ranita.
larvele mele erau mai tinere si laptisorul era mai mult, alb spre tulbure; de aici rezulta ca la larve tinere cantitatea de laptisor e mult mai mare la inceputul luarii in crestere(asta am vazut eu). . larvele tale fiind mai batrane,laptisorul era alb,alb si in cantitate mai mica; eu zic ca albina doica depune laptisor invers proportional cu varsta larvei! referitor la faptul ca tu ai luat larve mai batrane este de inteles pentru unu care acum a transvazat...dar chiar fiind la inceput ai grija ca nici larva sa nu fie cat pisica!!!
2. ranita =moarte sigura
3. e mai simplu sa-ti iei o palarie si sa vii in chiloti data viitoare decat sa pun eu pomi pentru umbra!!!implica-te!!!tu mai lipseai sa-mi dai sarcini!!!
janese

Mesajde arnautu valentin » 28 Dec 2016, 16:45

creeaza bre conditi corespunzatoare!investeste si mata intr un umbrar ceva...haer conditionat! nu mai fi calic asa....si daca era ranita larva ce bre?poate iesea asa fara o haripa... fara c*r da tot se nastea (zic si io...)
adi1574
arnautu valentin

Mesajde janese » 28 Dec 2016, 16:51

tu ce vrei ma????
acu ma pregatesc sa ma duc cu,, bicili"" sa mai strang si eu un ban!!!deh...pentru copilasii mei!!!!! :P dar intai o bombonica!!!
janese

Mesajde lic3 » 28 Dec 2016, 18:47

Am revenit si cu pozele promise!
Fişiere ataşate
poza2.jpg
Curs intensiv de crestere matci!
poza1.jpg
lic3

Mesajde lic3 » 28 Dec 2016, 18:48

Inca o serie...
Fişiere ataşate
poza4.jpg
poza3.jpg
lic3

Mesajde balu » 28 Dec 2016, 21:12

Sa traiesti Domnu Janese. Il avusasi ucenic pe Maxxxximus, si acum spui :lol: . Multumim ca mai trecusi pe aici, hai cu o banita de bomboane, lasa biciu , ca trecu Craciunu!
Sanatate maxima si la multi ani!
balu

Mesajde mellis » 29 Dec 2016, 01:19

Stima Nea Janese,
Frumoase daruri a adus Crăciunul, iepurașul o să aducă o coadă lungă la mata la poarta;)
Mulțumim.
Sanatace..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde CORNEL V. » 30 Dec 2016, 21:54

Nea Jane...dar telefon mai ai? :roll: Sarbatori fericite si un nou an mai bun decat asta.
CORNEL V.

Mesajde nicu » 31 Dec 2016, 16:40

respect pentru nea janese, sa vedem in 2017 cine se ofera sa mai ia un ucenic pe langa el ? :) la multi ani .
vremea vine...vremea trece...sa nu uitam ca suntem muritori.
cumpar intelepciune...
nicu

Mesajde balasbebe » 31 Dec 2016, 18:53

Cam 10 luni am fost ucenicul lui Janese. Am invatat multe de la el, a mai invatat si el de pe la salajeni, numai ca nu vrea sa recunoasca.

Te pup cu drag Eugene!
balasbebe

Mesajde romikele » 31 Dec 2016, 19:41

janese scrie:...de cate ori te-am dat dracu in trei zile??? ...

Cumnate, sper ca i-ai dat si baiatului sa se scobeasca intre dinti cu matura... :lol:
romikele

AnteriorUrmătorul

Înapoi la POZE