Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI

In aceasta sectiune se poarta discutii despre baza melifera existenta in Romania . Poze si informatii despre plante , arbustii si arbori cu potential melifer.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Are idee cineva ce planta este?

Mesajde jonny_it » 15 Sep 2013, 23:53

Are idee cineva ce planta este? Stiu o zona de cateva hectare unde creste doar aceasta planta ...
Fişiere ataşate
422116_531428430236603_1596403737_n.jpg
jonny_it

Re: Are idee cineva ce planta este?

Mesajde redoo » 15 Sep 2013, 23:56

seaman cu asta? http://www.google.ro/imgres?imgurl=http ... AA&dur=558

laptele cucului - aior, buruiana de friguri, laptele cainelui, laptele lupului - planta erbacee perena de la care albinele nu aduna polen (e repulsiv si toxic) dar aduna nectar (mai-august); creste pe locurile joase din valea Dunarii;
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde jonny_it » 16 Sep 2013, 00:04

Seamana dar nu este aceeasi planta .. :(
jonny_it

Mesajde delorin I » 16 Sep 2013, 14:20

Nu e clara poza...si mie mi se pare ca seamna cu ceea ce se numeste pe la noi Laptele cainelui...
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde jonny_it » 16 Sep 2013, 21:44

delorin I scrie:Nu e clara poza...si mie mi se pare ca seamna cu ceea ce se numeste pe la noi Laptele cainelui...

Gata, m-ai salvat!! Laptele cainelui sau alior se numeste planata! La vara ma duc in pastoral la asa ceva. Prima data cand am vazut am crezut ca este rapita, atat de inalta era(40-50 cm) si galben, cateva hectare. Ar trebui sa adune ceva :lol:

Polenul se pare ca nu il strang albinele ..
jonny_it

Mesajde TDI » 17 Sep 2013, 09:22

Esti sigur ca planta respectiva nu e toxica? Atat timp cat polenul e toxic, e probabil ca si nectarul sa fie toxic, poate nu tot timpul, dar...
TDI

Mesajde jonny_it » 17 Sep 2013, 11:16

TDI scrie:Esti sigur ca planta respectiva nu e toxica? Atat timp cat polenul e toxic, e probabil ca si nectarul sa fie toxic, poate nu tot timpul, dar...

"laptele cucului - aior, buruiana de friguri, laptele cainelui, laptele lupului - planta erbacee perena de la care albinele nu aduna polen (e repulsiv si toxic) dar aduna nectar (mai-august); creste pe locurile joase din valea Dunarii;"

... O sa ma caut mai multe informatii. Ma intereseaza si cat nectar da, ca daca este foarte putin sau depinde mult de vreme mai bine stau linistit. Dar o familie tot o sa duc acolo :)
jonny_it

Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI