Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI

In aceasta sectiune se poarta discutii despre baza melifera existenta in Romania . Poze si informatii despre plante , arbustii si arbori cu potential melifer.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Culesul la Rapita: '12(1-14), '13(15-29), '14(29-...)

Mesajde luci » 05 Apr 2015, 16:09

alt stupar scrie:[qStupi "dacianu11"to aca mai ajung zilele astea pe acolo o sa fac poze. Pentru cei din zona, lanul este intre Pischia si Bencecul de sus, pe partea stanga.
Dacianu...ce ai frate, te pusera aia sa tai bilete de intrare in lanul ala ? :shock:

Aviz amatorilor de locatii moca... daca vreti sa vedeti cum e sa mergi la rapita cu stupi si sa pleci acasa cu lazi, luati-va dupa Dacianuuu.
Acolo e crima cu ce se stropeste !

Nu ma intereseaza unde e lanul ca oricum ma duc in oltenia la rapita da eram curios de aspectul ei adica dezvoltare si grad de inflorire.
Oricum e multa rapita si stupi dezvoltati putini .
“Nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este in sanul Tatalui, Acela L-a facut cunoscut.”
luci

Mesajde mellis » 05 Apr 2015, 23:49

Astăzi pe lângă Mânăstirea Timișeni, rapita aproape înflorita, ușor gălbui, daca da căldură promisa săptămână aceasta își face de cap. Păcat ca stupii de lângă mănăstire sunt mult mai puțini ca si anii trecuți, multi morți, lipsa activităte la urdinis. Albinele cărau polen de păpădie.
Sănătate..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde Mihnea 97 » 08 Apr 2015, 13:49

Azi am vizitat un lan de rapita care nu are mai mult de 30 cm inaltime , tija e plecata in virf are boboci deja formati , umezeala foarte multa si frig . Daca ar veni ceva caldura poate asi putea spune ca voi avea cules de rapita in maxim 3 saptamini .
" Impotriva prostiei Zeii insisi lupta in zadar..." ( Schiller)
Mihnea 97

Mesajde luci » 14 Apr 2015, 20:39

Care aveti cantare la rapita sa stim si noi ce pierdem astia de nu ne-am deplasat?(am auzit de primele deplasari in Banat)
“Nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este in sanul Tatalui, Acela L-a facut cunoscut.”
luci

Rapita

Mesajde mircea marcel » 14 Apr 2015, 23:28

Salut , vineri vreau sa duc la rapita 7 familii. Nu am mai fost la rapita pana acum si nici nu prea am experienta. Puteti sa-mi dati ceva sfaturi va rog??
mircea marcel

Re: Rapita

Mesajde doruuu » 15 Apr 2015, 19:20

mircea marcel scrie:Salut , vineri vreau sa duc la rapita 7 familii. Nu am mai fost la rapita pana acum si nici nu prea am experienta. Puteti sa-mi dati ceva sfaturi va rog??

Nu du familiile chiar langa lan . Aprox 50 - 100 m.
Ia legatura cu proprietarul si vezi cu ce face tratamente la rapita si cand. Sa te anunte cu o zi inainte ca in seara premergatoare sa-i poti inchide. Daca ai fund av , tragi total subarul pe perioada cat ii tii inchisi si daca ai posibilitatea sa le bagi si un uluc de apa ...
Datorita faptului ca devin foarte nervoase ( o sa vezi tu ce inseamna nervozitate la albine ) ar fi bine sa fii cat mai departe de zone locuite , drumuri circulate , animale , etc.
Respecta celelalte reguli de amplasare in pastoral.
doruuu

Mesajde Gabysgg » 16 Apr 2015, 12:33

Tratament la rapita cu MOSPILAN ,cum se comporta ? teoretic din prospect nu afecteaza albinele,asa o fi ?
Gabysgg

Mesajde eduard.rotaru » 16 Apr 2015, 13:43

Gabysgg scrie:Tratament la rapita cu MOSPILAN ,cum se comporta ? teoretic din prospect nu afecteaza albinele,asa o fi ?

Eu 3 ani la rand am avut parte de Mospilan la rapita si nu am inchis albinele...totul f ok. Partea importanta e sa mergi sa te asiguri ca e mospilan si nu altceva...pot fi surprize.
eduard.rotaru

Mesajde mircea_tm » 16 Apr 2015, 14:33

la mine s-a tratat cu MAVRIK si BISCAYA.
CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde Mircea_63 » 16 Apr 2015, 18:30

eduard.rotaru scrie:Eu 3 ani la rand am avut parte de Mospilan la rapita si nu am inchis albinele...totul f ok. Partea importanta e sa mergi sa te asiguri ca e mospilan si nu altceva...pot fi surprize.

Doar ca o curiozitate, mospilanul este neonicotinoid.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde CristianBee » 16 Apr 2015, 20:48

Eu unul am un prieten ( a lucrat cu fratele meu ) din Canada care este si fermier dar are si stupi ( 1500 ) . El cultiva canola lor iar an de an ( de cand este ferma de pe vremea lu' bunicas'u ) semintele sunt tratate cu substante daste'a de le zice neonics pe la ei . El pe pamantul lui isi duce stupii si nu l-am vazut sa ii moara albina din cauza asta , cei drept cand stropeste este atent sa stropeasca seara tarziu . La noi altele sunt bubele decat substantele propriu-zise ( nu arma ucide ci omul care o foloseste , ea doar ajuta ) , stropitul in timp de zi si nu seara , amestec de substante ( fara a informa apicultorul ) pe cand la ei este o cultura ca sa anunte apicultorul ( au amandoi de castigat ) , stupii care sunt slabi iar ca de obicei pesticidele si ce-o mai fi sunt de vina numai apicultorul nu . De aceea sau inventat lazile pe 10/12 rame si ce-o mai fi , ca sa ierneze o familie pe toate ramele .
CristianBee

Mesajde lucky5strike » 16 Apr 2015, 21:08

Substanta activa // denumire comerciala

Imidacloprid - Confidor, Admire, Gaucho, Advocate
Thiamethoxam - Actara, Platinum, Cruiser
Clothianidin - Poncho, Dantosu, Dantop
Acetamiprid - Mospilan, Assail, ChipcoTristar
Thiacloprid - Calypso
Dinotefuran - Starkle, Safari, Venom
Nitenpyram - Capstar, Guardian
Pax vobiscum!
lucky5strike

rapita

Mesajde cristi felea » 17 Apr 2015, 07:16

Ceau,

Vreau sa duc stupii la rapita si dupa ce am vb cu proprietarul terenului am aflat ca v-a stropi cu Biscaya .M-am interesat despre Biscaya si peste tot zice ca este un insecticid ce nu dauneaza albinelor dar totusi apicultorii vor fi avertizati inaintea stropirii...asa ca nu stiu daca sa le duc sau nu..Ati auzit de insecticidul asta? E vreo problema daca le duc?Am numai 7 stupi si nu as vrea sa pateasca ceva.

Merci
cristi felea

Mesajde Gabysgg » 17 Apr 2015, 11:14

Merci mult pentru informatii
Gabysgg

Mesajde hntrnth@mailinator.com » 17 Apr 2015, 11:58

Am cautat pe net si am gasit asta:

https://www.foe.co.uk/resource/press_re ... s_12032015

Încercaţi un browser nou cu traducere automată.Descărcaţi Google ChromeÎnchideţi
Traducere
1. tiacloprid este un pesticid folosit pentru a ucide insectele pe o varietate de culturi din Marea Britanie, inclusiv rapița, și mere. Bayer vinde produse care conțin tiacloprid și să le descrie ca "Bee Safe" sau care "nici un risc pentru albine". Produse agricole Bayer conțin tiacloprid includ Calypso și Biscaya.
2. tiacloprid este de asemenea folosit în gasite in centrele de grădină și supermarketuri din Marea Britanie gradina bug-ucidere.
3. tiacloprid este unul dintr-un grup de insecticide neonicotinoide numit, care actioneaza prin interferarea cu sistemul nervos insecte. Albinele pot fi expuse la neonicotinoide prin polen, nectar și apă.
4. Trei insecticide neonicotinoide (imidacloprid și tiametoxam și clotianidin) au fost restricționată pentru utilizarea în UE în 2013 în urma unei revizuiri a probelor de către Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA), care a constatat o "risc acut mare" a albinelor din aceste insecticide a fi utilizate pe culturi atractive pentru albine.
5. Anul trecut, un grup de 29 de oameni de știință independenți de pe Taskforce Global privind pesticidele sistemice ajuns la concluzia că utilizarea pe scară largă a pesticidelor neonicotinoide afectează râme, păsări și albine și a calității apei și a solurilor. Acestia au examinat peste 1.000 de recenzate lucrări înainte de a ajunge la această concluzie. De asemenea, ei au descoperit ca compușii care descompun neonicotinoide într sunt adesea drept, sau mai mult, toxic decât ingredientele active.
6. Există dovezi că tiacloprid afectează capacitatea și comportamentul de navigare albinelor, ceea ce face mai greu pentru ei să își găsească drumul înapoi spre urticarie lor, și că expunerea la tiacloprid poate creste riscul de moarte albinelor, dacă acestea sunt deja infectate cu boli. Un alt studiu a constatat că toxicitatea tiacloprid a albinelor este crescut de peste 1.000 de ori când este amestecat cu fungicide.
Google Traducere pentru companii:Translator ToolkitInstrumentul de traducere a site-urilor webGlobal Market Finder
Dezactivați traducerea automatăDespre Google TraducereMobilComunitateConfidenţialitate şi termeniAjutorTrimiteţi feedback

Eu nu as duce.
hntrnth@mailinator.com

Mesajde CristiTm » 19 Apr 2015, 09:10

rapita 2 kg + la cantar pana vineri acum sa racit vremea
CristiTm

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI