Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA VIDEOCLIPUL SAPTAMANII

Pune aici un videoclip apicol interesant , gasit pe net sau facut de tine.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tot din apicultura canadiana...

Mesajde pustu » 18 Dec 2015, 19:17

Stiam eu ca am scapat cateva :lol: :lol:

Multumesc colegului Costik pentru link-uri

yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde Adi Hodis » 18 Dec 2015, 19:22

BUNKA scrie:Ohhhhooo...asta nu mai zic, dar macar le-am facut constient...practic am ajuns de la o stupina conventionala la una de experimentare :)
Cu costuri financiare binenteles...
Totusi cred ca delonii astia o sa faca ceva cash in perioada urmatoare...ramane de vazut, trecutul e trecut, prezentul e asa cum e..doar viitorul poate fi cumva schimbat...da' stii cum e..ce ti-e scris in frunte-i pus.
Una peste alta nu imi pare rau ca am parasit forever sistemul conventional.

Ca intotdeauna Aditza, eu iti urez succese si multa sanatate !. :)
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Angellily » 18 Dec 2015, 21:32

pustu scrie:Stiam eu ca am scapat cateva :lol: :lol:

Multumesc colegului Costik pentru link-uri

Pe astea de unde le-ai mai scos? Am si uitat de ele.
Angellily

Mesajde lucky5strike » 18 Dec 2015, 21:41

Te iertam... si poa' sa se mai intample! :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Adi Hodis » 19 Dec 2015, 00:20

Paul si PetruMD,
sa pastram topicul ... fara ironii !. :idea:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Angellily » 19 Dec 2015, 06:31

nae scrie:Ioane de Canada , nu-l cunosc pe Bunka dar pot sa garantez ca nu e mistocar,NU ESTE .
Ca e visator ,ca ... nu doarme noaptea sa-ti prinda informatia ...

Bunkane ,sunt sarac , sarac e si cel cu mil E ...; nu o lasi putin mai moale !?, sunt sarbatori , mai hranim si spiritul + lucrand 8 ore iesi la pensie -lucrand 15 si ''gandind'' 24 :( mai RARI .
Prea multa zbatere pt un loc pe podium ,pacat .

Mai nae, nici eu nu il cunosc pe bunka si la cat am vorbit cu el cred ca mi-am facut o impresie. Cam carcotas, numai ca nu m-a facut mincinos in fata, in loc sa discutam despre apicultura stam sa ne contrazicem pe temperaturile din Saskatchewan si montreal, oare stie cat de mare e canada fata de romania? Nu m-as fi contrazis cu el, ca nu sunt genul dar sunt multi pe acest forum care citesc si nu vreau sa fie dusi in eroare de presupunerile unui om care imi da impresia ca nici macar nu stie unde e canada.
Imi cer scuze pentru agresivitatea in exprimare, banuiesc , ca bunka e un om mai varstnic decat mine dar unde vad varsta as dorii sa vad si mai multa intelepciune.
Eu nu am impus nici o regula in momentul in care am fost invitat aici, am fost de acord sa raspund la intrebari si o fac cu placere atata timp cat exista respect reciproc.
Am ajuns sa fiu intrebat cum imi planific afacerile si veniturile, ce legatura are asta cu tehnologia de lucru intr-o stupina nu inteleg. Afacerile vi le faceti in functie de media pe familia de albine. Mai sus spunea cineva ca sunt apicultori in romania care produc 100kg pe familie, am inteles ca sunt prea ocupati cu munca, nu pot iesii in evidenta. Unde sunt? Ia cunoscut cineva personal? Daca da, vreau sa ii cunosc si eu,
Eu personal chiar cred ca sunt, cunosc apicultori care au scos cate 60kg numai la floarea soarelui, adaugi rapita , salcam, tei si aia e suta. Pe ei ar trebuii sa ii intrebati cum se poate face o afacere in romania. Pe mine ma puteti intreba de preturile de aici ca sa puteti face o paralela nu de cat castig si de felul in care administrez veniturile. Sincer? Nici eu nu stiu; contabilul imi spune asta in ianuarie, .... ioane, ai depasit bugetul, esti la limita bugetului stabilit sau... ioane, te-ai ars, nu ai reusit sa cheltui bugetul si o sa fi ars la taxe, ceia ce e foarte grav.
Deci, daca vreti sa discutam, hai sa discutam despre apicultura. Daca o sa va pot ajuta cu ceva o fac cu drag.
Nu va cunosc, nu ma cunoasteti, suntem doar prieteni virtuali, nu va mint, pentru ca nu imi sta in caracter iar la cat de bisericoasa imi e nevasta cred ca as lua si vreo doua pe carca, ( de asta sunt si un pic mai irascibil acum, nevasta tine post de ceva vreme si mai e pan' la craciun). Citeste si ea cu interes tot ce se scrie aici si nu se abtina sa imi zica tot timpul sa am grija cu glumele mele ca lumea nu ma cunoaste si se supara. Asa ca.. .. cenzura e la maxim aici. Ma rog, daca totul o sa decurga normal, o sa avem toate sansele sa ne cunoastem si personal cand oi ajunge pe glia strabuna. Deci , respectele mele.
Angellily

Mesajde BUNKA » 19 Dec 2015, 07:29

N-ai inteles ce am vrut sa ating legat de cifre...nu-i nimic.
Am un stil de a scrie care lasa de cele mai multe ori o impresie...defavorabila mie stiu asta.
Ramanem la apicultura...fa filmul ala in februarie ...macar ridica un capac, restul o sa inteleg eu...regleaza data la camera.
Eu il voi vedea dar imi iau pauza cu forumul pana la anul in decembrie cred...in felul asta o sa poluez forumul mai putin, o sa am mai mult timp de munca, vor fi mai putine neintelegeri (eu zic una/se intelege altceva), imaginea mea va avea mai putin de suferit, si va exista mai mult spatiu de desfasurare pe cele 3 topicuri pe care activez ...restul forumului mi-a devenit oricum strain de cand cu deloniada...deci toata lumea nice & happy.
Ne "revedem" in decembrie 2016 si va spun atunci ce tampenii am mai facut intre timp.
Mai mult de cateva zile nu voi scrie nici atunci.
...deci LA MULTI ANI tuturor !!
Un 2016 plin de reusite si realizari !
Multa sanatate voua si la albinutze!!
Sa ne reauzim cu bine !!
BUNKA

Mesajde mircea » 19 Dec 2015, 10:57

Angellily scrie:...............Am ajuns sa fiu intrebat cum imi planific afacerile si veniturile, ce legatura are asta cu tehnologia de lucru intr-o stupina nu inteleg.............

Angellily
Nimeni nu te poate obliga sa raspunzi la intrebarile extrem de personale (gestionarea afacerii, chestiuni personale, etc) si nici vreo datorie morala NU ai sa o faci .
Constat cu incantare ca esti un om deschis in a impartasi cu noi experienta apicola acumulata in Canada.

Iti doresc tot binele din lume....si o prezenta "vesnica" pe forum .
Mircea
Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se. O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
mircea
Site Admin

Mesajde lucky5strike » 19 Dec 2015, 12:56

Zicea Nelu zilele trecute ca se tine sa nu spuna vreo tampenie si noi sa il luam in serios :D ; eu inca mai astept sa vad d-astea ;) , ca pana cum nu am vazut decat realitati apicole, verificabile in practica... ceea ce il face un adevarat!

Nelule, sa ne traiesti... bineinteles ca si romancuta ta trebuie sa aiba un mare merit, ca barbatul este dupa cum este si jumatatea sa... si daca zici ca le si are cu "moderarea", halal sa-ti fie!!! :lol:

PS: ma bucur sa citesc, sa aud, sa vad... si va felicit sincer pt romanii si oamenii care ati ramas.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde nae » 19 Dec 2015, 16:38

nae scrie:
Dragos2006 scrie:Il felicit pe Angel pt. ca se straduieste sa dea raspunsuri inteligente la intrebari ridicole .

RAR sunt in consens cu d-ta , CORECT .

Cam asta vorbeam in pag 5-6 .
Noi ,popor sarac si VIOLAT in TOATE , avem o slabiciune pt ce e din V ; ca merge sau nu este irelevant , made vest => adevar imbatabil .

POSTAREA nu este pt ION de Canada ci pt NOI .(Ioane , nu posta la minut/prima citire ! )
Ma bucur sa te citesc pe TINE sau DM , va compatimesc ca ''nu taiati porcul''...

Sa aplic ce merge in zona RECE + economie /legi STAS(trenul pe CFR ) intr-o zona TEMPERAT-CONTINENTALA si HAOS = sa fiu mai prost decat reflectia in oglinda , urat sunt :D

Nu-l cunosc pe GUI /Auras Chilom/GUIST/D06 si ALTII sa-i intreb despre INDUSTRIAL in RO sau sunt prea prost sa-i intreb cum reusesc EI .
-L5S face matci cat Ion de Canada nu stie sa innumere ; de ce nu-l intrebati NIMIC !?
-Guist/Alt Stupar/Hodis /Peterneamt/...manageriaza sute de fam IN PASTORAL , intrebari !?,nimic
-Peterneamt , doctor/tatic in neonicotinoide-ALBINA ?, nimic.
-Teinegru doctor in Layens...
-Livas doctor in pavilioane (nu stiu daca pav. dar dr E )
-Bunka , doctor in experimente...
....
-Ion de Canada , ''un conductor de tren canadian '' :shock:, muncitor,serios ... ; APLICA lucruri STAS , nu inventeaza ,nu schimba =tine ''calea ferata''

Ion de Canada(cred ca te-am avertizat ca n-o sa te cocolosesc ;) ) , ti-am facut invitatie pt FORUM i-ai dat curs !?
Nu suntem demni de tine !?
Nu ai ce invata de la noi ? ;)

RELAX ...
nae

Mesajde tuturicius » 19 Dec 2015, 18:25

Nae nu stiu de ce trebuie facuta atata filozofie. Nu stiu de ce trebuie sa ne inregimentezi in NOI si EI. Nu stiu de ce iti bati capul de unde se inspira fiecare. Dintre cei enumerati de tine ca fac industrie la noi am avut onoarea sa-i si cunosc pe unii, si m-am si bucurat sa primesc raspunsuri de la ei la diverse intrebari, puse aici pe forum sau direct. De semenea ma bucur sa primesc raspunsuri si de la Nelu. El face apicultura mai la nord dar nu stiu ce legatura are asta cu modul lui de a face roiurile, sau cu modul lui de a izgonii albinele, ca sa enumar doar doua lucruri interesante pe care le-am aflat de la el.
Nu-mi place cand altcineva are grija de mine sa ma inspir de unde trebuie, sa nu fac prostii ... asta imi aduce aminte de vremurile apuse cand Partidul avea grija de noi toti.
Salutare Nae, sa nu te superi pe mine, te rog!
tuturicius

Mesajde nae » 19 Dec 2015, 18:57

tuturicius scrie:Nu-mi place cand altcineva are grija de mine sa ma inspir de unde trebuie, sa nu fac prostii ... asta imi aduce aminte de vremurile apuse cand Partidul avea grija de noi toti.
Salutare Nae.

M-ai descris perfect . :D

Am invatat de la DM , altii nu .
Pe Ion am sentimentul ca-l necajiti uneori ; m-am mirat ca a rezistat atat .
A rabufnit cu Bunka dar surescitarea vine de ..cu mult in urma :shock: .

