Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI

In aceasta sectiune se poarta discutii despre baza melifera existenta in Romania . Poze si informatii despre plante , arbustii si arbori cu potential melifer.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

camelina

Mesajde mirel » 06 Mar 2013, 12:00

am auzit la radio ca agricultorii se orienteaza incet incet si spre culturile de CAMELINA
in dolj sunt cultivate 200 de hectare
stie cineva daca are potentian melifer ?
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce. (nea' Gica).
0761194759
mirel

Re: camelina

Mesajde balutoiu gabriel » 06 Mar 2013, 20:20

cum este aceasta planta?
melifera?
balutoiu gabriel

Mesajde clucian » 06 Mar 2013, 22:14

l-am întrebat pe google dar nu am gasit sa spuna cineva cat de melifera este. Este o planta tehnica care este cultivata pentru ulei in scopuri tehnice.
Este vizitata de albine dar si de alte insecte.
Niste linkuri explicative:
http://en.wikipedia.org/wiki/Camelina_sativa
http://www.greenerpro.com/Camelina.html
https://www.emgoldbeekeepers.com/Flying ... honeybees/
mui multe detalii
http://www.pfaf.org/user/Plant.aspx?Lat ... ina+sativa
http://clucian.sunphoto.ro | Am cerut toate lucrurile care ma puteau face fericit, Dar mi s-a daruit viata, ca sa ma pot bucura de toate.
clucian

Mesajde proapis13 » 06 Mar 2013, 22:44

La noi la planta asta i se zice Pastele Cailor :lol:
Daca in urma cu 20-30 de ani ii aratai planta asta unui om de la tara si ii spuneai ca in viitor
avioanele v-or zbura cu combustibil extras din ele iti v-a raspunde ca; ...V-a zbura la....pastele cailor... :lol:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde stefanmadalin » 06 Mar 2013, 22:59

Our certified organic camelina oil has a lot going for it. This gorgeous yellow-flowering plant is low-input, hardy, versatile, and grows well in poor soils. It also provides seasonal habitat and nectar to honey bees and other native pollinators.

Camelina reproduces by means of seed and does not exhibit any vegetative reproduction (Francis and Warwick 2009). Rates of outcrossing for camelina have not been documented. Camelina is reported to be primarily self-pollinating (Plessers et al. 1962; Zubr 1997; Mulligan 2002), but cross-pollination mediated by insects, and in particular bees, has also been suggested (Blamey and Grey-Wilson 1989; Corbet et al. 1991; Milbau and Stout 2008). A study conducted in Sweden measured the quantitative distribution of the worker bumblebee (Bombus spp.) population on different agricultural crops and found that camelina was visited by bumblebees at a frequency similar to flax (Linum usitatissimum L.) and rapeseed (Brassica napus var. oleifera) (Fridén 1972).

Este o planta de mare viitor pentru ca din ea se poate face biocombustibil.
Si de ce sa nu fie melifera,doar e ruda apropiata cu rapita.
stefanmadalin

Mesajde ovidiu_78 » 07 Mar 2013, 04:22

O fi ea ruda cu rapita,dar tot spre monoculturi duce toate,eu am luat o sticla de ulei de camelia anul trecut,pt a unge daltile de tamplarie,rindele si alte scule de fier,ca sa nu apara rugina,in mediile mai umede,cum e la bunicii mei la tara,la poalele muntelui,plin de paduri,umiditate ridicata,si erau unele scule ca aparea cite o ciupitura de rugina,sau cum ii zice,si de aceea am luat,sa vad acuma cind voi merge acasa cum vor fi ;)
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde balutoiu gabriel » 07 Mar 2013, 09:31

in ce zona a doljului se cultiva?
balutoiu gabriel

Mesajde mirel » 07 Mar 2013, 10:52

nu au specificat
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce. (nea' Gica).
0761194759
mirel

Mesajde balutoiu gabriel » 08 Mar 2013, 09:37

mirel scrie:nu au specificat

invidiosi :lol:
balutoiu gabriel

Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI