7Rame scrie:Ca tot vb de rapita, la noi a fost cam nasoala treaba.
Puiet da, este, nectar...doamne fereste!!!
Nu am avut stupii intr-o asesemea foame in viata mea!!! Sa nu alegi 3 rame de miere bune din vreo 14-16, e o problema serioasa, cand stau din 10 aprilie in fata lanului de rapita.
Ne indreptam ochii spre salcam, shi ce sa vezi?...
CE SA VEZI???.. pe prognoza meteo din ac w-end, in zona Vrancea/Crivina o saptamana serioasa de ploaie!!! Iarasi ploaie!! Exact in floare. De fapt cam peste tot S-V tarii.
Mie nu imi vine sa cred, asta inseamna dezastru.
Cineva zicea "parsiva primavara" dar cred ca inca nu avea toate datele s-o caracterizeze bine.
Va pup.
Cora si Carrefour ar fi o solutie, cred. Si butelia.
Da' cu namolul ce facem?? Cu botcile cui le dam?.. Cu bidoanele, de ce le-am mai spalat?..
Nu o vad bine, treaba, sper sa se indrepte prognoza, asa cum speram si prin 12 aprilie.
No' lasa, ca am trecut si eu prin asa ceva. Albinele stateau in stupi, salcamul anflorit iar eu, fluieram a paguba.
Doua saptamani a tinut-o ploile tot asa .
M-am orientat dupa METEO si am programat extrasul, intr-o sambata. Atunci extrageam afara, caram toata shandramaua ... si oamenii. Si ... ne zgaiam la ploaie, stand in pavilion sperand sa treaca ploaia. A trecut ziua.
Au reusit albinele sa culeaga ceva printre "ferestrele" ploilor, dar distractia a anceput dupa terminarea lor. A urmat niste noroaieee, de-mi pierdeam cate o cizma ici ... alta colo !. Au inceput sa iasa si roii, cate 10 minim ... si chiar 20 intr-o zi !.
Noroc cu inspiratia de a amplasa stupina printre niste paducei, ca nu erau prea analti. Asa am reusit sa prind roii, altfel era ... catastrofa.
La plecare, s-a ampotmolit camionul pan' la osii. Numai troliat am reusit sa-l scot.
A fost un salcam cu peripetii ... dar nu-mi mai doresc un asa calvar.
Sant curios cum va fi la salcamul asta ... si ce-o sa zica aia care faceau calcule in iarna, daca vor trece prin asa ceva.