Sa particip la o intalnire cu C Bratu si sa-l intreb cate aripi are albina :oops: !? = ASTA faceti voi .
Pe voi va cunosc , pe Ion NU ;... poate nu va cunosc :)
''Voi'' pt Ion sunteti .. CI -ul pt Mircea .(CI= m-a obosit ; Mircea = mai am putin si-l inramez -peste puterea mea de intelegere/acceptare )
Nu am probe , ASA simt .
nae

Mesajde tuturicius » 19 Dec 2015, 19:08

Nici de Ion nu cred ca trebuie sa ai grija, e baiat mare, vaccinat. Pe aici suntem si incepatori, ca de aia e "Forum" si intrebam fiecare ce ne taie capul. Intrebam, nu dam cu parul. Un forum e logic sa gazduiasca multi incepatori, pt. ca pana la urma e si asta un canal de informare. Ori incepatorii au cele mai multe intrebari.
Pentru Ion cred ca suntem natia din care se trage, asa cum suntem, cu mic cu mare. Nici eu nu am probe, dar asa simt :P

LE
Eu am cont si pe unul din forumurile americane, chiar am intrebat ceva de nivel "cate aripi are albina" si mi-a raspuns un apicultor mare de la ei. Chiar nu-i adresasem intrebarea lui direct, dar uite ca de la el mi-a venit raspunsul. Acum cateva zile il intrebam pe Adi Hodis cum pune sarma pe rame, pana la ce distanta maxima pot sa am intre rame pe verticala ... o stiam si eu, dar daca mi-a confirmat-o Adi Hodis am dormit mai bine dupa aia, sincer o spun.
tuturicius

Mesajde lucky5strike » 19 Dec 2015, 20:05

Gata cu filozofia, asezati-va in banci, notati-va intrebarile, ca vine lectorul si... :lol:

---

Nelu, zi-ne ceva de truck-ul ala pe care carai paletii cu magazine... fiabilitate, marca, motor, cat poti incarca pe el, cat trage dupa el... si daca are cumva 4x4, reductor...? :idea:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Mircea_63 » 19 Dec 2015, 20:52

Nelu, daca tot observai ca ai aparut, o alta intrebare ar fi: in situatia in care esti nevoit sa extragi si dintr-un motiv sau altul mierea nu este suficient maturata, folositi niste scule, un maturator... extrageti cumva umiditatea suplimentara? sau nu extrageti mierea niciodata pana nu este perfect maturata, nu aveti astfel de situatii!?

Aici de exemplu am fost nevoit sa extrag rapita ca sa nu se amestece cu salcamul. Apoi salcamul... asta are pret bun, ca sa nu se amestece cu amorfa sau teiul si sa pierd din pret.
Stresul cel mare a fost sa nu obtin o miere cu umiditate prea mare.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Angellily » 19 Dec 2015, 20:57

lucky5strike scrie:Gata cu filozofia, asezati-va in banci, notati-va intrebarile, ca vine lectorul si... :lol:

---

Nelu, zi-ne ceva de truck-ul ala pe care carai paletii cu magazine... fiabilitate, marca, motor, cat poti incarca pe el, cat trage dupa el... si daca are cumva 4x4, reductor...? :idea:

Aici chiar ca m-ai lovit, avem 5 camioane, 2 bobcat si 3 trailere. 2 dintre ele sunt 4×4. Daca ma intrebi de puterea lor, nu stiu, o sa ma uit si o sa iti dau detalii, ca idee, o sa iti fac o poza cu cifrele de pe motor, sunt varza la capitolul masini si mecanica, in afara de condus nu stiu nimic. Un 4× 4 l-am dus in boscheti, deci mai am unu, il puneam in viteza si nu pleca de pe loc. Cam la 2 ani mai cumparam cate unu, asta fac acum. Caut. Nu eu, i-am pus pe altii, ca nu ma pricep. Nu cumpar noi ca sunt prea scumpe , brand: ford, g.s.m. si dodge. Capacitati...... iti spun mai tarziu.
Angellily

AnteriorUrmătorul

Înapoi la VIDEOCLIPUL SAPTAMANII