Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI

In aceasta sectiune se poarta discutii despre baza melifera existenta in Romania . Poze si informatii despre plante , arbustii si arbori cu potential melifer.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

salcamul japonez 2014

Mesajde mirceahvn » 03 Iul 2014, 19:31

As dori sa intreb si alti stupari care au in zona salcam japonez daca observa boboci florali deoarece in zona mea(Bucuresti,Cotroceni) unde sunt destui de multi salcami japonezi nu vad nici un boboc si asta ar fi o raritate deoarece de 20 de ani de cand recoltez miere de la salcamii japonezi asta ar fi primul an in care acestia nu ar inflori,de aceea sunt curios daca aceeasi situatie este peste tot ,sau anul acesta bobocii florali apar mai tarziu datorita ploii(de obicei la aceasta data aveau cam 2-4 cm).mersi
mirceahvn

Re: salcamul japonez 2014

Mesajde mirceahvn » 06 Iul 2014, 23:22

nimeni,nimic,nici o parere?
mirceahvn

Mesajde delorin I » 07 Iul 2014, 11:20

Colegu' avem deja un topic despre salcamul japonez!http://forum.stuparitul.com/viewtopic.php?f=24&t=1144
Ca unul interesat iti pot spune ca pana acum nu am observat...
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde Bambucha » 07 Iul 2014, 11:50

As fi si eu curios cum arata mierea de sophora japonica, aveti cumva vreo poza cu vreun borcanel?
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde proapis13 » 07 Iul 2014, 12:18

mirceahvn scrie:As dori sa intreb si alti stupari care au in zona salcam japonez daca observa boboci florali deoarece in zona mea(Bucuresti,Cotroceni) unde sunt destui de multi salcami japonezi nu vad nici un boboc si asta ar fi o raritate deoarece de 20 de ani de cand recoltez miere de la salcamii japonezi asta ar fi primul an in care acestia nu ar inflori,de aceea sunt curios daca aceeasi situatie este peste tot ,sau anul acesta bobocii florali apar mai tarziu datorita ploii(de obicei la aceasta data aveau cam 2-4 cm).mersi

Incearca la sediul psd din Kiseleff sau cel pnl din Aviatorilor,ambele in Sectorul 1
Anul asta la Cotroceni nu se mai fac Pomeni electorale'' nici macar pentru albine :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Crysty » 08 Iul 2014, 16:25

mirceahvn scrie:As dori sa intreb si alti stupari care au in zona salcam japonez daca observa boboci florali deoarece in zona mea(Bucuresti,Cotroceni) unde sunt destui de multi salcami japonezi nu vad nici un boboc si asta ar fi o raritate deoarece de 20 de ani de cand recoltez miere de la salcamii japonezi asta ar fi primul an in care acestia nu ar inflori,de aceea sunt curios daca aceeasi situatie este peste tot ,sau anul acesta bobocii florali apar mai tarziu datorita ploii(de obicei la aceasta data aveau cam 2-4 cm).mersi

In Gorj au inflorit.
Crysty

Mesajde stefanmadalin » 08 Iul 2014, 16:26

In Bucuresti mugurii florali se lasa asteptati. Inca nu i-am vazut, sau poate nu m-am uitat eu bine.
stefanmadalin

Mesajde proapis13 » 08 Iul 2014, 16:59

stefanmadalin scrie:In Bucuresti mugurii florali se lasa asteptati. Inca nu i-am vazut, sau poate nu m-am uitat eu bine.

Da o geana si pe la Cotroceni,acolo e masivul .... ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI