Recunosc ca si pe la mine prin cap este urmatoarea intrebare: "cum sa il fac pe primar sa planteze ceva tei pe marginea drumului dintre sate?"
Mi se pare putin aiurea sa plantezi pomi de genul plopului (la sat), cand ai putea sa plantezi altceva. Stiu ca ideal ar fi ceva pomi fructiferi; pana acum vreo 20 de ani, de o parte si alta a drumului erau 2 randuri de pruni altoiti (se mai ratacise si cate un cires) prin care pierdeam cate o ora cand ne intorceam de la scoala. Din pacate pentru societatea din care facem parte, pana si de plopi s-au gasit unii, mai "gelati" pe creier, sa isi arate cat de puternici sunt ei rupand puetii cand au fost plantati.
Cred ca sunt 2 probleme:
1) Se planteaza ce are de vanzare "amicul" care imi da si mie o parte din bani.
2) Sunt probleme mai "importante" (masini, barfa, lenea etc) decat plantatul de pomi.
Problema poate fi tratata diferit in functie si de locul in care ne aflam. Sunt zone in care oamenii detin mai mult pamant si isi permit sa cultive cate o suprafata cu pomi (sau zona se preteaza doar pentru asa ceva). Oricum am incredere in exemplu si cred ca putem contamina pe cei din jur, facand ca aceasta problema sa devina si a lor.