Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI

In aceasta sectiune se poarta discutii despre baza melifera existenta in Romania . Poze si informatii despre plante , arbustii si arbori cu potential melifer.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pomii Fructiferi

Mesajde delorin I » 04 Noi 2013, 20:53

Daca o sa o faci la timp, da! Pentru un sezon mai lung de altoire, eu unul iti recomand metoda de altoire Chip, o versiune ceva mai buna a altoirii in T! Mai buna in sensul ca merge in cea mai mare parte a anului! Nu am incercat-o inca! Doar m-am documentat! Si intre timp, am cumparat copaci gata altoiti! Mi-am dorit un soi anume de mar Royal Gala si sper ca am reusit sa il cumpar! In acest weekend am fost la Indagra si am avut placerea sa descoper cateva soiuri noi de mar introduse in Romania de o firma din Ardeal. Cam piperat 40 Ron un copac cu ghiveci! dar areu niste editii de Gala de care nu am auzit- le-am degustat si multe alte soiuri noi pentru spatiul nostru! daca am reusi sa facem rost de niste crengi:))! Am adresa firmei daca e cineva interesat!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde ves.lucian.zabrani » 04 Noi 2013, 20:59

acus iti trimit TENROY ROYAL GALA !!! nu peste mult timp !!!
ai unde sa pastrezi altoii sau asteptam pana la primavara ???
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde delorin I » 04 Noi 2013, 21:06

Asteptam primavara! Acum vreau sa incerc cateva noutati...Intrebarea este Cum facem rost de ele? Acolo in Ardeal au venit italienii cu ele!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 04 Noi 2013, 21:16

Cu asta vin acum italienii in materie de material saditor...noutati zic eu!

Meri
Golden Del. Klon B M9 / M26
Golden ’Reinders’ ® M9
Golden ’Smoothee’ ® M9
Gala De Carli / ’Fendeca’ (s) M9
Gala Venus / ’Fengal’ (s) Kl. A M9
Fuji ’Rubinfuji’® ROFM811(s) M9
Red Del. ’Early Red One’ ® Erovan (s) M9
Red Del. ’Hapke’ Klon 4 / 106 M9
Red Del. ’Redkan’ (s) M9 / M26
Red Del. ’Sandidge’ (s) M9
Granny Smith M9

Deja soiul Gala, are cel putin vreo 7 subtipuri! Pe care le stiu eu! Si ar mai trebui sa punem aici si legatura de sange cu Florina! Tentante soiruile de mai sus! Chestia e ca sunt prea piperate si nu ma incalzeste cu nimic ca vor drept de autor! Nici Red delicios nu sta rau! Dar, in conditiile in care nu imi dau seama cum se vor impaca in conditiile oferite de mine- depresiune intra montana, altitudine de peste 700 de metri, curenti...cam riscanta investita!
Braeburn ’Fenbra’ (s) M9

Elstar 'Elanared' M9

Jonagold ’Novajo’ ® M9
Cireşi
Burlat GiSelA 5

Regina GiSelA 5

Kordia GiSelA 5

Duroni GiSelA 5

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde ves.lucian.zabrani » 04 Noi 2013, 21:31

M9 SI M26 dau vigoare foarte mica soiurilor !!!
apare pe undeva si M106 !!!
de fapt este MM106 !!! este un portaltoi de vigoare submijlocie si face radacinile mai pe sus !!! avantaj pentru cei care au in livada panza freatica prea sus !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde teinegru64 » 04 Noi 2013, 21:35

La cires...acum cativa ani statiunea Sarca facea mare reclama cu George..coacere foarte tarzie, ..ceva noutati despre acest soi? Deja ar fi trebuit sa fie pe rod.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde delorin I » 04 Noi 2013, 21:36

Atunci sa-i mutam pe padureti :D !!! Desi e drept, am panza freatica la vreo 2 metri cel mult! Am stupina pe malul Trotusului! Multumesc de informatie! Era un detaliu care mi-a scapat!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde ves.lucian.zabrani » 04 Noi 2013, 21:37

din pacate , nu stiu nimic despre acest soi George !!! mare multam de informatie !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde delorin I » 04 Noi 2013, 21:40

Sarca...au ceva noutati! Am vazut la ei cate ceva pe pagina lor! 14 tipuri de cires reusiti in vreo cativa ani! E o cifra! Doar ca sunt putin neseriosi cand raspund la telefon si cam scumpi! Un pom plecat de la ei costa 20 RON! Am cumparat din Ardeal - doar cu 7! Deci e o mica mare diferenta ! E drept nu au avut soiurile iesenilor de mar sau cires!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde proapis13 » 12 Noi 2013, 18:26

Ce soi de mar este cel din imagine??
Am prins un roi aciuit intr-un mar ce semana cu cel din imaginile de mai jos
fac precizarea ca soiul local este unul de toamna ce face mere rosii
salve :D
Fişiere ataşate
mar.jpg
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde redoo » 18 Noi 2013, 20:37

salut...am plantat anul trecut ceva pomi fructiferi si pe langa acestia am mai plantat si ceva zarzar pe care sa incerc sa altoiesc in primavera. Acum va intreb pe voi care sunteti mai priceputi decat mine ce pot sa altoiesc pe zarzar?
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde Liviu Sarbu » 05 Dec 2013, 21:10

Depinde ce intelegi prin zarzar. Unii numesc zarzar caisul salbatic cu fructe mici, altii numesc zarzar corcodusul. Daca ai plantat corcodusi poti sa altoiesti in ei pruni, caisi si piersici. Prunii au in general o afinitate foarte buna cu corcodusul. Caisii au o afinitate buna cu corcodusii rezultati din fructe cu pielita galbena. Piersicii au o afinitate mai slaba cu corcodusul si produc pomi de talie mai mica si care in general nu traiesc mult.
Liviu Sarbu

Mesajde csabio » 31 Dec 2013, 00:03

Va salut. Nu am citit de mult acest topic si vad cu bucurie ca s-a dezvoltat cu informatii foarte utile. Rog pe cei experimentati sa-mi spuna si mie cauza formarii fructelor gemene? anul acesta toti piersicii din soiul Red haven au avut fructe gemene in prop. de 90 la suta . Am avut de lucru . stima
De ce albinele fac miere? Fiindca au regina,daca aveau presedinte faceau un r...t ;)
csabio

Mesajde csabio » 31 Dec 2013, 00:24

tema de casa pentru cei interesati :http://www.agro-craiova.ro/files/2012/09/Pomicultura-I-si-II.pdf
De ce albinele fac miere? Fiindca au regina,daca aveau presedinte faceau un r...t ;)
csabio

Mesajde cantemir » 09 Feb 2014, 20:10

Sa traiti, sa infloriti!

A postat cineva, pe undeva, un filmulet!
Nu-l mai gasesc nicicum!
...O metoda de inmultire vegetativa a pomilor, prin decuparea unui inel din scoarta unui lastar. O punga de plastic, un pumn de compost, o folie de aluminiu!... Cresc radacinile etc!
Stie cineva, pe unde ar putea sa fie?

Multumiri din suflet!
cantemir

Mesajde ves.lucian.zabrani » 09 Feb 2014, 20:26

o treaba serioasa este un portaltoi altoit cu un altoi de soi !!!
am vazut si eu filmul !!!
ar merge , dar nu la soiuri !!!
soiurile serioase au nevoie de portaltoi !!!
ves.lucian.zabrani

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI