Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA VIDEOCLIPUL SAPTAMANII

Pune aici un videoclip apicol interesant , gasit pe net sau facut de tine.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tot din apicultura canadiana...

Mesajde asd2 » 22 Iun 2016, 08:12

Daca tot nu trece pe Carpatine ma lasa rece. :lol:
asd2

Mesajde jonny_it » 22 Iun 2016, 09:49

lucky5strike scrie:Jonny "Primaru"... las' frate... pe tine te trece direct la etaj, la provizii... nu ca pe noi, la munca de jos... :lol:

Sa ma treaca pe un stup, glumeam :lol:

Nu candidez si nu am candidat la nici o functie, dar sunt in zona ca membru al unui ONG. :)
jonny_it

Mesajde lucky5strike » 22 Iun 2016, 14:59

Loc e destul, mai ales cand vine suplimentul de caturi... a trecut si el pe cine a stiut din noi... Na, ca sunt si eu pe la min 4,5... :shock:

:lol: :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 22 Iun 2016, 15:01

Nelu, da stiu ca ai muncit ceva sa ne imortalizezi pe acolo... ;)
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Angellily » 22 Iun 2016, 15:23

asd2 scrie:Daca tot nu trece pe Carpatine ma lasa rece. :lol:

Fa un gest patriotic si trimite-mi cateva carpatine.
Angellily

Mesajde asd2 » 22 Iun 2016, 15:43

Ma io ti-as trimite dar nu garantez ca au sange albastru suta la suta. Vorbeste cu Nea Giovanni ca el are d-astea. :)
asd2

Mesajde Shrek » 22 Iun 2016, 21:08

Respect!
Totusi, nu sunt de acord cu stema pe drapel. Fiecare regim si-a pus stema care ii convenea iar unii au murit pentru a lăsa drapelul curat. Doar culorile au rămas aceleasi.
Iti cam place sa tragi cu ochiu'..... Nu te-ai putut abtine sa nu te uiți pe furis in....... stupul lu' tanti Laura!
Shrek

Mesajde Angellily » 23 Iun 2016, 01:09

Shrek scrie:Respect!
Totusi, nu sunt de acord cu stema pe drapel. Fiecare regim si-a pus stema care ii convenea iar unii au murit pentru a lăsa drapelul curat. Doar culorile au rămas aceleasi.
Iti cam place sa tragi cu ochiu'..... Nu te-ai putut abtine sa nu te uiți pe furis in....... stupul lu' tanti Laura!

Ssssst, paraciosule, m-ai vazut repede, ramane intre noi.
Angellily

Mesajde lucky5strike » 23 Iun 2016, 15:28

Eu spate-spate cu Florin, nici nu se putea altfel, (ce zici Dobrescule?)
Ps: 'nenteles ca si mausica tre invatat la rele... :twisted:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde irina » 23 Iun 2016, 15:58

Impresionant filmuletul.Spune multe despre OMUL din spatele lui.Felicitari!
irina

Mesajde lucky5strike » 23 Iun 2016, 18:03

Acel moment... cand cititorul/cititoarea chiar "citeste" bine !!! M63 isi mangaie barba, iar Paulica ar cadea pe spate... :D :D
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Angellily » 29 Iun 2016, 04:49

Angellily

Mesajde peterneamt » 29 Iun 2016, 06:40

:lol: Am râs cu poftă de la prima oră ! Mulțumesc frumos ! Nu pot să nu apreciez efortul depus cu.....și cu ............. din România care se pare că sunt cam puturoși...,felicitări și Domnul să-ți ajute ! ;)
:D
peterneamt

Mesajde Neafiliatul » 29 Iun 2016, 06:53

Dorian,
Urmărim cu atenţie postările tale , chiar dacă uneori eşti nevoit să le tai elanul unor filozofi din ţară. De teorie , de multe ori greşită , suntem sătui , vrem acest curs practic . În această primăvară , un prieten pe ME şi eu pe DB , am
verificat teoria inversării corpurilor . Îţi dăm dreptate , teoria din cărţi nu se confirmă . Păcat că am lucrat greşit atâţia ani .
Există în postările tale o sincopă în evoluţia familiilor tale de albine , chiar dacă , între timp , ne-ai fâcut o surpriză plăcută cu locaţia România.
1. În ultimele filme stupii erau pe două corpuri , aşa cum au ieşit din iarnă . Când s-a adăugat al treilea corp , înaintea , în timpul , sau după stimulări ?
2. Stupii arată acum aşa din stimulări sau de la lucernă , ori din ambele ? De acum arată-ne , te rugăm , fiecare adăugare de corpuri ( momentul şi puterea familiei ) .
3. Cu roiurile ne-ai lăsat cu ochii în soare , la fel şi cu obţinerea mătcilor .
4 . Am întrebat cândva cum obţii o ceară aşa curată , dar , şi atunci s-au găsit unii care să devieze discuţiie . Poate vei avea în vedere filme cu procesul tehnologic ( al tău , aşa cum o obţii ) .
5 . În ultimul film , pe stupi sunt două feluri de podişoare : unul , cel arătat şi anul trecut , drept , şi altul cu o ramă în partea superioară , a cărui utilitate o pot înţelege , dar în alt context . Nu se strânge apa acolo ?
Scuze pentru insistenţă . Mulţumesc anticipat .
Neafiliatul

Mesajde apivasmob » 29 Iun 2016, 06:54

Felicitari! :D mi-ai luminat ziua.
Nimeni nu este perfect
apivasmob

Mesajde Angellily » 29 Iun 2016, 08:07

Neafiliatul scrie:Dorian,
Urmărim cu atenţie postările tale , chiar dacă uneori eşti nevoit să le tai elanul unor filozofi din ţară. De teorie , de multe ori greşită , suntem sătui , vrem acest curs practic . În această primăvară , un prieten pe ME şi eu pe DB , am
verificat teoria inversării corpurilor . Îţi dăm dreptate , teoria din cărţi nu se confirmă . Păcat că am lucrat greşit atâţia ani .
Există în postările tale o sincopă în evoluţia familiilor tale de albine , chiar dacă , între timp , ne-ai fâcut o surpriză plăcută cu locaţia România.
1. În ultimele filme stupii erau pe două corpuri , aşa cum au ieşit din iarnă . Când s-a adăugat al treilea corp , înaintea , în timpul , sau după stimulări ?
2. Stupii arată acum aşa din stimulări sau de la lucernă , ori din ambele ? De acum arată-ne , te rugăm , fiecare adăugare de corpuri ( momentul şi puterea familiei ) .
3. Cu roiurile ne-ai lăsat cu ochii în soare , la fel şi cu obţinerea mătcilor .
4 . Am întrebat cândva cum obţii o ceară aşa curată , dar , şi atunci s-au găsit unii care să devieze discuţiie . Poate vei avea în vedere filme cu procesul tehnologic ( al tău , aşa cum o obţii ) .
5 . În ultimul film , pe stupi sunt două feluri de podişoare : unul , cel arătat şi anul trecut , drept , şi altul cu o ramă în partea superioară , a cărui utilitate o pot înţelege , dar în alt context . Nu se strânge apa acolo ?
Scuze pentru insistenţă . Mulţumesc anticipat .

Sa ne axam la yardul Romania, (lucrarile sunt asemanatoare si la ceilalti stupi) . Anul asta a fost un an special, pana acum am facut hraniri de 2 ori cu aproximativ 5litri sirop la fiecare hranire,. Deci 10 litri/ familie sau roi. La prima hranire toti stupii erau pe 2 corpuri, a urmat papadia si carigana care ne-a salvat de inca o hranire sau chiar doua. Dupa cele doua flori, avem o perioada moarta. Inca 5 litri sirop, pentru a tine matcile active. Chiar daca ati vazut galeti mari pe yardul Romania, sa ma credeti pe cuvant ca au fost umplute doar pe jumatate. (Nu am avut suficiente galeti mici)
Corpul 3 il pun in functie de cantitatea de albina din stupi. La yardul romania am facut o exceptie, nu meritau toti dar totusi le-am pus, pentru poza. Asta nu inseamna ca le-am afectat cu ceva. Da ultima hranire a fost facuta chiar daca familiile 1,2 sau chiar 3 caturi deasupra, la lipsa de cules si populatie crezi ca ar fi depozitat ceva in caturi? Saptamana trecuta am facut filmuletul cu romania si s-au vazut galetile, erau goale de mult timp. La atatia stupi nu avem timp sa le luam in momentul in care s-au golit. Anul asta, ca niciodata, am vazut mai multa lucerna , nu este la toti yarzii la fel, in vest, cu toate ca sunt pe 4-5 corpuri, inca nu baga nimic. De acum inainte, incepand culesul, va trebuii sa le punem pe fiecare saptamana cate un cat sau chiar 2. Mult puiet, eclozioneaza grupa mare, durata de viata a albinelor e mai mare,( asta si datorita fumidilului administrat in primavara) dar si a unui cules care nu uzeaza albina.
Multi oameni nu mi-au luat viza si nu am putut tine pasul cu filmarile. Maine o sa incerc sa va arat cum fac roii si cu matcile.... cred ca am aratat pregatirea... o sa va arat si rezultatele, chiar azi am scos 450 la 8 zile si cred ca mai am vreo 200 in incubator.
Oricum, multumesc pentru pentru ca mi-ai reamintit. Mai uit, ai mei neuroni sunt dezertori, o fi varsta?
La celelalte puncte iti raspund runda urmatoare, ca e 11 noaptea, e mart si nu e zi de post...... cred ca sti ce vreau sa spun. :D
Angellily

AnteriorUrmătorul

Înapoi la VIDEOCLIPUL SAPTAMANII