Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI

In aceasta sectiune se poarta discutii despre baza melifera existenta in Romania . Poze si informatii despre plante , arbustii si arbori cu potential melifer.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Rapita 2012 (1-14) - 2013 (14-...)

Mesajde kamy » 07 Apr 2013, 19:45

alt stupar scrie:sunt primul, sunt primul :lol: :lol: :lol:

O ramas de anu trecut?
kamy

Mesajde lucky5strike » 07 Apr 2013, 20:10

AS, ai idee cat face un buchet din asta, bre!

Lasand gluma la o parte, chiar sper sa fie de ghiveci... sper! :shock:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde octav88 » 07 Apr 2013, 21:39

popageorgian scrie:va duceti toti si nu face nimeni nimic din cauza aglomeratiei! ;)

Nu va fi nici prima nici ultima data cand se supraaglomereaza lanurile de rapitza cu familii supranumerare...
octav88

Mesajde alt stupar » 07 Apr 2013, 23:36

pescaru scrie:Spune unde esti ca poate tie urat singur si venim repede :lol:

haide dom`le... in buza Timisoarei este rapita de nu reusim noi toti la un loc sa facem polenizare saturata :D
anunta-ma cand ai ajuns si te-ai instalat in lan, sa mergem sa dam de fermier sa vedem cu ce stropeste :oops:
ca... obrazu subtire cu cheltuiala se tine, nu ?

acum serios vorbind... chiar am discutat cu fermierul... si nu-i de calcat cu stupii prin zona, va fi mai rau ca la Auschwitz, Cipermetrinul rade tot !!!

@Kamy, ia vezi coltul ziarului ;)
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde ovidiu_78 » 08 Apr 2013, 00:30

http://www.botanistii.ro/cymina-ultra.html

E nasol asta,deci rapita indiferent unde ar fi se stropeste?!?toata lumea face la fel?!sau sunt exceptii?!
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde kamy » 08 Apr 2013, 01:41

alt stupar scrie:
pescaru scrie:Spune unde esti ca poate tie urat singur si venim repede :lol:

haide dom`le... in buza Timisoarei este rapita de nu reusim noi toti la un loc sa facem polenizare saturata :D
anunta-ma cand ai ajuns si te-ai instalat in lan, sa mergem sa dam de fermier sa vedem cu ce stropeste :oops:
ca... obrazu subtire cu cheltuiala se tine, nu ?

acum serios vorbind... chiar am discutat cu fermierul... si nu-i de calcat cu stupii prin zona, va fi mai rau ca la Auschwitz, Cipermetrinul rade tot !!!

@Kamy, ia vezi coltul ziarului ;)

Daca nu-i ,,scanteia,,nu recunosc!!
kamy

Mesajde octav88 » 08 Apr 2013, 17:20

Pentru pomicultura am inteles ca nu se mai gasesc solutii toxice pentru albine? In agricultura inca se mai gasesc? era vorba ca vor trece numai la cele ce nu influenteaza albina
octav88

Mesajde marius_vfp » 08 Apr 2013, 17:28

eu zic ca la astia care stropesc cu toate prostiile rapitza , ar fi bine so ..........

Incitarile la violenta si distrugeri nu sunt binevenite pe forum!
marius_vfp

Mesajde linde » 08 Apr 2013, 20:00

Datorita timpului nefavorabil rapita nu a putut fii tratata (stropita)pana in prezent , lucrare care se face de regula inainte de inflorire (in faza de buton florar) o data cu redresarea timpului vor incepe si tratamentele,de aceia vin cu o intrebare pt cunoscatori s-au pt cei care au cunostinte printre fermieri,daca se poate da o lista cu substantele toxice pt albine, (de ce tre sa ne ferim) si tot odata si pe cele prietenoase ne toxice. Personal fac pastoral la rapita de multi ani ,dar nici un an nu a fost ca acesta,si mai tre stiut ceva insecticidele se scimba aproape anual datorita rezistentei daunatorilor .Rog cine are cunostinte (experienta) sa posteze
linde

Mesajde peterneamt » 09 Apr 2013, 09:55

Eu am scos rapiţa din pastoral, pentru că toţi fermierii stropesc în floare cu neonicotinoide si alte substante amestecate aiurea .......
şi pentru că 20-30 % este modificată genetic ( cea cu frunza lată ) şi mierea obţinută este interzisă la comercializare în UE. ;)
ps. dacă nu se duce nimeni cu stupii la rapiţă s-ar putea îmbunătăţii lucrurile şi .........
peterneamt

Mesajde marius_vfp » 09 Apr 2013, 22:27

peterneamt scrie:ps. dacă nu se duce nimeni cu stupii la rapiţă s-ar putea îmbunătăţii lucrurile şi .........

daca nu s-ar duce nimeni cu mierea la procesator ar fi si mai bine , la rapita sa nu se duca nimeni vreo 3 ani sa vezi productie apoi o sa vina lupu cu coada intre picioare si o sa vrea sa i se polenizeze cultura ,atunci o sa-i cerem oile inapoi :D
marius_vfp

Mesajde Gabysgg » 10 Apr 2013, 08:54

"la rapita sa nu se duca nimeni vreo 3 ani"

:D SiGUR uni si alti(stupari) ar zice sarut-mana sa fie cat mai putini in lan :D
Gabysgg

