mellis scrie:Aveam impresia ca 4 pe palet formează ghemul spre interior.
Din film vad ca multi sunt oarecum spre exterior, chiar si unii mai slăbuți/deranjați aparent nu sunt situați înspre vecini.
Care este procentul unor astfel de incidente?
Folosiți capcane sau cum p!panificați sa reduceți astfel de pierderi?
Sănătate..
BUNKA scrie:Dorian, am o tentativă de paleti izolați...la vremea asta acolo am 25 grade între doaga lazii si lateralele ramelor..înăuntru niste roi..afară 1-2 grade.. am observat un consum extrem de mic pana acum..cred ca acum incep să inteleg sistemul vvostru de iernare afara..puiet la -35 grade..găleată de albina etc..mulțam..ideea de acolo a venit și cred ca se pot aplica multe si aici.
Angellily scrie: ...
Oricum, ursii fac cele mai mari probleme, am vazut urs care mi-a plecat cu o familie pe 2 corpuri; in brate, nu am avut pusca cu mine si sa ma duc sa il deranjez, am considerat ca nu e politicos.
Angellily scrie:BUNKA scrie:Dorian, am o tentativă de paleti izolați...la vremea asta acolo am 25 grade între doaga lazii si lateralele ramelor..înăuntru niste roi..afară 1-2 grade.. am observat un consum extrem de mic pana acum..cred ca acum incep să inteleg sistemul vvostru de iernare afara..puiet la -35 grade..găleată de albina etc..mulțam..ideea de acolo a venit și cred ca se pot aplica multe si aici.
Sunt pareri pro si contra, cativa colegi de pe grup s-au si ciufulit putin pe tema asta, unii spun ca e bine, altii ca nu, dar nu stiu cati dintre ei au incercat aceasta metoda.
Parerea mea este ca nu conteaza faptul ca iarna e mai blanda, izolatia e sfanta. Acolo aveti o variatie brusca a temperaturii. Cu izolatia se pastreaza cat de cat o uniformitate, sa ne iese din cap ideia cum ca , fiind iernile mai calde, o sa le fie prea cald si ca o sa iasa albina la zbor la 0 grade si moare pe loc. Pai mai fratilor, la floarea soarelui, cand aveti calduri de plus 40 gr voi credeti ca in stup aveti 60? Oare noi nu stim ce face albina pentru a-s pastra temperatura propice in familie?
In acelas timp se spune ca izolatia opreste din puterea soarelui de a incalzii familia, si iese mai greu la zbor, acum intreb si eu, izolatia aia e pusa pentru a pastra frigul in familie? Sau caldura. Acea unitate biologica genereaza frig sau caldura? Albina se trage spre lumina si daca temperatura din exterior permite, sigur o sa iasa la zbor. Daca ai un 0 grade si afara e soare, frumos, nu se intampla sa vezi cateva albinute zburand?
Sa ne intelegem: izolatia este facuta pentru a conserva caldura nu pentru a o genera; albina genereaza caldura si cu siguranta nu o sa genereze mai multa decat are nevoie. Stie ea cum si cat, mult mai bine decat noi. Cu izolatia noi nu facem altceva decat sa o ajutam, si pe ea, si pe noi.
Hai sa fim sanatosi.
mellis scrie:Ziua buna,
Am o intrebare referitor la urdinisul superior.
In modelul folosit - aveti doar urdinis superior? Urdinisul de jos este inchis?
Ma gandesc sa folosesc anul ce vine izolatia, dar cu fund AV deschis.
Credeti ca ar mai fi necesar urdinis superior?
Va multumesc.
Angellily scrie:Le-ai lasat si un urdinis superior? Cu izolatie e foarte important sa ai 2 urdinise, nu se mai pune problema condensului iar albina iese mult mai repede la zborul de curatire atunci cand timpul permite.
Angellily scrie:Le-ai lasat si un urdinis superior? Cu izolatie e foarte important sa ai 2 urdinise, nu se mai pune problema condensului iar albina iese mult mai repede la zborul de curatire atunci cand timpul permite.
Înapoi la VIDEOCLIPUL SAPTAMANII
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori