Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI

In aceasta sectiune se poarta discutii despre baza melifera existenta in Romania . Poze si informatii despre plante , arbustii si arbori cu potential melifer.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Salcia , rachita, specii inrudite

Mesajde Mishu05 » 07 Apr 2011, 22:46

Salutare,
De 2-3 saptamani am dezvoltat o mica obsesie pentru salcii. Am la mine la tara pe malul unui elesteu cateva salcii si de asemenea pe o o mica vale..le tot astept sa infloreasca si nimic. Zona este la 200m altitudine, jud Arges, la sud de Pitesti. In mod normal cam in ce perioada infloresc la voi in zona salciile?
Si cam cat dureaza?
Mishu05

Re: Salcia , rachita, specii inrudite

Mesajde gica » 07 Apr 2011, 22:58

Sunt multe specii de plante numite uzual salcii.Cat sunt de inrudite nu stiu.Infloresc pe rand incepand cu salcia capreasca si se termina cu o specie de salcie mai viguroasa care infloreste catre sfarsitul lui aprilie.
gica

Mesajde MyBees » 08 Apr 2011, 00:37

Iti spuneam acum cateva zile ca pe la mine a inflorit deja. Marti am abut treaba pe la pitesti si am trecut si pe la albine, plus un mic ocol pe rau. A inflorit si cum nu suntem prea departe, cred ca scapi si tu de obsesie in curand :)

Uite cum arata marti:

Imagine

Imagine

Doar daca nu ai din aceia "pletoasa" cu grengutele de culoare galbena, care am observat ca infloreste ceva mai greu...
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde ioanpuiu » 06 Mar 2012, 21:49

Despre varietatea asta cu densitate florală mare vorbeam Mişule.
Fişiere ataşate
albine 644.jpg
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI