Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA VIDEOCLIPUL SAPTAMANII

Pune aici un videoclip apicol interesant , gasit pe net sau facut de tine.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tot din apicultura canadiana...

Mesajde Angellily » 19 Dec 2015, 21:20

Mircea_63 scrie:Nelu, daca tot observai ca ai aparut, o alta intrebare ar fi: in situatia in care esti nevoit sa extragi si dintr-un motiv sau altul mierea nu este suficient maturata, folositi niste scule, un maturator... extrageti cumva umiditatea suplimentara? sau nu extrageti mierea niciodata pana nu este perfect maturata, nu aveti astfel de situatii!?

Aici de exemplu am fost nevoit sa extrag rapita ca sa nu se amestece cu salcamul. Apoi salcamul... asta are pret bun, ca sa nu se amestece cu amorfa sau teiul si sa pierd din pret.
Stresul cel mare a fost sa nu obtin o miere cu umiditate prea mare.

Da . Mierea o las in camera calda, cu un ventilator si 2 aparate care trag apa din aer ( nu stiu cum le zice in romaneste) o sa le fac o poza ca am unu prin garaj. .
Angellily

Mesajde italianu » 19 Dec 2015, 21:40

Deumidificator! Aici le folosim mult deoarece mierea de castan chiar si capacita are umiditatea peste 18%!
Cine nu-l are plateste pentru a fii deumidificata! 0,15 €/kg
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

Mesajde Angellily » 19 Dec 2015, 22:00

Citat din nae:
Ion de Canada(cred ca te-am avertizat ca n-o sa te cocolosesc ;) ) , ti-am facut invitatie pt FORUM i-ai dat curs !?
Nu suntem demni de tine !?
Nu ai ce invata de la noi ? ;)

Mi-ai facut invitatie pe forum? Dar acum unde sunt? In cate forumuri si grupuri trebuie sa mai intru pentru a multumii pe toata lumea? Sunt aici, banuiesc ca toti cei care au auzit de mine stiu unde sa ma gaseasca iar cei care nu au auzit....nu au nici un interes. Toata lumea stie ca sunt aici si pe grupul regine pe fb. Nu e nici un secret.
Observi ca nici eu nu te menajez, dar ramane valabila deviza:NO HARD FEELINGS.
Afirmatia cu: nu suntem demni de tine , e o afirmatie mult prea ieftina, nu am spus niciodata ca sunt mai presus decat voi. Diferenta dintre noi ca apicultori o face mama natura nu eu, baza melifera......... samd.
Angellily

Mesajde tuturicius » 19 Dec 2015, 22:10

Dorian ce ai de comentat referitor la imbinarea corpurilor in degete fata de cea in faltz? Am vazut la tine corpuri cu faltz. Banuiesc ca ai si imbinate in degete.
Pe continentul american am fazut ca majoritatea sunt imbinati in degete, dar am vazut ca si au linii automate care au productivitate. Eu imi fac singur stupii, pentru ca asa pot sa ma incadrez in buget. Le fac si degetele cu un dado, dar imi ia ceva timp si munca in plus. Merita oare? Ii fierb in parafina si am impresia ca asta protejeaza pana la urma si lipitura, pt. ca nu mai lucreaza lemnul asa mult la variatiile de umiditate. Cei mai vechi stupi pe care ii am sunt imbinati in falt si sunt ok pana acum, sunt inca rigide corpurile, dar au doar doi ani.
tuturicius

Mesajde lucky5strike » 19 Dec 2015, 22:38

Nelu, Nae are un stil mai "poznas" de comunicare. Uneori ia putin timp sa-l pricepi, dar e baiat bun! La fel si Bunka, sau alti "poznasi" in ale postarii... :lol:

---
'ntrebari:

1. Lazile am vazut ca ai si parafinate, si vopsite. Nu preferi parafinate? Reteta de parafinare a lazilor, daca se poate?
2. Relativ la mama natura canadiana, sa presupunem ca... am ierna un palet afara si fara anvelopare; ar trece iarna?
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde nae » 19 Dec 2015, 22:51

lucky5strike scrie: Nae are un stil mai "poznas" de comunicare. Uneori ia putin timp sa-l pricepi, dar e baiat bun!

Sper ca prin ''poznas'' vreti sa spuneti ca-l respect si nu ca-l folosesc :D
Nu-mi plac leii in cusca indiferent cat sunt de grasi si cati bani aduc= sunt folositi .
Ca sa ma priceapa pe mine sau pe altul trebuie sa intre in casa sa ne cunoasca , simplu .

L5S , mai ai 4x4 !?, vrei altul ? Sau faci misto?, omul nu se prinde , face vizualizari ;)
nae

Mesajde Angellily » 19 Dec 2015, 23:01

[quote="lucky5strike"]Nelu, Nae are un stil mai "poznas" de comunicare. Uneori ia putin timp sa-l pricepi, dar e baiat bun! La fel si Bunka, sau alti "poznasi" in ale postarii... :lol:

--- stai linistit, pe nae l-am mirosit bine, astuia i se invart rotitele bine, in acelas sens. Asta da cu paru dar da cu cap. Imi place de el.
Nae, tu sa nu iei in seama ce am spus mai sus, nu incerc sa te perii sau sa iti fac freza. Te-as peria eu dar nu cu peria, cu grebla da.
Angellily

Mesajde lucky5strike » 19 Dec 2015, 23:09

:lol:
---
Nae, nu mi-ar displace un trailer ca al lor, cu reductor, tonajul si garda aia mai buna, daca e sa intru pe camp cu paleti si macara... Hilux o fi bun pt trambalare, cercetat, zilnice, etc. dar nu poate sa le faca pe toate... una e greutatea tractata si altceva e greutatea incarcata...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Bambucha » 20 Dec 2015, 12:17

1 kilogram =
2.20462262 lbs (pounds)
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Angellily » 21 Dec 2015, 06:39

E cineva pe aici care a folosit solutia caspica?
Ma intereseaza cineva care chiar a folosit, nu cineva care sa imi spuna: " am auzit ca..."
Angellily

Mesajde eduard.rotaru » 21 Dec 2015, 11:10

Angellily scrie:E cineva pe aici care a folosit solutia caspica?
Ma intereseaza cineva care chiar a folosit, nu cineva care sa imi spuna: " am auzit ca..."

Am intentionat sa o folosesc in 2014...de atunci si pana acum am tot prospectat/documentat...acum o am deja in magazie si asteapta sa fie folosita in anul 2016.
eduard.rotaru

Mesajde Angellily » 21 Dec 2015, 20:16

eduard.rotaru scrie:
Angellily scrie:E cineva pe aici care a folosit solutia caspica?

Am intentionat sa o folosesc in 2014...de atunci si pana acum am tot prospectat/documentat...acum o am deja in magazie si asteapta sa fie folosita in anul 2016.

O sa incerc si eu, se pare ca tu o sa il folosesti inaintea mea, m-ar ajuta sa stiu primele concluzii trase.
Angellily

Mesajde pustu » 21 Dec 2015, 20:47

Pentru cine a intrebat sambata in live despre siropul din Canada
Fişiere ataşate
sirop.jpg
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde cobi » 21 Dec 2015, 21:08

Angellily scrie:...

Va salut.
Pretul zaharului este mai mic sau mai mare decat al siropului pe care il dati la albine ? (1 lbs sirop: 1 lbs zahar = ?)
Toate bune.
cobi

Mesajde vevidadra » 21 Dec 2015, 21:18

Salut ! Măi nu îmblați cu chichirichi michi și dați la albine miere, cea ce i se cuvine. Așa spune moșul care toată viața a crescut albine. Nu fiți zgîrciți !
vevidadra

Mesajde petru MD » 21 Dec 2015, 21:36

vevidadra scrie:Salut ! Măi nu îmblați cu chichirichi michi și dați la albine miere, cea ce i se cuvine. Așa spune moșul care toată viața a crescut albine. Nu fiți zgîrciți !

poate ca ii bine de dat si miere la albini numai,ca este o "mica" problema daca familiea.de la care extras mierea a fost afectata de nozema si,d-va o dati apoi la albina si ce facem mai departe??? alta problema ca avind in familie macar 50 la 50 miere si,sirop primavara are o dizvoltare deosbita... si,mai ales cum am avut toamna aceasta uscata daca va uitati,acu la miere din rame e biton.... si daca familia ii slaba atunci primavara dam in bara...
si nu in ultimu rind este si,factoru,economic...
dar pina la urma noi,singuri ne alegem cum sa ne chinuim albinele.....
petru MD

AnteriorUrmătorul

Înapoi la VIDEOCLIPUL SAPTAMANII