Mircea_63 scrie:Aline, sfat n-am, dar am o explicatie: e normal sa fie asa daca te gandesti la structura populatiei. Ai multa doica si n-ai culegatoare.
Un posibil sfat ar fi scoti din unii stupi puietul necapacit si sa-l dai altora, eventual chiar in schimbul unor rame cu puiet capacit. Daca au cules vor pleca la cules si tinerelele. Imediat ce cade culesul, divizezi ca altfel le apuca roitul.
Stupii ce primesc ramele necapacite, nu vor mai culege nici atat, dar macar ceilalti ar trebui sa faca treaba.
Pe centrul cuibului, deasupra puietului sa nu ai miere. O muti pe laterale. Ele se zbat sa aibe cuibul plin cu puiet si miere deasupra. Cand au reusit, in functie de apucaturile genetice, cules si celelalte conditii stiute, o zbughesc. Tu le ieie mierea de deasupra puietului si le obligi sa se apuce de lucru.
De pe acum insa, cu calendarul in mana iti poti programa lucrarile incat sa prinzi urmatoarele culesuri cu o structura buna a polpulatiei, adica cu culegatoare. Pentru salcam... a fost in mare masura cum a vrut natura.
alin75 scrie:
Cum sa le iau mierea de deasupra puietului?
Trantorul@ scrie:"Adica ce vrei sa spui ca io daca nu am facut miere la rapita nu o sa fac nici la salcam ? "![]()
![]()
Trantorul@ scrie:"Adica ce vrei sa spui ca io daca nu am facut miere la rapita nu o sa fac nici la salcam ? "![]()
![]()
talex scrie:a treia zi de vant puternic in zona galatiului. albinele s-au chinuit cum au putut. cred ca salcamul mai tine vreo 3 zile si e gata.
Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 14 vizitatori