Mesajde pab » 10 Apr 2013, 14:38

linde scrie:Datorita timpului nefavorabil rapita nu a putut fii tratata (stropita)pana in prezent , lucrare care se face de regula inainte de inflorire (in faza de buton florar) o data cu redresarea timpului vor incepe si tratamentele,de aceia vin cu o intrebare pt cunoscatori s-au pt cei care au cunostinte printre fermieri,daca se poate da o lista cu substantele toxice pt albine, (de ce tre sa ne ferim) si tot odata si pe cele prietenoase ne toxice. Personal fac pastoral la rapita de multi ani ,dar nici un an nu a fost ca acesta,si mai tre stiut ceva insecticidele se scimba aproape anual datorita rezistentei daunatorilor .Rog cine are cunostinte (experienta) sa posteze

In principiu, orice insecticid aplicat rapitei pt a distruge gandacul lucios al rapitei este toxic pentru albine. Dar, exista unele insecticide asa zise prietenoase fata de albine, ex. Biscaya, Calypso, Mavrik, la care este de ajuns sa tinem stupii inchisi doar in momentul executarii tratamentului pe rapita. Daca nu-i inchidem, vom avea ceva mortalitate la culegatoarea care a fost pulverizata cu toxic in lan, dar numai la cea care a fost prinsa pe floare.
De principiu se muta stupii la rapita dupa ce fermierul a terminat de stropit, aceste stropiri se fac la inceputul infloririi.
trecut. prezent. viitor. toate sunt legate
pab

Mesajde pab » 10 Apr 2013, 14:40

Se stie ca rapita e cu doua taisuri, iti face stupii buni pt salcam cum nu i-ai putea face acasa cu cana, dar exista riscul sa ramai fara albine in cazul stropirilor neanuntate.
trecut. prezent. viitor. toate sunt legate
pab

Mesajde Ioan Guist » 10 Apr 2013, 20:18

linde scrie:Datorita timpului nefavorabil rapita nu a putut fii tratata (stropita)pana in prezent , lucrare care se face de regula inainte de inflorire (in faza de buton florar) o data cu redresarea timpului vor incepe si tratamentele,de aceia vin cu o intrebare pt cunoscatori s-au pt cei care au cunostinte printre fermieri,daca se poate da o lista cu substantele toxice pt albine, (de ce tre sa ne ferim) si tot odata si pe cele prietenoase ne toxice. Personal fac pastoral la rapita de multi ani ,dar nici un an nu a fost ca acesta,si mai tre stiut ceva insecticidele se scimba aproape anual datorita rezistentei daunatorilor .Rog cine are cunostinte (experienta) sa posteze

peterneamt scrie:Eu am scos rapiţa din pastoral, pentru că toţi fermierii stropesc în floare cu neonicotinoide si alte substante amestecate aiurea .......
şi pentru că 20-30 % este modificată genetic ( cea cu frunza lată ) şi mierea obţinută este interzisă la comercializare în UE. ;)
ps. dacă nu se duce nimeni cu stupii la rapiţă s-ar putea îmbunătăţii lucrurile şi .........

pab scrie:In principiu, orice insecticid aplicat rapitei pt a distruge gandacul lucios al rapitei este toxic pentru albine. Dar, exista unele insecticide asa zise prietenoase fata de albine, ex. Biscaya, Calypso, Mavrik, la care este de ajuns sa tinem stupii inchisi doar in momentul executarii tratamentului pe rapita. Daca nu-i inchidem, vom avea ceva mortalitate la culegatoarea care a fost pulverizata cu toxic in lan, dar numai la cea care a fost prinsa pe floare.
De principiu se muta stupii la rapita dupa ce fermierul a terminat de stropit, aceste stropiri se fac la inceputul infloririi.

Domnule Linde,
Nu va cunosc (fata in fata) nu ma cunoasteti.
Am facut rapita 5 ani.Am sapat in teren sa vad ce si cum .In intimitatea problemei ca...am avut interes..Nu exista cultura mai chimizata decat rapitza.Nu exista tratament pentru rapita , de la samanta pana la recoltare care sa nu dauneze albinei.Nu "dauneaza" sau nu crapa in primele ore, dar 100% o ia de "ficat" dup'aia,prin scurtarea drastica a perioadei de viata, prin hrana proteica ce tine pana ....hat departe catre tei, prin infuzia de tampenii bagate in stupi.
Am vorbit cu producatorii chimicalelor.Am supraveghiat problema in detaliu.Nu am stat de geaba.Nu ma speriu repede, nu ma inclin cu una cu doua.
In caz de infestatie acuta cu gandacul lucios sau paianjenul rapitei, agricultorul stropeste a - proasta.Nu-l intereseaza de "dil-ul " facut cu mine.

Rapita ca si cultura se suprapune cu perioada de primavara capricioasa.Deci, o lipsa de zile potrivite culesului.Cheltuieli de pastoral in lipsa de cules.Colac peste pupaza o mai si incarc de "e-uri" si intreg tabloul lui Mendeleev

Am calculat.Am stat stramb si am judecat drept.Muuuult mai bine stau acasa si ciugulesc de pe fructiferi si / salcie tarzie.Mai dau o cana de ...dulce, mai fac o matca si un roi, decat sa-mi inebunesc stupii.

Succes in orice cale ati imbratisa.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde ciptheman » 10 Apr 2013, 20:26

cand credeti ca o sa infloreasca rapita anul asta?o sa aiba ceva intarziere datorita vremii nefavorabile?
ciptheman

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI