Am inceput discutia de la paducel (Crataegus oxycantha) si am ajuns la....mosmoane
Asa se intimpla cind initiatorul topicului cind vede ca nu primeste raspuns lasa subiectul balta
In zona Mehedintiului paducelul creste de jos de la cimpie,din marginea Dunarii si pina sus in virf de munte la Gaura Fetiei
Florile sunt intens cercetate de albine iar batrinul ce mi-a pus prima data dalta apicola in mina spune ca pe timpuri atunci se baga a doua rama la construit si era cea mai bine construita si nu se mai baga alta pina la salcim
Se stie ca are un continut ridicat de vitamina C si zaharide stropind bine de tot ramele din cuib
Polenul este foarte gustos si cel mai aromat dupa parerea mea
Daca pentru albine face bine de ce nu ar face bine si pentru om??
Fructele sunt fainoase si au un gust intre ,,marul de diabet'' si perele padurete - asta dupa gustul meu
Face bine la inima fiind un bun vasodilatator,iar ca reteta va recomand sa-l tineti la macerat si sa faceti o tinctura
din flori frunze si fructe.Aveti o reteta mai jos
Tinctura se prepară din 20 g flori,fructe şi frunze la 100 ml alcool de 60-70 grade, lăsate la macerat timp de 10 zile, după care se strecoară.
Se administrează câte 20 picături de 3 ori pe zi în 100 ml apă amestecata cu miere sau sifon simplu pt a intra mai repede in singe
Sunt bune completarile facute de catre fiecare deoarece se aduna info de calitate
salve

Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...