Cu ceva atractant pe rame, in 5-10 minute se urca albina suficienta de-un roisor... ai pus fundul si... e al tau.
E o treaba!
tuturicius scrie:Ceau!
Sa nu uiti sa postezi si a doua modalitate de extractie.
Angellily scrie:... daca intradevar vrei sa folosesti acest acid, am putea sa ne auzim la un chat pe fb. vreau doar sa ma asigur ca va fi folosit fara a afecta colonia....
Bambucha scrie:Ma uitam la hala de iernare si la numarul de roiuri bagati la iernat. Un prieten imi povestea ca acolo in centrul Canadei cand incepe vantul sa bata, crivatul nostru din baragan pare joaca de copii, prastie cu invizoaceNu stiu daca as putea suporta 7-8 luni de iarna!
Cam cate roiuri faceti la 100 de familii? Banuiesc ca folositi foita de plastic ca si DM.
Am vazut corpuri de 9 rame, lasati cuibul pe intreg sezonul 9+9?
Angellily scrie:Bambucha scrie:Ma uitam la hala de iernare si la numarul de roiuri bagati la iernat. Un prieten imi povestea ca acolo in centrul Canadei cand incepe vantul sa bata, crivatul nostru din baragan pare joaca de copii, prastie cu invizoaceNu stiu daca as putea suporta 7-8 luni de iarna!
Cam cate roiuri faceti la 100 de familii? Banuiesc ca folositi foita de plastic ca si DM.
Am vazut corpuri de 9 rame, lasati cuibul pe intreg sezonul 9+9?
ro_geo scrie:Buna ziua,
Am si eu mica nelamurire vizavi de timpi expusi de dumneavoastra si baza melifera.
Intrun post anterior spuneati ca :
"Da, prima intrebare necesita un raspuns destul de lung, o ma rezum la un, niste, raspunsuri scurte si la obiect. Deci: rapita incepe sa infloreasca in a 2-a jumatate a lunii iunie, perioada de inflorire as spune ca este de aprox. 2 saptamani, Tinand cont de faptul ca aici avem fermieri cu mii de hectare de pamant, trebuie sa avem in vedere ca nu pot insamanta totul intr-o zi; asa ca, insamantarea esalonata ne prelungeste si perioada de inflorire. Si perioada asta de inflorire depinde de mai multi factori, daca avem o vara uscata si floarea se trece mai repede. De exemplu, anul asta, am avut aprox. 3 saptamani de cules.
Temperatura si umiditatea variaza de la an la an, de obicei, pe timpul verii umiditatea este destul de ridicata iar temperaturile........ nu avem mai mult de 3-4 zile pe an cu temperaturi de peste 30 gr. "
Iar intrun post de pe fb spuneati ca puneti caturi si luati caturi de cel mult 3 ori pe an incepand din data de 10 iulie pana cel tarziu pe data de 10 septembrie.
Ceea ce am inteles eu din cele relatate de dumneavoastra si daca este o greseala va rog sa ma corectati sau sa ma faceti sa inteleg, ar fi cum ca nu rapita ar fi culesul principal la dumneavoastra. deoarece infloreste in a doua jumatate a luni iunie dureaza aproximativ 3 saptamani si dumneavostra incepeti sa puneti caturi in data de 10 iulie. Dupa cum gandesc eu in acea perioada deja sa terminat culesul de rapita.
Culesul de rapita este doar de intarire al familiilor si aveti alte culesuri principale in zona ?
Va multumesc
ro_geo scrie:Va multumesc pentru raspuns.
Alte culesuri inafara de rapita mai aveti ?
ro_geo scrie:Deci in principiu media de 100 kg pe stup dumneavoastra o scoateti doar din rapita care are media de inflorire de 3 saptamani ?
De ar fi asa si in romania sa scoatem macar pe jumate la un singur cules......
Angellily scrie: Daca ar fi fost posibila o audio-conferinta as fi putut sa ma exprim mult mai usor.
Înapoi la VIDEOCLIPUL SAPTAMANII
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori